antibiotic pt raceala?

03-12-2009
pufu79
Nu este medic/terapeut
pufu79
Buna ziua. Am racit, de data asta serios si am fost la medicul de familie, mi-a prescris antibiotic; problema e ca ca eu nu prea sint de acord cu luatul antibioticelor care am inteles ca slabesc sistemul imunitar; dar dc am ceva la plamani(atunci cand tusesc ma doare cosul pieptului; azinoapte am fost mai grav, dar am luat naturiste, tinctura de propolis, miere si lamaie) trece fara antibiotic sau nu? Doresc sa ma refac complet, si dc nu se poate numai cu antibiotic atunci le voi lua; Ma adresez dvs pt ca deobiecei medicul meu de familie imi prescrie antibiotic pt absolut orice. Multumesc
2 comentarii
0
03-12-2009, ora 19:01
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Daca este vorba de o viroza, atunci trece la fel de bine si fara antibiotice. Daca este vorba de o infectie bacteriana, atunci tratamentul antibiotic este foarte recomandabil. Cum stim in care categorie suntem ? Nu exista un singur criteriu absolut sigur, dar, in linii mari, exista doua feluri de raceli:

-raceala de tip "hapciu": aceasta este virala si nu luam antibiotic. Nici nu are rost sa mergem la doctor, decat eventual pentru un medical. In mod normal temperatura nu trece de 39 de grade si in a 5-a zi trebuie sa ne simtim evident mai bine decat in prima.

-raceala de tip "au, gatul !". La aceasta se poate foarte bine intampla sa fie vorba de o infectie bacteriana de la inceput si nu e chiar simplu sa deosebim un "gat viral" de un "gat bacterian". Dar doctorul nostru va sti sa le deosebeasca.
0
03-12-2009, ora 22:45
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Bună seara,

Dacă nu doriţi antibiotic apelaţi la un produs naturopat...un produs cum ar fi Kaloba! Este polivalent - efect antibacterian/efect antiviral!
Toate cele bune şi însănătoşire grabnică ;)
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜
| NIHIL SINE DEO - NIMIC FĂRĂ DUMNEZEU |
→ Homo proponit, sed DEUS disponit - Omul propune, DUMNEZEU dispune!
"Omul nu trăieşte numai cu pâine, dar şi cu Cuvântul lui Dumnezeu"
- Mântuitorul Iisus Hristos ←
˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜
Adaugă un comentariu / răspuns

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK