anticonceptionale Yasmine cum se iau?

05-09-2008
andrutzyk
Nu este medic/terapeut
andrutzyk
am fost acum cateva luni la un medic ginecolog pt o raceala si mi-a prespcris atunci si anticonceptionale yasmine. acum as vrea sa incep sa iau anticonceptionale, pot sa le iau tot pe acestea sau trebuie sa ma duc iarasi la un control?
10 comentarii
0
05-09-2008, ora 00:00
morena1r
Nu este medic/terapeut
morena1r
daca iti merge bine cu ele nu vad de ce le-ai scimba..
0
08-06-2010, ora 21:54
pushoney
Nu este medic/terapeut
pushoney
Domnule doctor
In urma unui control medical determinat de anumite dereglari(sangerare la ovulatie timp de 4 zile) mi s-a prescris prementrid si yaz. Problema este ca am o sangerare care apare si inainte de menstruatie, foarte slaba, care precede fara intrerupere menstra. Ideea e ca eu am luat yaz-ul din prima zi a acelei sangerari si menstra efectiva a venit cu abundenta normala dupa 7 zile. Nu stiu daca am gresit, daca e cazul sa ma opresc si cum sa procedez mai departe. La controlul medical, mi s-a spus ca sunt perfect ok, adica am o dereglare hormonala (babes papanicolau ok, ecografie transvaginala ok).
1.Mai iau sau nu pastilele?
2. Cum stau cu contraceptia in acest caz?
3.Cum iau urmatorul set de yaz?
Multumesc din suflet.
0
18-06-2010, ora 02:03
angiestyle
Nu este medic/terapeut
angiestyle
Buna pushoney,
Vroiam sa iti spun ca si eu iau, la recomandarea medicului ginecolog, anticonceptionale YAZ. Mie mi le-a recomandat dupa efectuarea unui tratament pentru niste chisturi de la ovare. Ce vroiam de fapt sa iti aduc la cunostinta este ca la prima folie, inceputa in prima zi de sangerare a menstruatiei, am avut sangerari usoare, de culoare mai mult maronie decat rosie, si dupa zilele de menstruatie. Doctora imi spusese in prealabil ca la aparitia vreunui simptom sa iau legatura cu ea, fara sa intrerup pastilele de capul meu. Asa am si procedat dupa vreo 4-5 zile de sangerare anormala, in continuarea menstruatiei...iar dansa mi-a prescris o reteta ce includea: o sticluta cu o solutie, in care am adaugat 2 fiole de..nu mai stiu ce nume aveau :D... (luam 3 linguri pe zi) si niste pastilute. (Presupun ca reteta este personalizata in functie de organismul fiecareia si afectiunile trecute sau prezente pe care le prezinta)
Recomandarea mea este sa mergi la medic. Cat despre contraceptie, nu cred ca a fost afectata in vreun fel atata timp cat nu ai sarit peste administrarea vreunai pastile.
Sper sa rezolvi problema. Multa sanatate!
0
17-12-2010, ora 19:46
andreiuttza
Nu este medic/terapeut
andreiuttza
daca mi a venit ciclul dimineata sa zicem pe la 5..si eu am luat prima pastiluta la ora 17 sunt protejata deja sau trebuie sa ma protejez suplimentar.mentionez k e prima data cand iau si n am mai avut relatii de vreo 4 luni.????
0
01-11-2011, ora 10:08
monikjudo
Nu este medic/terapeut
monikjudo
buna ziua. eu am dat nastere acum 4 luni si jumatate. tin sa zik k inca alaptez. am avut menstra pe datele de:11 august 2011.4 septembrie...1 octombrie...si de aici incepe problema...pe data de 31 octombrie adica ieri am avut nijte scurgeri dar foarte putin si noaptea pe 31 octombrie am avut ceva mai mult.si am luat cerazette pe data de 1 noiembrie ca pe data de 31 octombrie nu stiam daca mia venit sau nu.. sunt nelamurita daca e bine sau ce as putea sa fac in acest caz..cum ar fi am luato a2a zi de menstra..va multumesc astept un raspuns
0
02-11-2011, ora 00:30
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Este OK. Nu uitaţi că, la aceste pilule, spre deosebire de alte anticoncepţionale, nu beneficiaţi de toleranţă de 12 ore. Cu alte cuvinte, trebuie luate în mod riguros în fiecare zi la aceeaşi oră.
0
02-11-2011, ora 11:06
monikjudo
Nu este medic/terapeut
monikjudo
este vro problema daca am luat pilula de cerazette a 2a zi de menstra.si daca este cum procedez c cea care nu am luato in 1 zi. cu multa stima!!!
0
02-11-2011, ora 19:07
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Nu este nicio problemă.
2. Luaţi pilula rămasă la sfârşit, după ce le luaţi pe toate celelalte. Altfel spus, în a 29-a zi.
0
03-11-2011, ora 16:32
monikjudo
Nu este medic/terapeut
monikjudo
va multumesc mult!!!!!
0
27-11-2011, ora 21:47
vanee
Nu este medic/terapeut
vanee
buna..am o dilema..raspundeti.mi va rog..am luat anticonceptionale luna trecuta, le.am terminat, am facut pauza de 7 zile (in care am avut ciclu 3 zile jumate, aproape 4) si ieri am inceput alt blister..problema e ca (le ascund de parintii mei intr.un loc anume) si azi cand am vrut sa.l iau pe urmatorul, am gasit o pastilutza din blisterul trecut, deci cel pe care credeam k l.am incheiat (primul implus a fost sa alerg repede la o pahar cu apa si sa.l iau..si l.am luat..nush daca am facut bine sau nu, dar a fost totul dintr.un impuls)..problema e ca nush sigur din ce zi este..este numaru 20 sau 21 (deci ultimul sau penultimul din blister..oricum n.am avut contact sexual timp de 3 saptamani)..am luat toate pastilutele aprox la aceeasi ora..diferenta fiind de 10 minute la unele..primul blister a fost yasmin, iar acum am inceput microgynon, pentru ca primul mi.a provocat dureri de cap..si era si km scump..ultimul contact l.am avut acum 3 sapt si urmatorul il voi avea pe 1 - 2decembrie, pentru ca atunci se intoarce iubitul meu..voi putea avea contact cu ejaculare in interior ? sau voi avea nevoie de alta protectie..? menti0onez ca am luat timp de 10 zile ciprinol pentru o infectie urinara si ceva nisip la rinichi, dar in timpul tratamentului si 8 zile dupa n.am avut absolut niciun contact sexual..ast rasp..multumesc..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •