Antioxidantii elimina apoptoza (autodistrugerea) celulelor maligne

23-01-2013
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
Am gasit un articol interesant pe un site cunoscut in mediul virtual care este despre stiinta. Daca ipotezele se adeveresc vor avea un impact major asupra industriei medicinei alternative dar si asupra medicinei moderne.
Extrase:
'Multe persoane consideră că antioxidanţii (substanţe care se găsesc în fructe, legume şi în suplimentele alimentare) sunt sănătoşi, pentru că distrug elementele care reacţionează la contactul cu oxigenul ce pot distruge ADN-ul şi proteinele.
Aceste molecule nu sunt întotdeauna dăunătoare. În lucrarea publicată în jurnalul Open Biology, Watson afirmă că sunt "o forţă pozitivă pentru viaţă", pentru că joacă un rol important în apoptoză - procesul biologic în cadrul căruia celulele nesănătoase se sinucid.'

'[...]consumul excesiv de antioxidanţi ar putea stimula cancerul să progreseze prin suprimarea oxidării.'

'Persoanele cu afecţiuni neurologice precum boala Parkinson prezintă mai puţine cazuri de cancer decât populaţia generală, explică Watson, deoarece sistemul lor oxidativ este activ. În cazul persoanelor predispuse la cancer, situaţia este exact invers.'
Articol in limba romana: http://www.descopera.ro/dnews/10508096-james-watson-descoperitorul-adn-ului-revolutioneaza-tot-ceea-ce-se-credea-despre-antioxidanti

Articol original in engleza: http://royalsociety.org/news/2013/watson-antioxidants-cancer/
5 comentarii
0
23-01-2013, ora 22:17
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
O fi asa nu zic nu, dar trebuie tinut cont de proportia dintre celule sanatoase din tot restul corpului si procentul infim de celule maligne ! Cu alte cuvinte un suc combinat din legume ajuta organismul in ansamblul sau, deci hraneste, 'revergoreaza' putin si cancerul - conform teoriei de mai sus - spre deosebire de citostatice care sunt imunodepresive pt tot organismul ca sa atinga si celulele alea bolnave ! Deci e oproblema de alegere daca intaresti organismul si il ajuti sa lupte cu mijloace proprii cu cancerul sau dobori tot in speranta ca vei reusi sa recuperezi apoi organismul fara cancer !

Pe principiul cu oxidarea se bazeaza produsul MMS ( a lui Jim Humble) care actioneaza in sensul evocat in teoria de sus si care, spune Humble, speculeaza perfect instabilitatea majoritatii virusilor, bacteriilor, fungilor ( deci si cancerul) care sunt oxidate spre deosebire de celulele sanatoase care nu sunt oxidate datorita unei diferente de potential electric al celulei sanatoase ! Studiati si asta !

Cu bine !
0
23-01-2013, ora 22:56
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cu bine si tie ! si iti multumim, in numele lui, pentru completarea pe care i-o aduci, mai tanarului si neexperimentatului in ale biologiei celulare james watson si suntem siguri ca, daca ar da peste postarea aceasta, ti-ar fi recunoscator ca ii deschizi ochii!

serios acuma, cand o sa te mai opresti din a spune verzi si uscate doar in speranta ca oamenii care nu se pricep vor zice ca e ceva de capul tau doar pentru ca te bagi in vorba ? incidental am primit articolul pe medscape chiar cand a aparut; antioxidantii nu au fost nicioadata dovediti ca o metoda utila in tratamentul cancerului, capabili sa induca vreo remisie sau sa amelioreze supravietuirea, dar valoarea lor terapeutica e cu atat mai subreda ca oricand, precum vede cine citeste articolul, chiar ca substrat in mecanismele de rezistenta ale celulelor tumorale la orice atac, fie el natural sau terapie medicala.
0
24-01-2013, ora 00:45
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
stevens, corpul nu se poate apara prin propriile mijloace de cancer. Dupa ce un om are cancer poti sa-i dai omului respectiv vitamine, legume, minerale, tot ce vrei. Poti sa-l faci sa arate ca Hulk. Cancerul va progresa fara probleme. Ba chiar "tanarul si neexperimentatul" Watson :)) spune ca ii vei accelera cresterea inhiband apoptoza. Deja e o chestie personala daca alegi sa lupti in transee cu sanse sa supravietuiesti razboiului sau alegi sa iti imparti ultima masa cu propriul calau.
Ai uitat sa precizezi ca Humble (tradus: Amărât) folosea la medicamentul lui minune un inalbitor industrial si a cam oxidat cativa oameni. De tot! Se pare ca principiul oxidarii poate fi bun. Dar trebuie sa-l utilizezi cu cap, sa creezi o strategie, un plan de actiune pentru dezvoltarea unor noi medicamente eficiente complementare celor de acum. Sper ca dupa articolul lui Watson n-o sa apara sarlatani care vor vinde pacientilor rugina si salam oxidat la preturi exorbitante.
0
25-01-2013, ora 02:37
maria2011
Nu este medic/terapeut
maria2011
TE BAGI IN VIATA TUTUROR???????????????/
0
25-01-2013, ora 02:37
maria2011
Nu este medic/terapeut
maria2011
intrebarea este pt STEVENS

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Antioxidantii rolul antioxidantilor in cancer

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cojile, semințele sau fibrele de dovleac posedă proprietăți antioxidante și antimicrobiene
  • Orezul brun este sănătos datorită conținutului de cicloartenil ferulat cu efect antioxidant
  • Suplimentele cu antioxidanți pot îmbunătăți fertilitatea masculină: o revizuire a cercetărilor recente
  • Efectele fermentării alimentelor asupra proprietăților antioxidante
  • Cocktail de antioxidanți pentru îmbunătățirea memoriei și cogniției
  •