angajare cu depresie

07-03-2017
mihai
Nu este medic/terapeut
mihai
buna seara.Am nevoie de un sfat de la un medic.As vrea sa ma angajez insa sunt diagnosticat cu tulburare depresiva pentru care fac tratament de cativa ani si nu stiu cum sa procedez ca sa fiu declarat apt la analizele de la medicina muncii si nu apt conditionat multumesc
8 comentarii
0
07-03-2017, ora 20:10
Dr. Ungureanu Elena
Psihiatrie, Iasi
Dr. Ungureanu Elena
In primul rand depinde unde vreti sa va angajati si pe ce post, deasemenea foarte important este si modul cum s-a manifestat depresia la dumneavoastra si cum a-ti raspuns la tratament, ce tratament urmati in prezent.Daca imi veti lamuri necunoscutele de mai sus voi putea sa va dau un raspuns referitor strict la situatia dumneavoastra.
1
07-03-2017, ora 21:04
mihai
Nu este medic/terapeut
mihai
Vreau sa mă angajez la un hipermarket pe postul de lucrător comercial. În prezent iau escitalopram 15 mg și olanzapina 7mg +midora 100 mg.A fost o depresie pornita de la stres însă nu am avut niciodata tentative de suicid sau agresivitate.
1
08-03-2017, ora 10:17
Dr. Ungureanu Elena
Psihiatrie, Iasi
Dr. Ungureanu Elena
Sigur a fost doar o simpla depresie?Olanzapina si midora sunt antipsihotice, intr-adevar la dozele pe care le aveti se pot folosi si in depresie, dar nu in orice fel de depresie.Pe parcursul acestor ani de tratament medicul dumneavoastra nu a incercat sa mai reduca din medicatie, in special din cea antipsihotica?
1
08-03-2017, ora 12:55
mihai
Nu este medic/terapeut
mihai
Ba da am luat și doar escitalopram de 10 mg și olanzapina de 7 mg deci mi le-a redus;am avut o depresie sau anxietate deoarece am avut și atacuri de panca. Doctorul mia pus diagnosticul de tulburare depresiva postprocesuala.Midora mi-a introdus-o la ultimul control în trecut având doar medicația mai sus amintita
1
08-03-2017, ora 13:03
mihai
Nu este medic/terapeut
mihai
Eu vreau sa mă angajez sa muncesc ca orice persoana normala nu sa fiu instituționalizat si sa mă pensionez pe caz de boala.
1
24-05-2017, ora 18:23
anastasia200
Nu este medic/terapeut
anastasia200
Buna seara, daca sunt diagnosticata cu tulburare anxioasa depresiv, am avut insomnie, nu am lucrat de mult, de curand mi am gasit de lucru, dar la controlul pentru angajare nu am declar pe proprie raspundere ca sufar de aceasta tulburare.Probabil acest episod depresiv se datoreaza statului excesiv peste program si stresului care m a epuizat.
Am hipotiroidie, incerc din nou sa ma angajez, ca desi, am multi ani lucrati pe cartea de munca, nu cred ca pot fii pensionata pe caz de boala, doar daca Doamne fereste am metastaza nu stiu pe ce organ.
Intrebarea mea este, daca ma poate ajuta cineva binevoitor cu un raspuns :In ce masura ma afecteaza la locul de munca tulburarea anxios-depresiva? da, sunt agitata, nervoasa, dar imi fac treaba la locul de munca, de asta am ajuns asa ca nu mi am luat concediu medical cand eram foarte epuizata psihic si fizic, acum nu mai pot da in judecata institutia unde am lucrat.
Am sanse sa ma pensionez de boala, daca nu voi mai face fata la serviciul stresant (lucrez cu publicul) pe care mi l am ales?
1
25-05-2017, ora 10:36
vioreli
Nu este medic/terapeut
vioreli
Bolile acestea schizofrenie depresie etc sigur au un factor declansator pentru crize acute dar nu acela e motivul bolii! Boala exista si inainte de declansarea crizei! Nu cred ca poate fi cineva dat in judecata pe motiv ca ar fi declansat o criza inca acest lucru nu este acoperit dpdv legal din pacate cred ca si daca dadeai in judecata fosta institutie unde ai lucrat nu se rezolva nimic! Mai bine luati tratamentul regulat sa va fereasca de reacutizarea simptomatologiei!

Cu pensionarea nu stiu cum este dar cred macar ca se poate incadrare in grad de handicap redus! Pt inceput! Iar la decompensari frecvente cu multe internari de lunga durata etc cred ca se poate obtine pensie! Oricum la cum se dau la noi pensiile de boala in toate judetele si la oameni complet sanatosi... iar cei bolnavi uneori se zbat sa le capete... in fine.
1
25-05-2017, ora 16:19
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
@Anastasia - Anxietatea si depresia se trateaza de obicei cu succes.
Nu justifica o pensionare, decat in cazuri cu totul deosebite. Schizofrenia e in alta categorie Vioreli.

Cele mai multe cazuri de anxietate raspund bine la psihoterapie.
Depresia usoara si moderata raspund la psihoterapie, mai putin insa decat anxietatea.
Cazurile de anxietate si depresie moderata sau moderat-severa, au nevoie de obicei si de medicatie, pe langa psihoterapie.
Anxietatea si depresia severa are nevoie intotdeauna de medicatie, pe langa psihoterapie.

Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul