Anticonceptionale din ziua a 8-a

05-12-2013
cris774
Nu este medic/terapeut
cris774
Ce se poate intampla daca am inceput sa iau antinconceptionale Diane 35 din ziua a 8-a a ciclului? Am luat acest tip de pastile fara probleme timp de 5 ani in trecut iar acum vreau sa-mi aman ciclul pentru a putea merge linistita in concediu insa m-am trezit cam tarziu... Mentionez ca ar trebui sa le iau cam 30 de zile pt acest lucru. e posibil sa-mi vina totusi ciclul in aceasta perioada? Nu le iau in scop contraceptiv, initial mi-au fost recomandate pentru chist ovarian si acnee, hirsutism. Multumesc.
4 comentarii
0
06-12-2013, ora 18:52
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Tot ce trebuie sa faceti este sa tineti cont ca efectul contraceptiv este deplin instalat abia dupa a 7-a pilula. Sangerarea vine la intreruperea pilulelor, cel mai frecvent in a 4-a zi de intrerupere. Totusi, la (re)luarea tratamentului, sunt posibile mici sangerari intercurente.
0
06-12-2013, ora 19:48
cris774
Nu este medic/terapeut
cris774
Multumesc mult pentru raspuns, dl. doctor.
Sangerarea e posibila in timp ce iau pastilele pentru 30 de zile sau in caz ca continui sa le iau cateva luni dupa pauza de 7 zile?
Luna trecuta am mai avut o tentativa de a lua aceleasi anticonceptionale dar nu am luat decat o singura pastila si m-am oprit. Era cam in ziua 5 a ciclului si la o saptamana dupa ce s-a terminat m-am trezit cu o alta sangerare destul de abundenta care a durat 3-4 zile. Nu am mai patit asta niciodata, e posibil sa aiba legatura cu acea unica pastila? Dupa 20 de zile de la aparitia ei a venit ciclul nou, deci cam la 30 de zile fata de ciclul normal anterior, desi eu speram ca aceasta sangerare sa fie ciclu normal se pare ca nu fost. In ultimele luni ciclul a fost f regulat, intre 28-30 de zile.
0
07-12-2013, ora 12:25
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Mici sangerari intercurente pot aparea (dar nu e obligatoriu sa apara) la reluarea anticonceptionalelor dupa o pauza de o luna sau mai lunga.

Sangerarile provocate de oprirea pilulelor se numesc sangerari de privatie. Ele nu sunt menstruatii, dupa cum ati observat, dar seamana cu o menstruatie. De aceea medicii recomanda "21 de zile cu pilule, 7 fara", ca sa aiba femeile impresia ca au menstruatie.

Daca reincepeti anticonceptionalele, e bine sa va tineti de ele, si nu sa luati, din cand in cand, cate o pilula. E foarte simplu: 21 de zile luati, 7 zile nu luati. Daca, totusi, vreti sa intarziati sangerarea de privatie (adica "menstruatia"), puteti lua mai mult de 21 de zile in continuu, facand pauza cand doriti, stiind ca sangerarea apare mereu dupa cateva zile de la oprire (in medie: in a 4-a zi de pauza).
0
27-12-2013, ora 17:50
cris774
Nu este medic/terapeut
cris774
Multumesc mult pentru raspuns.
Mai am o intrebare..Un alt motiv pentru care am reinceput sa iau anticonceptionalele este revenirea dupa mai multi ani de la intrerupere a acneei pentru care mi-au fost prescrise prima data. In plus de asta am ceva probleme destul de serioase de la un furuncul suprainfectat al carui puroi a migrat spre obraz si cu care ma chinui de ani de zile, neraspunzand aproape deloc la tratament. E practic sebum intarit localizat sub piele si care nu mai trece de 5 ani decat intr-un ritm f f scazut. Intrebarea mea este daca as lua Diane 35 fara pauza pentru asa-zisul ciclu, sa zicem 2-3 folii apoi pauza, nu ar avea un efect mai rapid asupra problemelor dermatologice? Din cate spuneti dvs am inteles ca intreruperea e prevazuta doar pentru presupusul confort psihic al femeii, dar daca iau ca tratament nu actioneaza mai rapid si eficient daca iau fara pauza ? In trecut, adica pana in 2007 am luat cel putin 4 ani Diane si au fost singurele care in 1 an au tratat o acnee nu grava dar destul de generalizata datorata unui chist ovarian, apoi efectele s-au mentinut tot datorita lor inca 3 ani, apoi fara ajutorul lor pana acum 2 ani si le-am tolerat foarte bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipuri de contraceptive combinate disponibile in Romania
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Cum procedezi dacă ai uitat o pilulă anticoncepțională?
  • MIT: Anticoncepționalele îngrașă
  • Anticoncepționalele ar putea afecta structura cerebrală
  • Contraceptivele orale nu cresc riscul de anomalii congenitale
  •