anestezie dentara in sarcina?

10-10-2010
anca_luk
Nu este medic/terapeut
anca_luk
Va multumesc pentru raspunsul rapid, dar as vrea sa stiu daca pt decimentarea restului de lucrare este nevoie de anestezie?este foarte dureroasa fara?Pt ca practic nu mai trebuie decat sa dea jos lucrarea si sa mi se ia amprenta pt punte.Extractia maselei cu probleme mi s-a facut acum 6 saptamani, cand mi s-a taiat puntea pt a face extractia, urmand acum sa mi se decimenteze alti trei dinti.Sunt in prima luna de sarcina, pot evita anestezia in acest caz?Cum se numeste anestezicul folosit la gravide?Multumesc mult.
1 comentarii
0
10-10-2010, ora 14:32
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Depinde daca maseaua (sau dintii) de pe care trebuie taiata lucrarea are nervul scos sau nu. Daca nu are nervul scos, atunci poate sa doara la taiere daca se face fara anestezie. Daca dintr-un motiv sau altul nervul va trebui scos, aceasta este iarasi o procedura care necesita anestezie. Cam multe necunoscute in ecuatie atunci cind se indeparteaza o lucrare mai veche, de aceea am recomandat sa asteptati pina intrati in luna 4 de sarcina.

Anestezicul cel mai indicat de folosit la femeile insarcinate este cel pe baza de articaina (preparat comercial: ubistezin, de ex... dar mai sint si altele care sint tot pe baza de articaina).
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomanda un stomatolog sau cauta unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care va prezinta peste 7000 de cabinete si clinici de stomatologie din Romania. Avantajul acestui site este ca pune mare pret pe recomandarile pacientilor. Gasiti prezentari detaliate ale serviciilor stomatologice, cititi recomandari, va puteti programa online.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK