analize-toxoplasmoza

31-08-2008
yram_1977
Nu este medic/terapeut
yram_1977
buna ziua. Sunt insarcinata in 10 satamani si in urma analizelor(facute la cantacuzino), a reiesit: toxoplamoza IGM pozitiv D.O=1, 934, IGG pozitiv D.O=0, 869, Mycoplasma i Ureaplasma =pozitive iar Lysteria pozitiv cu titrul de 1/320.

Va rog sa-mi dati un sfat, stiind deja ca nu stau chiar bine. credeti ca un tratament ar rezolva problema toxoplasmozei, si cum ii dau seama ca fatul nu a fost deja afectat?

Va multumesc anticipat
2 comentarii
0
31-08-2008, ora 00:00
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
trebuie sa luati legatura cu un medic specialist in parazitologie.pt aceasta boala se da un tratatment cu antibiotice speciale care sa nu afecteze bebelusul.si eu am acest parazit in sange dar la mine doar igg a iesit pozitiv si foarte mare 180 iar igm negativ, ceea ce inseamna ca nu este activ acest parazit si valoarea mare a igg-ului arata ca este o boala mai veche cu cel putin un an in urma.nu stiu cum si cand am dobandit aceasta boala, se zice ca este o boala specifica felinelor dar si carnea cruda gustata cea de sarmale de ex.poate contamina omul.din cate am auzit este destul de periculoasa.eu am o fetita de 4 ani si cand am ramas insarcinata nu mi-a zis medicul sa imi fac analiza pt toxolasma iar acum cand am aflat ca o am m-am speriat foarte tare si am mers cu fetita la un consult oftalmologic si i-am facut si ei analizele si i-au iesit negative din fericire!!nu vreau sa sa va sperii dar mergeti de urgenta la un medic specialist in asa ceva.eu stiu unul la colentina, daca sunteti din bucuresti puteti merge acolo!!
0
28-03-2009, ora 09:36
costnel
Nu este medic/terapeut
costnel
Buna ziua,
De cateva luni mama a inceput sa aiba eruptii pe piele cu mancarimi. A fost internata la spital unde a fost diagnosticata cu hepatita C si vasculita. A fost tratata in spital cu : Arginina (perfuzii), silimarina, alcool mentolat si simforal. Mentionez ca pe perioada internarii nu au mai aparut aceste eruptii. Dupa externare eruptiile au reaparut. Am plecat cu ea la Spitalul de Boli infectioase Matei Bals din Bucuresti unde am facut o multime de analize (timp de 2 saptamani) printre care: ecografie abdominala, fibroscan, eco de cord, pt diabet ( avea glicemia de 94), neurologice, hematologice la alt spital (suspiciune de gamapatie monoclonala), etc. Mi-am permis sa merg la Spitalul Fundeni unde mi s-a spus ca la analizele pe care le are nu trebuia sa fie suspicionata de aceasta boala si nu are sens sa o internez pt suspiciunea de mielom multiplu ( cum mi-au zis cei de la Spitalul Municipal).
Dupa o discutie cu o persoana care a avut aceleasi simtome am ajuns la concluzia ca trebuie sa facem un coproparazitologic pt ca acea persoana a avut Geardia. Nu a iesit geardia in schimb a iesit BLASTOCYSTIS HOMINIS 6-7 CHISTI SAU ELEMENTE / CAMP
Ce trebuie sa fac avand in vedere ca are si hepatita C. Varsta ei este de 68 ani
Va multumesc anticipat si va rog frumos sa-mi raspundeti
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: