anticonceptionale vs antibiotice

09-12-2005
alexia
Nu este medic/terapeut
alexia
Am 18 ani si am inceput sa folosesc anticonceptionale acum 3 zile. Medicul mi-a recomandat Marvelon. Am cateva intrebari:
Dupa cat timp pot avea contact sexual fara alte metode de contraceptie?
As vrea sa stiu care sunt antibioticele care scad efectul Marvelonului? Pe prospect se dau doar 2 exemple. In afara de antibiotice, barbiturice si carbune mai exista alte medicamente sau alimente care pot afecta eficienta lor?
Multumesc!
3 comentarii
0
11-12-2005, ora 00:00
dr. mihaela
Identitate neconfirmată
dr. mihaela
Dupa 7 zile de la inceperea administrarii de anticonceptionale nu mai este nevoie de metoda suplimentara de contraceptie.
Sunt mai multe clase de antibiotice care interfera cu eficienta anticonceptionalelor (cele metabolizate hepatic). Alte exemple de medicamente care fac acest lucru sunt unele antidepresive, sedative, antiepileptice, antituberculoase etc.
De fiecare data cand folosesti un antibiotic (sau oricare alt medicament) citeste cu atentie prospectul pt. a vedea daca scad eficienta contraceptivelor.
0
12-12-2005, ora 00:00
alexia
Nu este medic/terapeut
alexia
Multumesc mult pt raspuns! Foarte promt! Acum am alta problema si nu stiu ce sa fac. Simt un disconfort la nivelul pieptului, ca niste junghiuri, dar nu dureroase, mai mult deranjante si in plus nu mi se mai opreste menstra! E deja a 7-a zi, iar mie de obicei (pana sa iau anticonceptionale) imi tinea max 5 zile! Sunt ingrijorata si as vrea sa apelez la un medic, dar nu stiu la care: la cel care mi le-a prescris (nu prea am incredere pt ca nu mi-a pus nici o intrebare, nu mi-a facut nici o analiza) sau la un cab de planning?!
0
12-12-2005, ora 00:00
alexia
Nu este medic/terapeut
alexia
gata s-a rezolvat! Sunt fericita si linistita! Am fost la un cabinet de planning familial S.E.C.S! Foarte multumita si-l recomand tuturor! Acele junghiuri nu sunt d la contraceptive, iar menstra e normal sa mi se prelungeasca putin acum!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul