angina eritematoasa | Forumul Medical ROmedic

angina eritematoasa

14-10-2009
patroidelia
Nu este medic/terapeut
patroidelia
buna ziua,
am o fetita de 2 ani, 12kg care a fost diagnosticata de medicul de familie acum 2 sapt. cu amigdalita acuta. avea temperatura cuprinsa intre 37, 6-38, 4. ca atare i-am admininstrat nurofen sirop ptr. copii 5ml de 3 ori-zi alternad cu 7ml panadol sirop si supozitoare cu paracetamol 125mg la nevoie. dupa 4 zile de tratament temperatura persista si copilul tot nu ptea inghiti asadar in a patra zi am decis impreuna cu medicul de famile sa ii dam zinnat insa nu a apucat sa ia decat 2 doze(una seara si una dimineata) caci a doua zi s-a umplut de placarde pe intreg corpul. asadar am intrerupt administrarea antibioticului si i-am administrat claritine 2, 5ml-2ori pe zi cu o jumatate de fiola de calciu si regim alimentar fara proteine (carne, lapte, branza, oua, smantana, unt.. s.a.m.d) decat fructe si legume. ulterior am descoperit si ca supozitoarele de paracetamol erau expirate de 6 luni de zile, ii adminstrasem in toata aceasta perioada 3 supozitoare de 125mg la nevoie adica la temp peste 38. din a 5a zi de la debutul amigdalitei pina in a 7a zi nu i-am mai administrat decat clarintine si sosete cu otet si apa in cazul temp. peste 38. in a 8-a zi am mers la camera de garda la victor babes unde i s-a luat temperatura coplului si i s-a vazut din nou gatul si s-a stabilit diagnosticul de angina eritematoasa. i s-au prescris urmatoarele: Klacid 4ml la 12 ore, Zytrec 5picaturi de 2 ori pe zi cu jumatate de fiola de Ca, sirop tuse Grindtus 2, 5ml de 2 ori pe zi, vitamina C 10 picaturi pe zi, Vibrocil picaturi nazale 1 picatura in ficare nara de 3 ori pe zi si supozitoare de novocalin 300mg la nevoie. am urmat acest tratament de 3 zile, copilul a facut 35, 5 intr-o noapte desi nu ii fusese administrat niciun antitermic in urma cu 6 ore, apoi urmatoarea noapte a facut 38, 9 si astazi 39, 3. Ce e de facut in continuare? Petele i-au disparut de pe piele dar starea ei este tot inrautatita.
va multumesc
9 comentarii
0
14-10-2009, ora 17:21
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Saraca fetita, o sa o terminati cu atatea medicamente toxice !
Dupa atatea tratemente inutile si daunatoare inca ii mai dati 5 medicamente !???
Ce curaj aveti !

Mergeti de urgenta la un medic homeopat si reduceti "tratatamentul" acesta la zero cat mai repede.
Comprese cu coji de cartofi fierte puse la gat ar fi facut-o mai bine decat ce i-ati dat pana acum !
Faceti aceste comprese pana ajungeti la medic homeopat.
0
15-10-2009, ora 11:02
patroidelia
Nu este medic/terapeut
patroidelia
i-am pus de toate tratamentele babesti si pina acum, in afara de medicamentatie... aseara am fost la Budimex si i s-a marit doza de Klacid la 10ml la 12 ore, i s-a prescris Bioparox 3 pufuri de 4 ori pe zi, sirop nurofen 6 ml la 6 ore si sirop expectorant flavamed 4ml la 6 ore. a inceput de aseara si acum am scapat de mucusori si de febra mare. respira bine, mananca bine. asa ca sper ca va fi ok. diagnosticul a fost acelasi : rosu in gat fara alte complicatii.hemgrama indica o infectie prin cresterea nr de globule albe, exudatul nazal a iesit negativ. hemograma si exudatl au fost facute in acea pauza de medicamentatie, faza cu alergia.
0
15-10-2009, ora 12:16
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
da doamna, mai asteptati dvoastra cateva saptamani/luni si boala se va intoarce sau chiar transforma. O puteti muta la plamani si la cap cu astfel de tratamente, caci pe acestea le pazesc amigdalele.
Nu puteti pacali corpul si nici vindeca cu asa ceva. Timpul va va arata greselile facute.
0
15-10-2009, ora 12:17
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Numai homeopatia poate ajuta la astfel de probleme, leacurile babesti si naturiste ma mai functioneaza des, mai ales dupa astfel de medicamente.
0
15-10-2009, ora 15:35
patroidelia
Nu este medic/terapeut
patroidelia
nu va suparati, eu imi declin competenta, dar am doua intrebari:
1.ce profesie aveti si daca sunteti medic d-le /d-na "scarface" ce specialitate aveti?
2. si in situatia in care tot acest tratament este prost ce recomandati explicit in locul sau?
asta ca sa ma coningeti ca medicina traditionala nu mai e buna de nimik.
0
15-10-2009, ora 17:44
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Care a fost ratiunea administrarii a trei antitermice deodata fara nici un fel de antibiotic ????? Nurofen, Panadol si Paracetamol.daca mai adauga si Eferalgan epuiza cam toate antitermicele pentru copii din farmacie.Iar la temperatura peste 38 de grade se da antibiotic.Iar paracetamol expirat de unde ati luat, cumva din dulapul de urgente al MF ? Ma indoiesc ca vreo farmacie v-a dat supozitoare de copii expirate de 6 luni.
0
15-10-2009, ora 21:29
patroidelia
Nu este medic/terapeut
patroidelia
"i-am admininstrat nurofen sirop ptr. copii 5ml de 3 ori-zi alternad cu 7ml panadol sirop si supozitoare cu paracetamol 125mg la nevoie." adica cele doua sirouri au fost alternate iar supozitoarele au fost date la temp. peste 38 grade. din cate cunosc (adica am citit pe peste tot...) si mi s-a spus nu se incepe cu antibiotic in viroze, asta am banuit initial ca are, adica pina sa o vada pe viu medicul de familie. supozitoarele le aveam in casa de la prima vaccinare cu rezerva unei reactii postvaccniare. din pacate, spre marea mea greseala blisterele in care se gaseau aceste supozitoare le-am avut in frigider fara cutia de carton, pe blistere nu era mentionata data expirarii. dupa un timp am cautat in punguta de medicamente pe care am avut-o la mare sa ii mai dau un altul, intrucat le terminasem pe cele 3 ramase in frigder, si am dat peste cutia cu data expirata. asta e.poate veti spune ca sunt o mama tampita dar... totusi ma asteptam ca pe acest site sa gasesc tocmai...niste raspunsuri si nici decum critici. se pare ca asa suntem noi romanii, buni la critica si mai putin la a ajuta in adevaratul sens al cuvantului.va multumesc oricum ptr opinie d-na dr.Balcan. Nu considerati greseala medicului de familie ci considerati daca vreti greseala mea. In fond, probabil ca si dvs recomandati si prescrieti medicatie, dar nu puteti fi sigura ca parintii chiar asa fac.
0
16-10-2009, ora 19:16
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ai dreptate, se mai intampla ca pacientii sa aleaga sa dea altceva decat ceea ce am recomandat, pe raspunderea lor, dar asta la pacientii mei se intampla rar, si doar din considerente financiare.Mai inlocuiesc un medicament cu altul, dar nici vorba sa se administreze trei sau mai multe medicamente din aceeasi categorie.Trebuie sa ai incredere in medicul bebelusului si sa nu-i mai dai nimic in plus fata de ceea ce este prescris pentru ca este periculos.Virozele la copilasi de obicei se suprainfecteaza bacterian, febra este ridicata si, pana la urma, tot cu antibiotic se rezolva.Numai bine!
0
09-11-2009, ora 12:55
patroidelia
Nu este medic/terapeut
patroidelia
iata ca revin pe subiect dupa o internare la budimex de 3 sapt. asadar la internare copilului meu i s-a pus tot diagnosticul de angina eritematoasa, la UPU si mai apoi pe sectie de catre medicul de garda. In total 4 medici, acelasi diagnostic. la internarea pe sectie in prima zi la contravizita spun medicului de garda istoricul copilului si ca acesta nu mai vrea sa bea niciun fel de lichid doctorul spune sa isist cu lingurita sa ii dau apa... niciuu rezultat insa, insist sa i se faca o perfuzie de hidratare. in cele din urma a primit-o ce e drept cu vreo 4 ore mai tarziu. peste noapte febra iar 39, 5, impachetari si respiratie dificila observata de asistenta. eu deja ma obijnuisem cu felul fetiteti de a respira si nu mi se parea nika suspect. la 1.30 noaprea RX la UPU cu diagnostic Pneumonie cu Pleurezie plaman drept partea superioara si mediana. a doua zi la ecograf, lama de lichid fibrinos aprox.29mm plaman drept. dupa o saptamana de antibiotice incercate pe rand IV incepand cu zinacef pina la targocid si meronem copilul nu raspunde, face febra in continuare. pe 23.10 ajunge sa i se faca punctie pleurala, se extrag 110 ml lichid pleural cu aspect seros sangviolent, intrucat ghinionul face sa fie vineri, laboratorul medlife cu care lucreaza spitalul nu lucreaza decat examenul citologic: rivalda pozitiva, 90%limfocite. si mai departe nu se evidentiaza microorganisme. mai departe chimia nu se mai face si proba se arunca intrucat "specialistele" de laborante asa decid. sambata si duminica nu se lucreaza deobicei asa ceva... alte analize 2hemoculturi inainte si dupa punctie ambele negative, IDR negativ, teste de imunitate si HIV negative. concluzie copil suspect de TBC, dar nu are contact si anailzele sunt pe jumatate concludente. asteptam rezultatul de la Synevo, TBGOLD care sa indice agentul patogen, analiza de sange venos. pana una alta are tratament la care a cedat febra, pneumonia s-a mai dus, lichid nu mai are: tuberculostaice HIN, Rifampicina, Pirazinamida, Streptomicina 1cc IM pe zi, a luat si prednison cateva zile pentru a nu face aderente cu doze calculate la greutatea ei corporala.
cam atat, acum suntem acasa in asteptarea rezultatului si transpiram mult in zona gatului noaptea. in rest copilul e ok, mananca se joaca, bea lichide multe e tonic.
astept pareri. de homeopatie sunt satula, am vazut copil intoxicat cu asa ceva cu coma agitata.asa ca nu imi mai spuneti de asa ceva.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Temperatura ideală pentru organismul uman
  • Tipuri de amigdalite - cum orientează diagnosticul aspectul amigdalelor
  • Temperatura corporală a înregistrat o scădere în ultimele două secole
  • Temperatura corporală a scăzut în ultimele decenii
  • DiferenÈ›a dintre angina (amigdalita) virală È™i cea bacteriană - când trebuie să iei antibiotic
  • Posibilă legătură între temperatura corpului È™i depresie
  •