Angio RMN Cranian Hipoplazie artera vertebrala dreapta

16-10-2017
Utilizat0r
Nu este medic/terapeut
Utilizat0r
Buna Seara!
Am fost suspect de migrena cu aura asa ca am fost trimis sa fac un angio RMN.
Pe fisa rezultatului se specifica faptul ca totul functioneaza in parametrii normali, flux sangvin prezent, parenchim cerebral ok.
Doar ca la finalul fisei spune: Concluzie - hipoplazia arterei vertebrale drepte, varianta anatomica
Am fost deja la doctor dar nu am inteles prea bine ce inseamna asta va rog mult, mult de tot sa-mi explicati si mie ce inseamna acest lucru pentru ca tot parca nu sunt prea impacat cu mine. Sanatate multa!!!
11 comentarii
1
25-10-2017, ora 20:56
clausa
Nu este medic/terapeut
clausa
Nu sunt medic, asa ca nu te baza pe ce iti spun eu. Hipoplazia arterei vertebrale dreapta e foarte frecventa, inseamna ca este mai subtire decat artera stanga, dar nu trebuie sa te sperii daca nu ai simptome gen vertij, tiuit. Cele 2 artere vertebrale se unesc sa formeze artera bazilara care perfuzeaza mai departe creierul.
Si eu am dreapta hipoplazica, fluxul de sange mi-a iesit un pic scazut la ecografia doppler, si am probleme mari cu ametelile. Nu stiu daca e de acolo sau de la problemele gatului.
0
27-10-2017, ora 07:39
Utilizat0r
Nu este medic/terapeut
Utilizat0r
Multumesc oricum ca mi-ai facut o idee despre ce inseamna aceasta disfunctie. La artera bazilara scrie Flux al sangelui prezent dar probabil ca trebuie un doppler pentru date concrete.
0
27-10-2017, ora 07:41
Utilizat0r
Nu este medic/terapeut
Utilizat0r
Si ai ameteli frecvente, din senin? Eu nu am, doar uneori cand am migrena
0
27-10-2017, ora 12:23
clausa
Nu este medic/terapeut
clausa
Esti mai norocos :-). Am ameteli de zici ca am baut toata noaptea.. E aiurea rau!
0
12-12-2017, ora 16:11
Cathzel
Nu este medic/terapeut
Cathzel
Sotul meu are aceleasi probleme-o hipoplazie artera vertebrala dreapta, cu crize de vertij. Ce tratament folositi?
1
12-12-2017, ora 20:27
clausa
Nu este medic/terapeut
clausa
Mi-a fost dat piracetam si stugeron. Am luat o perioada dar am renuntat. Medicii nu cred ca ar fi o problema acolo. Cert este ca am probleme si cu coloana, mi se incordeaza si gatul foarte tare si mai rau imi face la circulatie. Incerc sa tin sangele cat mai fluid prin alimentatie si sa iau antiinflamatoare narturale. Ulei de peste, ceai de menta, ghimbir, etc..
0
02-03-2018, ora 20:09
Crus
Nu este medic/terapeut
Crus
Buna, și eu sunt suspecta de migrenă cu aura, dar migrenă nu se manifesta. La tine cum se manifestă? Cum începe, ce simptome ai? Mă tot controlez pe la diverși medici.
0
14-03-2018, ora 17:58
Robert 93
Nu este medic/terapeut
Robert 93
La mine migrena cu aura se manifesta prin tulburări de vedere amorțeală in zona fetei și a mâini stângi.. cu toate că medicul neurolog nu mi-a confirmat că este vorba de o migrena ci doar de parestezii acute. Am făcut 2 RMN cu și fără substanță de contrast analize bune fund de ochi bun. Când am mers la urgenta aceștia mi-au zis că ar fi vorba de o migrenă
0
20-01-2019, ora 20:31
zanovel
Nu este medic/terapeut
zanovel
Buna seara, in urma unui RMN si a unei Angio Rm, am obtinut urmatorul diagnostic:

- diminuarea fluxului in seg cavernos al ACI in dreapta:
- A 1 a arterei cerebrale anterioare in dreapta hipoplazica varianta anatomica, in rest aspect normal in seventele ANGIO.

Concluzie: Modificarea descrisa la nivelul ACI in dreapta in seg cavernos tulburare de flux ? si mai putin probabil zona de stenoza; pentru certitudine se recomanda ANGIO CT.

Rezultatul RMN:
Fara modificari cerebrale semnificativ patologice.

Am facut angio CT, astept rezultatul.


Insa nu mai am rabdare simt ca a cazut cerul pe mine. Ce am, ce este de facut? exista medicamentatie pt asa ceva? o sa fiu oare ok? am o fetita de 10 luni, nu ma asteptam sa mi se intample exact mie asa ceva..
0
20-02-2020, ora 08:04
alexmaxim
Nu este medic/terapeut
alexmaxim
Salutare,
Clausa poti lasa un nr de telefon?

Si sotia mea se confruntă cu asa ceva, având probleme ma cervicala. E vorba de niste protruzii discale cu contact nervos la c5-c6.

Rmnul cerebral e ok.

De asemenea i se contracta foarte tare mușchii gâtului și are vertij foarte puternic, ii ametește o parte a fetei (spre ex: buza), limba uneori si câteodată mâna dreaptă (aceasta are legatura cu protruziile discale).

Am fost si la orl si am exclus sindromul vertiginos periferic (afectiune a urechii interne).

Doctorii au spus că vertijul nu provine de la acele protruzii discale. Odată cu acest vertij vine si o instabilitate în picioare (parca nu mai exista putere în ele).

Dacă sunteți interesați de eventuale discuții, daca ati gasit problema vertijului, scrieti vs rog sau lăsați un nr de telefon.
0
14-03-2021, ora 13:35
AndaMic
Nu este medic/terapeut
AndaMic
Buna alexmaxim! Sper ca sotia ta este bine. Terapia Bowen ajuta mult la probleme cervicale (relaxeaza musculatura si metoda este minim invaziva bazata pe presopunctura) pe langa alt tratament daca are. Si eu am la c5 c6 si am observat ca daca fac efort, daca ridic ceva greu se accentueaza sau daca stau in frig sau curent. Din cate am observat miscarea, statul mai putin la computer (trebuie ajustata inaltimea ecranului la nivelul ochilor) si apa multa ajuta. Eu folosesc omega 3 si antiinflamtoare naturale gen turmenic iar pentru circulatie folosesc tanakan 2 pastile pe zi. Multă sănătate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.