Anticoncepționale

25-05-2017
Ilari
Nu este medic/terapeut
Ilari
Buna ziua, in urma unui set de analize făcut pentru a urma metoda de contracepție cu anticoncepționale mi-au ieșit următoarele valori la coagulare: timp de 1.47s, activitate de 68.11% și un INR de 1.24. Menționez ca toate celelalte analize au ieșit bune. Inițial nu mi s-au prescris pilulele din cauza unui risc de sângerare, am fost la un hematolog care mi-a spus ca nu exista niciun risc și ca pot sa încep sa iau pilulele fără probleme iar acele valori extraordinar de mici se datorează alimentației. Mi s au recomandat pilulele Karissa. Nu am început sa le iau deoarece este prima data când iau contraceptive și am o oarecare reținere. După primele 3 folii mi s a recomandat sa fac alte analize de coagulare și am înțeles ca aceste pilule ar putea modifica rezultatul analizelor. Cam care ar fi aceasta modificare care ar trebui sa imi ridice niște semne de întrebare, cam intre ce valori vorbim de aceasta modificare ? Și exista totuși vreun risc sau vreo problema pentru ca mi-au fost prescrise pilulele in urma acestor minime modificări ? Sa am motive de îngrijorare ? Mulțumesc anticipat.
1 comentarii
0
29-05-2017, ora 11:59
Dr. Moise Oana
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Moise Oana
Riscul contraceptivelor orale este mai degraba de tromboze (cheaguri) nu de sangerare si sunt teste specifice de trombofilie pe care le puteti face daca e cazul (in familie antecedente de AVC, infarct la varste reduse pana in 50 ani, antecedente de tromboze sau avorturi spontane).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul