antibiotice cu anticonceptionale

25-10-2010
mariatuc
Nu este medic/terapeut
mariatuc
Buna ziua. Imi dati si mie, va rog, o lista a antibioticelor si medicamentelor care nu sunt recomandate impreuna cu anticonceptionalele? Va multumesc mult de tot. O zi buna!
3 comentarii
0
28-10-2010, ora 11:08
alexandra@valy
Nu este medic/terapeut
alexandra@valy
buna ziua.Am luat pentru prima dat anticonceptionale jaeanin dar nu mi a primit pentru ca am avut migrene puternice si varsaturi dupa a opta pilula nu am mai luat, dar dupa am avut 3 zile de scurgeri maroni apoi mi a intrazita ciclu o saptamana acum iau triregol numai ca ma simt ametita.Ce sa fac?Ce anticonceptionale sa iau ca sa nu imi mai fie rau?Va multumesc
0
29-10-2010, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
@mariatuc: Dintre antibioticele care interferă semnificativ cu anticoncepţionalele, mai frecvent folosite sunt: eritromicina, claritromicina şi derivaţii lor, tetraciclina, doxicilina şi derivaţii ei, rifampicina cu derivaţii ei. Lista medicamentelor care interferă este mai lungă. Ca regulă generală, întrebaţi întotdeauna medicul când vă prescrie ceva, dacă acel "ceva" nu interferă. Adesea, medicul e mai uituc decât dv şi nu îşi aminteşte că ar trebui să întrebe el dacă luaţi sau nu anticoncepţionale.

@alexandra: ideal în cazul dv nu este să schimbaţi anticoncepţionalele unele cu altele, ci să nu mai luaţi de loc. Riscurile pe termen lung sunt considerabile, în special în cazul unor reacţii adverse care apar de la început, aşa cum sunt durerile migrenoase şi ameţeala.
0
27-01-2011, ora 10:43
xtaxe_alina
Nu este medic/terapeut
xtaxe_alina
buna ziua, am luat marvelon 21 timp de 4 luni dupa care am facut pauza de 2 luni dupa cae nu am mai gasit in farmacii si am luat desorelle, sunt la prima folie, la a 13-a pastiluta, problema este ca am o durere ingrozitoare de masea, si am facut infectie, iar medicul mi-a recomandat sa iau tetraciclina, am uitat sa-i spun medicului stomatolo ca iau desorelle, ce ma sfatuiti?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul