anticonceptionale si contraceptia de urgenta

22-10-2015
dyanaDia
Nu este medic/terapeut
dyanaDia
Buna ziua, sora mea mi-a pus o intrebare si am cautat tot internetul ca sa gasesc raspun...dar nimic, astfel am hotarat sa imi fac cont aici, foloseste anticonceptionale 8 ani...cu pauza de cate un an la fiecare 3...dar ultima pauza a fost anul trecut, pauza in care a facut multe analize...tiroida...hormoni...surprinzator toate bune.dar au inceput reactii ciudate in timpul pauzei...cresterea parului in zone unde nu avusese niciodata..pe abdomen..cosuri multe...speriata a inceput din nou reluarea anticonceptionalelor...de ce aceste manifestari daca toate analizele au iesit bune, si sincer a facut toate analizele hormonale.au putut fi generate de faptul ca in perioada de pauza a anticonceptionalelor a folosit Escapelle.sau de faptul ca dupa ce a reluat anticonceptionalele.de cateva ori a folosit si escapelle...ca sa fie mai sigura?pentru ca am inteles ca abia apoi a observat mai tare parul de pe abdomen...medicul ginecolog a spus ca nu e nimic ingrijorator...dar as vrea eu pentru linistea ei sa mai aflu inca o parere.mentionez varsta 29 ani, partener stabil.
1 comentarii
0
22-10-2015, ora 18:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
1. Anticonceptionalele provoaca 1-2 avorturi timpurii pe an.

2. In Germania, din cauza efectelor nocive foarte mari care apar in timpul folosirii lor, dar mai ales multi ani dupa, medicii nu au voie legal sa prescrie mai mult de 8 luni anticonceptionale.

3. 40 % din substanta se stocheaza in ficat si produce boli cronice dupa intreruperea lor. De aceea femeile trebuie ca dupa intrerupere sa faca o ecografie abdominala si o mamografie anual timp de 10 ani.

4. Posibil sa ii fi aparut ovare polichistice. Astea nu trec cu ac. Sa faca ori o ecografie abdominala totala (care sa includa si pe cea pelvina). Gratuit. Cu trimitere de la medicul de familie. Sau o ecografie transvaginala la ginecolog. Trebuie verificat daca nu au aparut chisturi pe ovare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: