analizele de sange si depistarea anticorpilor HPV

10-10-2008
xfile
Nu este medic/terapeut
xfile
buna ziua.
as vrea si eu sa stiu daca printr-o analiza a sangelui pt adenovirusi se poate depista prezenta anticorpilor HPV. din cate am inteles HPV face parte din aceasta familie de virusi.nu-i asa? ar fi f util daca s-ar putea depista prezenta vreunei tulpini periculoase prin aceasta analiza (ma refer in special la tulpini cancerigene HPV16, 18 etc) !! din cate stiu in alte tari exista teste anti HPV 16 direct!
la noi in tara se face asa ceva? multumesc!
3 comentarii
0
10-10-2008, ora 00:00
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
Daca sti de existenta testelor antiHPV in alte tari, poti sa ne spui si noua dezvaluind sursa de informatie.In Romania stiu ca testul HPV prin determinarea ADN-ului(cu serotipare) se face numai la femei iar ptr. barbati inca nu a fost implementat nici un test.Putine virusuri sunt cu ADN ca mat. genetic(adenovirusuri), majoritatea fiind ribovirusuri (cu ARN, ca material genetic)
0
11-10-2008, ora 00:00
xfile
Nu este medic/terapeut
xfile
pai am inteles ca se poate face anti HPV 16 prin metoda ELISA in alte laboratoare din strainatate.ma gandesc ca poate in curand o sa introduca si in Romania acest tip de analiza.e f grav ca inca nu exista pt barbati nici un test din moment ce se afirma ca acest virus poate provoca si alte tipuri de cancere nu numai cel cervical la femei ci si anal, penian chiar si oral atat la barbati cat si la femei(dupa multe studii barbatii fiind chiar mai predispusi catre cancer oral decat femeile).sa inteleg ca HPV nu face parte din familia adenovirusilor???pt ca in art pe care le-am citit asa dadeau de inteles.te rog sa ma lamuresti daca gresesc!
0
17-11-2009, ora 22:58
francessca
Nu este medic/terapeut
francessca
La Centrul Medical Matei Basarab, Str. Matei Basarab, nr. 47, sector3, Bucuresti, tel. 021. 302.94.34, www.cmmb.ro, se pot face teste pentru HPV, respectiv detectie si genotipare, preturile sunt de 340 si 420, destul de mari, se pot vedea pe site
Rezultatul testuluiPapanicolau depinde mult de perioada in care este facut, am fost la mai multi medici dar nici unul nu mi-a spus acest lucru.
In cazul meu primul test a fost P3, al doilea test de Papanicolau a iesit foarte bun, fara sa depisteze nimic, al doilea test l-am facut odata cu testul hpv care a iesit pozitiv.
Testul Papanicolau trebuie facut intre a 10 zi si a 14 zi, se numara din prima zi a ciclului, asta inseamna la jumatatea perioadei.
Toti medici mi-au recomandat doar sa revin peste citeva luni un nou rezultat de Papanicolau, fara sa imi recomande un tratament, desi am facut cauterizare, biopsie, colcoscopie.
Am inteles mai tirziu ca nu trebuia sa fac cauterizare, pentru ca pe viitor pot fi expusa riscului de a se dezvolta virusul sub zona cauterizata fara sa poata fi depistat, nu mi-a spus nimeni cand am facut, desi era o doctorita renumita.
Din punctul meu de vedere nu mi s-a parut normal sa astept fara sa fac nimic.
Am facut 2 teste mai aparte, respectiv termorezonanta, la 2 persoane diferite, sincer m-au mirat, mi-au spus mai mult decit medici alopati, de aici am aflat ca am lipsa de Zn si ca acest virus poate da reactii si la nivelul sanului si aveau dreptate.
Dupa prima luna de isoprinosine mi-au aparut mici denivelari in jurul mameloanelor ( mentionez ca nu am nici un alt virus sau bacterie care sa imi creeze aceste probleme) am tratat aceste denivelari, nu stiiu cum sa le spun, cu tinctura de propolis si crema de galbenele, am dat 1 data sau de 2 ori pe zi (mare atentie tinctura de ptopolis pateaza) au dat inapoi in timp, am intrerupt o perioada sa mai dau, dar nu s-au vindecat asa ca am reanceput sa dau cu tinctura de propolis, acum aproape nu se mai vad.
La aceste cabinete mi s-a recomandat sa iau Zn, Noni cu rodie, viusid si oncoxin.
Sunt multe medicamente care se pot lua, pacat ca nu a stiut nici un medic sa mi le recomande, Isoprinosine, Viusid, Oncoxin, (viusidul si oncoxinul sunt mai ieftine la depozit, la farmacie un pliculet de viusid este 6, 2, la depozit este 4, 4, tel 021. 66.78.272, daca gasiti mai ieftin as vrea sa stiu) Bio Bran, Catinofort, Echinaceea, TInctura de propolis, Acid folic, vitamina E, A, C, B-urile, Imunostim, Bio Seleniu Zinc, Laptisor de matca, Polen, Ulei de catina, Ginseng, Ginkobiloba, Gel de aloe vera, Gel de Noni cu rodie, Ceai verde, Ceai de naprasnic ( e bun in special pentru sani), Ceai de coada soricelului, Kombucia, pelin macinat si cuisoare macinate ( exista o teorie conform careia acestea distrug multi virusi, bacterii, etc, dar trebuie luat conform schemei de tratament, se ia foarte, foarte putin, respectiv cat ar incapea intr-o capsula de medicament, se poate citi in cartea Vindecarea tuturor formelor de cancer- Hulda Regehr Clark. Produsele de plafar sunt mai ieftine la plafar fata de farmaciI, eu am luat alternativ din fiecare,
Din cate am inteles, din carti si internet, sangele se schimba tot in 4 luni, calitatea lui depinde de ceea ce mancam, are o calitate mai buna sau nu, schimbul la nivel celular, nivelul imunitar depind de calitatea mancari si a acestor suplimente alimentare (in mare parte sunt suplimente alimentare). Nici un medic nu mi-a spus sau nu m-a intrebat daca fumez, beau, ma droghez, consum mezeluri, zahar (inainte consumam peste 300g ciocolata pe zi), eu am schimbat regimul alimentar, zaharul a ramas doar 1% in rest am optat pentru stafide, nuci si miere, cit mai multe fructe si legume, se poate citi in cartea Anticancer- dr. David Servan- Schreiber sau in Il medico di se stesso - Naboru Muramoto.
Toti medici alopati imi spuneau sa imi intaresc sistemul imunitar.dar cum sa o fac.a ramas la alegerea mea. Sanatate..sper sa va fie de folos
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.