Anemie de care? | Forumul Medical ROmedic

Anemie de care?

02-08-2010
vera_doll
Nu este medic/terapeut
vera_doll
In ultima luna am fost continuu bolnava. Infectie in gat, tratament cu antibiotic, infectie urinara, tratament cu antibiotic peste care s-a redezvoltat infectia in gat.
Am facut hemograma si aslo. Aslo e normal. Hemograma a relevat ca anormale: WBC 6.1; MCH 26.3; MCHC 31.1; RDW 15.3; LY 46.6.
Iau vitamina C cat de multa si azi e a 7-a zi de polidin, o fiola pe zi. Am simptome de anemie: oboseala extrema, palpitatii, lipsa de apetit, etc.

Presupund ca e anemie, in ce tip s-ar incadra? Ce analize mai trebuiesc facute? Este necesar un studiu de diagnostic diferential, pt boli precum leucemia sau orice altceva? Poate fi cauzata doar de o alimentatie deficitara si epuizare fizica?

In ultimul an am avut constant situatii in care a trebuit sa iau antibiotic si cumva am fost mai mult bolnava decat sanatoasa. Acum am amigdalita pultacee si candidoza vaginala(probabil de la antibiotice).
3 comentarii
0
02-08-2010, ora 11:27
vera_doll
Nu este medic/terapeut
vera_doll
Mai trebuie sa spun ca simptome de anemie am tot de vreun an. Intre timp am slabit cam 10kg (nu ma plang) si am luat ocazional fier care ajuta pe moment un pic, reducand oboseala. In general am stari de oboseala care fac sa-mi fie greu sa respir sau sa stau foarte mult in picioare, sa merg foarte mult, etc. Am 21 ani si o greutate normala.
0
02-08-2010, ora 15:15
leny2010
Nu este medic/terapeut
leny2010
Imi pare rau pentru tine, ca esti atat de tinerica si cu probleme de sanatate. Sa ai mare grija la consumul de antibiotice caci de obicei asa cum ai spus si tu se ajunge la micoze care trec mult mai greu decat acea durere de gat. Eu iti sugerez sa folosesti produse naturale care-ti intaresc sistemul imunitar si v-a lupta impotriva problemelor pe care le ai. Daca esti interesata poti sa ma soliciti.
0
27-06-2011, ora 23:28
hipocrat
Identitate neconfirmată
hipocrat
este vb de o anemie microcitara hipocroma, ar trebui sa faci sideremie, feritina, frotiu de sange periferic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Analize pentru anemie
  • Când suspectezi că ai anemie? Cum se manifestă anemia?
  • Riscul de anemie este mai crescut la persoanele vârstnice care folosesc aspirină
  • Abordări nutriÈ›ionale în tratarea anemiei falciforme (anemia cu celule seceră, drepanocitoza sau siclemia)
  •