Antidepresive - contraindicatii

09-11-2011
Andrei222
Nu este medic/terapeut
Andrei222
Buna ziua! As avea o inrtrebare in legatura cu o posibila contraindicatie a unor antidepresive. De 5 luni de zile mi-a fost prescris un tratament cu trittico si rispen ( mentionez ca am fost diagnosticat cu depresie insotita de anxietate). Intrebarea mea este: pot consuma alcool in combinatie cu aceste medicamente? ( nu in cantitate mare bineinteles)
63 comentarii 12 3 Înainte ›
0
09-11-2011, ora 16:17
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Buna Andrei.

In principiu, nu ar fi indicat sa consumi alcool pentru ca alcoolul anuleaza din efectul antidepresivelor.

Rispen nu este antidepresiv, ci antipsihotic. Dar presupun ca ti-a fost prescrisa o cantitate mica de Rispen, gen 1 mg/zi.

Si eu iau Rispen 3mg si sa stii ca incalc regula de a nu consuma alcool, beau pana in 100 mg de vin aproape in fiecare zi sau 1 pahar, 2 de bere, mai rar. Cel mai bine ar fi sa il intrebi pe medicul tau psihiatru daca poti bea cantitati mici (dar mici) de alcool. Dar mai mult ca sigur ca dansul/dansa o sa zica nu. :)
0
10-11-2011, ora 15:34
Andrei222
Nu este medic/terapeut
Andrei222
Iti multumesc mult "the_eye" dar as avea nevoie si de raspunsul unui specialist..
0
10-11-2011, ora 18:19
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Scrie si in prospectele medicamentelor, alcoolul sporeste efectul de sedativ al anxioliticelor, antidepresivelor ! Efectul creste odata cu cantitatea si gradele alcoolice, deci sunt "recomandate" doar bauturi slabe (un pahar de bere, un sprit de vin ) ocazional ! :)
1
11-11-2011, ora 11:49
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Alcoolul este contraindicat in timpul tratamentului psihiatric in orice cantitati. Daca ai o ocazie( nunta, Craciun, Pasti, aniversare) la care simti neaparat nevoia sa gusti ceva, in seara respectiva nu mai iei tratamentul. Dar e bine ca aceste oczii sa fie cat mai rare.
Daca alegi sa consumi, o faci pe riscul sanatatii tale. Faptul ca si altcineva consuma alcool si ' nu i s-a intamplat nimic', nu e un motiv ca sa consumi si tu.
Poti face niste atacuri de panica urate in combinatie cu alcoolul, se accentueaza efectul sedativ, scade concentratia substantelor active medicamentoase din sange, etc.
0
25-12-2012, ora 09:59
colonelu1
Nu este medic/terapeut
colonelu1
aveti dreptate doamna dr.am consumat bere cu tratament de depresie desta atacuri de panica si imi bubuia inima rau detot tahicardie daia sau cum ai zice, bai fratilor nu beti alcool cu tratament ca busiti naiba vreti sa muriti ca actorii aia americani care baga whyskei dimineta cu xanax si restu de antidepresive?da mai e ochestie eu cred ca berea si vinu fermenteaa in tine cu medicamentu eu am baut tuica de casa si nam avut nimic deci nu beti ca nu va dau sfatu asta ca am durut capu rau era de vreo 40 de grade 1 litru am bagat cu pastile avem temperatura eram drogat, sedat praf detot auzeam cum suiera vantu prin urechi si in loc s manc niste branza sami treac am nimerit var stins am dat la boboci toata tuica este un experiment biologic ca si cum ai face teste ca ala cum ai zice Einsten da dac vrei sa bei bere nu cred ca dai ortu' popii da o iei pe aratura ca mine zici:, , aolo mamica fac infarct"ascultati de doamn doctor ca si psihiatru meu mi-a recomandat sa nu beu, acuma doamn doctor pun ramasaj cu dumnevostra pe 100 de mii de dolari ca nu moare nimeni si nare nimic chestia e ca vreti sa aveti parte de dat retete la freri si cat mai multe medicamente ca sa aveti prosti la cabinet destia psihici beti frate bere cat vreti dupa tratamentv dac vreti desii nu va sfatuiesc ca medicii astia uita bisturiu prin voi fire de par, vata medicinala etc etc, ca am fost la un dentist dupa ce mi scos maseua ma intrebam ce naiba a baut ca duhnea rau detot cand ma anesteziat era cu tigarea in gura inhalam fum si cica sa nu misc limba da nu mai aveam aer...domnilor doctori si doamnelor va rog mai cititi domnle' carti nu mai stati prin carciuma si cu tigarile prin gura ca noi suntem prosti da va luma la bataie dac mai continuati cu paranghelii si sfaturi care habar naveti
1
25-01-2013, ora 12:32
beatrice11111
Nu este medic/terapeut
beatrice11111
Bună ziua, spuneţi-mi vă rog venlafaxinum este un medicament bun în tratarea nervozei? Mă puteţi ajuta spunîndu-mi care sunt avantajele acestul medicament?
0
25-01-2013, ora 12:50
beatrice11111
Nu este medic/terapeut
beatrice11111
Nervoza este o boală psihică sau nu?
2
25-01-2013, ora 13:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ beatrice11111

Nevroza este o tulburare psihica.

In general bolilor psihice nu li se spune boli. Ci afectiuni psihice.

Boli sunt considerate acelea care afecteaza strict fizicul si pentru care se pot face analize.
1
25-01-2013, ora 13:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ beatrice11111

Pot sa va spun despre persoane pe care le-am auzit ca s-au simtit bine cu aceasta venlafaxina.
Dar nici un medic si nimeni nu va va putea spune exact cum va veti simti dv. pentru ca fiecare organism reactioneaza in felul lui. Cititi cu atentie prospectul si aveti rabdare. Rezultatele se vad cel mai bine dupa o luna de tratament.
0
25-01-2013, ora 14:31
beatrice11111
Nu este medic/terapeut
beatrice11111
De fapt situaţia este în felul următor. Deci am avut o nervoză. Am primit tratament timp de două luni, am început cu alprozolam timp de 10 zile, după care am primit 10 zile picurători cu amitriptilin, după care medicul mi-a prelungit tratamentul cu venlafaxinum 75 mg în paralel cu alprozolam. Deci am întrerupt tratamentul gradat la recomandarea medicului. Deja au trecut 8 luni de la întreruperea tratamentului, dar problema care mă frămîntă şi pînă în prezent este faptul că mi-am luat în cap despre instrucţia de la venlafaxinum unde era indicat despre riscurile de suicid, şi anume era indicat că conform unor cerectări făcute într-un stat american, au fost înregsitrate cazuri de suicid la persoanele sub vîrsta de 25 de ani cu tulburări psihice la primele etape ale ameliorării. Deci am intrat în panică nu din cauza medicamentului ci din cauza instrcuţiei. Am telefonat medicul, care mi-a spus că mă asigură ca nu fac parte din categoria cea de persoane. Dar menţiunea cea în instrucţie îmi stă şi acuma în ochi, necătînd la faptul că mă simt mai bine pe zi ce trece. Poate că nu am vrut să ştiu despre aceste cazuri, nuştiu. Dar mi s-a format aşa o concepţie că aşa ar trebui să fie cum este indicat în prospect. Niciodată nu am avut aşa gînduri, nuştiu cum să mă calmez, necătînd la faptul că frecventez şi psihologul.
0
25-01-2013, ora 14:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Problema nu e cu instructiunea.

Dv. va e frica de moarte.

Asta trebuie rezolvata psihologic. Nu instructiunea.

Mergeti la un preot si rugati-l sa va explice cum sa scapati de teama de moarte.
0
25-01-2013, ora 14:52
beatrice11111
Nu este medic/terapeut
beatrice11111
Poate că aveţi dreptate, merci.
0
30-03-2013, ora 17:17
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
In prospect veti gasi toate reactiile adverse posibile si imposibile, si asta e pentru ca cei care produc medicamentele sa-si faca datoria de a atentiona, avand in vedere eventualitatea unor procese.De cele mai multe ori, nu se produce nici un efect advers sau acesta cedeaza dupa cateva zile.Sinuciderea nu poate aparea, stati linistita, scrie acolo asta, pentru ca venlafaxinum(Effectin de preferat sa luati), isi face repede efectul, creste energia repede, iar efectul antidepresiv se instaleaza un pic mai greu, si poate aparea asa o tendinta, dar nu se intampla.Aceasta este insa specific tuturor antidepresivelor, dar oamenii care iau antidepresive incep sa se simta treptat bine, nu sa se sinucida.Mai exista si o ramasita a depresiei, numita coada depresiei(ma amuz mereu, o fi ca o coada de cometa?), care impinge la o asemenea tendinta, dar pacientul vorbeste cu medicul si se linisteste.Deci nu va faceti ganduri negre degeaba!Ascultati si de Clara, se poate sa fie o anxietate, o tanatofobie, adica o frica patologica de moarte!O fobie!
0
30-03-2013, ora 17:23
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Effectinul(venlafaxinum), este un medicament dual, cu efect rapid, un medicament foarte bun in opinia mea, din aceeasi clasa mai face parte si duloxetina(Cymbalta) si Ixell, ultimul mai putin prezent in farmacii.In concluzie, opinia mea este ca puteti lua fara grija Effectin.
0
21-04-2013, ora 23:46
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Ce parere aveti de Tramadol ? Este un Serotonin Releaser, am citit ca pe multi i-au ajutat in depresii desi asta se da doar ptr dureri oficial.
Spre deosebire de SSRI, cand isi pierde asta efectul, nu mai iei 3 zile deloc, apoi o iei de la cap cu doza minima si iar ai efectul de la inceput.
A testat cineva ? Atingi concentratia maxima cam in 3 ore, si are half life de 7, 5 ore.
Si nu prea are efectele secundare ale SSRI.
0
22-04-2013, ora 22:57
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
E un medicament foarte insidios, multi au dezvoltat dependenta si apoi sevraj !

-*


(*modificat de admin)
0
23-04-2013, ora 19:33
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Asa am cam citit si eu, dar se pare ca nu oricum, depinde de dozaj.
0
25-04-2013, ora 21:08
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Adica adca iei 3 luni zi de zi doza maxima de 400 mg/zi abia atunci poti dezvolta dependenta si toleranta !
Dar daca iei unu de 50 mg pe saptamana, nu stiu daca ajungi la asa ceva.
Interesant cum actioneaza, ia tot disconfortul general deci disforia, nu mai ai agitatie urata, iritabilitate, nervi, anxietate si teama, esti calm, linistit, rabdator, insa pe mine m-a deprimat putin coborand putin tonusul fiind asa mai lipsit de zambet si cam trist.
Nu am inteles cum a lucrat desi stiu mecanismul de actiune, insa aia e.
0
25-04-2013, ora 21:46
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Sa inteleg ca ai luat deja ! Daca poti sa te opresti dupa o cutie sau doua maxim nu e problema indiferent cum iei ! Astia de pe link-ul de sus luau si cate 1000 - 1200 de mg odata, adica o cutie sau mai mult ! :|

Vezi sa nu ajungi ca Dr. House cu Vicodinul dupa el si cu geamantanele pline pe acasa ca sa aiba pastile si dupa pensionare ! :)
0
26-04-2013, ora 01:47
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Pai o cutie sau doua e enorm ! Ziceam doar ocazional si asta doar o pastila de 50 mg ! Doamne fereste de 1000 mg, aia se drogau de luau atata, e cu totul altceva.
F interesant cum ia toata partea anxioasa si agitanta, dar pacat ca ma deprima, dar altora le urca tonusul !
Vezi tu, eu mancam de la agitatia aia ! Abia acum constientizez ca lumea, aveam o agitatie urata si un disconfort care se mai stingea cu mancat, cum nu mai am, cum nu mai am treaba cu mancatul. DEci nu eram dependent de mancat, ci starea aia aparea mereu si mereu si ma impingea la mancat, ca daca era dependenta nu scapam nici daca trecea agitatia.
0
26-04-2013, ora 13:31
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Constatarea ta ca agitatia iti provoca mancatul compulsiv este de aur ! Asa trebuie sa ajungem sa ne cunoastem fiecare reactiile si ce anume le declanseaza !

Acum poti face un pas mai departe si sa te intreb cum naiba sa nu fii agitat daca tu mananci programatic cate 5-6 grame de sare /zi ! Excesul de sare ( peste 1-2 grame) blocheaza rinichii ceea duce la tensiune, anxietate/agitatie iar in fazele mai grave, crize hipertensive, manii, fixatii, delir si halucinatii la persoanele predispuse !

Incearca sa mananci fara sare o saptamana sau doua si o sa vezi cum incepi sa te linistesti si sa te relaxezi in mod natural !
0
26-04-2013, ora 15:31
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Am stat si 3 saptamani fara sare, am testat si asta, nu e asta, era bine daca era, deci nu te lega de alimentatie ca nu e aia, chiar si cand consumam am facut teste si nu aveam nici tensiune nici nimic, problema e de la bibilica clar.
Iti dai tu seama ce idiot e creierul asta, in loc sa se recalibreze sa ia agitatia ca sa nu mai bag in mine ca un porc, el considera ca sa stinga agitatia cu mancat, pai asa te distrugi si tot agitat vei fi la sfarsit, nu era asta solutia.
Acuma vreau sa aflu de ce Tramadol lua toata agitatia si disconfortul adica disforia, dar ma deprima dandu-mi ceva tristete si dezamagire in timp ce la altii urca tonusul, foarte interesant era ca nu inducea anhedonie si apatie ca un SSRI sau SNRI desi el este si asa ceva din pacate.
De ce spun asta, spun ptr ca Zoloft tot asa, lua disconfortul insa inducea rapid anhedonie si apatie de nu mai aveai chef de nimic.
Deci mie imi trebuie sa faca ce a facut asta, dar in acelas timp sa urce si tonusul cum trebuie.
0
26-04-2013, ora 23:22
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Gresit, sunt si medicamente aici care nu sunt in SUA, si invers, sunt medicamente care sunt in Germania si nu-s nici aici nici in SUA si invers, nu lua SUA de referinta, s-au scos din cauza ca nu s-au inteles la bani, totul bazat pe profit, in nici un caz ce spui tu acolo.
Stiti doar sa dati sfarturi si atat, ce bine ar vorbi doar cei ce trec prin asta cu adevarat !
Ati innebunit toti cu religia, ati luat-o razna nu alta frate !!!!
Daca pe voi va ajuta, e f bine, dar respectati si pe cei ce zic ca pe ei nu ii ajuta chestia asta ! Daca nu respectati, mai bine nu mai vorbiti. Nu pe toti ajuta.
0
26-04-2013, ora 23:30
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Costy2007

Asa este. Dumnezeu ajuta oamenii selectiv si partinitor.
0
27-04-2013, ora 09:54
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Pai da, asa e, tocmai de aia, daca vine cineva si va spune ca pe el nu l-a ajutat, incercati sa respectati ce zice omul ala, nu mai insistati ca nu ca nu, pentru ca daca omul vine si spune, inseamna ca asa s-a intamplat.
Adica daca eu inteleg ca pe voi v-a ajutat, voi de ce nu intelegeti si inversul ?
0
27-04-2013, ora 13:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Costy2007

Ca sa il ajute, omul trebuie sa renunte la pacate, sa se smereasca si sa vina la Dumnezeu sa ii ceara sa il ajute:
Doamne, stiu ca sunt pacatos si ca am gresit, dar ajuta-ma sa ma indrept, sa fac voia Ta si sa port aceasta boala.
Ajuta-ma sa gasesc doctorul potrivit si fa ceva ca aceasta boala sa se amelioreze.

Asa tre sa te rogi in fiecare seara.
0
27-04-2013, ora 14:50
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Filmul contine intrebarea: De ce se naste un handicapat ?
-*

(*modificat de admin)
0
27-04-2013, ora 16:27
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Daca erai fata desteapta stiai ca odata cu depresia pica si credinta, iar odata cu remisia ei apare automat la loc cu tot cu speranta si toate ! Depresie serioasa, ca sunt si depresii mai blande cum e la tine si nu afecteaza si asta.
Dar na, cartea e grea, trebuie sa gandesti ceea ce la tine nu e cazul, ca trebuia sa stii despre psihanaliza si analiza tranzactionala ca sa iti dai seama de asta.
Adica acolo explica tot si cum e cu credinta, speranta, cum e cu lipsa lor si asa mai departe.
DAR macar acolo spune ceva real si conform cu realitatea, ca dovada ca la depresii remise totul a urcat la normal de la sine, deci s-a demonstrat.
Eu credeam acum 20 ani DAR nu aveam nici o depresie.
Si pot sa-ti confirm ceva, cand am scurta remisie partiala, simt si eu ca urca rapid si credinta si tot ! Interesant, nu ?
0
27-04-2013, ora 22:23
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Costy2007

Te plangeai ca Dumnezeu nu exista si ca daca exista sa iti dea un semn.
Si ti-a dat: dupa o asa de indelungata perioada de timp, ai avut o mica remisie.

Bolile sa stii ca ne sunt date si pentru ca Dumnezeu vrea anumite persoane sa fie mai aproape de El.
Mergi la Biserica Sfantul Spiridon Nou unde este unul dintre cei mai buni duhovnici din capitala si spovedeste-te ca sa inceapa harul lui Dumnezeu sa lucreze in tine si sa ti se rezolve problemele.
Chiar asa ii spui: parinte am depresie severa, am deznadajduit si nu mai am pic de credinta.
Credinta este un dar de la Dumnezeu, cum sunt bunatatea, blandetea, smerenia, astea sunt daruri.

Roaga-l sa-ti redea sau sa iti daruiasca credinta (inapoi).

O sa iti dea un mic canon de facut. Facerea acelui mic canon poate sa iti aduca vindecarea sau cel putin ameliorarea situatiei.
0
27-04-2013, ora 22:53
Verbina
Nu este medic/terapeut
Verbina
26-04-2013, ora 23:30
Autor: clara_p:
'@ Costy2007 Asa este. Dumnezeu ajuta oamenii selectiv si partinitor'



Ca la şedinţele de partid. Mii de disperaţi sărută tălpile (=icoanele) boss-ului (divin) pentru a prinde un os de ros.
Iar norocoşii (ăia selectaţi în mod părtinitor) dau cu tifla celor rămaşi calici.
Adaugă un comentariu / răspuns
63 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul