anticonceptionale: regividon si microgynon

23-02-2011
cristina soare
Nu este medic/terapeut
cristina soare
buna ziua, ma numesc cristina am 26 de ani am un baietel de 2 si 9 luni locuiesc in anglia eu folosesc regividon 21+7 de aproape 2 ani ne putand merge in romania pt doar niste pastile am mers aici in anglia la dc si miau recomandat microgynon 21 de pastile ei miau spus ca sunt identice.acum eu nu stiu ce sa fac sa continui folia de regividon pana la terminare si dupa acea sa continui cu microgynon sau dupa ce o teermin regividonul sa astept urmatoarea mestruatie pt a incepe mycrogynonul.multumesc
5 comentarii
0
23-02-2011, ora 22:30
deeagazuta
Nu este medic/terapeut
deeagazuta
buna seara a 20ani si am incercat sa iau mai multe tipuri de anticonceptionale dar nu mam impacat cu nici un fel aveam ameleti si dureri de sani.acum as dori sa incerc din nou dar nu stiu de care sa iau si as dori sami recomandati ceva mai slab si sa mi spuneti daca e bine sa iau din a 4zi a menstruatiei.va multumesc
0
24-02-2011, ora 17:57
cristina soare
Nu este medic/terapeut
cristina soare
domnule doctor astept raspuns este foare important.multumesc
0
24-02-2011, ora 23:42
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
@cristina soare: Au exact aceeasi compozitie, Rigevidonul fiind copia (cu licenta in regula), iar Microgynonul fiind originalul. Multi colegi prefera chiar Microgynon-ul, care este, probabil anticoncpetionalul cel mai bine cunoscut si studiat de medici.
Prin urmare, faceti pauza obisnuita de 7 zile, apoi incepeti cu Microgynon. Nu are nicio importanta cand anume vine sangerarea.

@deeagazuta:
1. E foarte bine din a 4-a zi de menstruatie.
2. Nu exista anticonceptionale tari si slabe. Exista anticonceptionale cu mai putin hormon estrogen. De exemplu, logest.
3. Ca regula generala, este bine ca anticonceptionalele sa fie prescrise de un medic, in urma unui consult si, eventual, a unor analize (mai ales daca ati tolerat rau in natecedente), mai degraba decat sa luati in urma unor "prescriptii" pe net.
4. Fiind vorba de probleme cu sanii, v-as sugera mai degraba sa schimbati metoda contraceptiva decat sa schimbati contraceptivele unele cu altele, deoarece TOATE pot da senzatie de tensiune in sani si, cu timpul, probleme de sani.
0
24-02-2011, ora 23:47
cristina soare
Nu este medic/terapeut
cristina soare
multumesc mult domnule doctor.
0
26-02-2011, ora 14:00
ghyzmo30
Nu este medic/terapeut
ghyzmo30
buna ziua.I-au anticonceptionale yasmin. Aseara (25 februarie) trebuia sa iau prima pastila din blister pe la ora 21 sau 22(cam intre orele astea luam in fiecare zi).Am uitat sa le cumpar. Am luat prima pastila azi pe la ora 11 si diseara o sa o iau pe a 2-a. Am citit ca daca se uita prima pastila din blister si daca am avut contact sexual in saptamana de pauza e posibil sa raman insarcinata. Menstruatia mi-a vennit pe 21 februarie iar contact sexual am avut pe 19 si 20 februarie. Va rog un raspuns.
Sunt ingrijorata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •