anxietate

08-12-2007
sorinG
Nu este medic/terapeut
sorinG
De aproximativ 2 ani jumate sufar de atacuri de panica si anxietate cu toate simptomele specifice acestora.La inceput acestea nu erau dese dar treptat frecventa acestora a crescut si am inceput sa mai am citeva simptome noi suparatoare(nas infundat aproape permanent, tiuituri in urechi si senzatia de buimaceala si palpitatii destul de dese).Pe langa acestea am foarte multe zile cand sunt pur si simplu lipsit de putere, ameteli si cel mai rau este ca aproape in fiecare minut imi vine in cap gindul ca as putea muri din diferite cauze.Sunt constient de boala mea dar parca as trai intr-un vis si nu imi pot reveni.Organismul meu este dat total peste cap.Mi-am facut analizele si in afara de calciu scazut, glicemia si colesterolul putin crescute sunt sanatos.Am scris aceste randuri in speranta ca imi poate spune cineva daca mai are cineva simptomele acestea suparatoare si ce sa fac in continuare.Mentionez ca am facut diferite tratamente specifice dar degeaba.Va multumesc!
12 comentarii
0
17-12-2007, ora 00:00
IONITA
Nu este medic/terapeut
IONITA
de atacuri de panica si anxietate sufar si eu de 3 ani nu ai nimic organic Totul pleaca de la modul nostru de a gandi.A m fost la foarte multi medici ca nu sdtiam ce am.Acum fac terapie cu un psiholog bun.Poate nu crezi dar singurul tratament este sa ne schimbam modul de a gandi de a vedea viata altfel.NU lua medicamente.Eu nici nu ieseam singura din casa dar acum deja o fac.Cauta un psiholog bbbuuunnn.SUCCES.
0
21-02-2008, ora 00:00
gabriel3
Nu este medic/terapeut
gabriel3
tot asa te invat si eu. cauta un psihoterapeut bun si ai sa vezi ca o sa fie bine...
0
10-05-2009, ora 21:26
jdm
Nu este medic/terapeut
jdm
Salutare!
Si eu sufar de anxietate si atacuri de panica. Fac tratament de aproape un an si acum fac si terapie.
Am schimbat locul de munca si a trebuit sa ma mut in Bucuresti si deoarece terapia daduse rezultatele scontate am renuntat. Mai ales ca nu cunosteam pe nimeni in bucuresti.
Dupa jumatate de an au reaparut si colaborat cu stresul de la birou am avut o perioada de o luna oribila.
Si eu am senzatia ca sufar de diverse boli in stadii terminale dar citind pe acest forum realizez ca cam toti prezentam aceleasi simtome. Pe mine ma ajuta sa scap de starile nedorite gandindu-ma ca or sa treaca si ca e totul o imaginatie.
De mult am vrut sa intreb si eu pe cineva care sufera de axietate si stari de panica cum se descurca la birou. Eu am impresia ca nu mai dau randamentul asteptat. Desi totul iese imi fac mereu probleme daca intarzii cu predarea proiectelor, ma gandesc cum or sa ma dea afara.
Pentru sorinG i-as recomanda sa se duca la un terapeut de specialitate care dupa caz o sa ii prescrie sau nu medicamente. Terapia nu poate lucra decat colaborata cu medicamente si vice-versa. Eu iau un fevarin si un xanas in doza minima. Asta inseamna ca nu dau dependenta. Ca barbat fevarinun da ceva reactii adverse, poate cele mai suparatoare fiind cele de ordin sexual. Dar in cazul meu consider ca e mai important momentan sa fiu in stare sa muncesc si sa ma fac bine. Oricum am fost la 2 doctori specialisti care mi-au spus ca efectele secundare vor disparea odata cu incetarea tratamentului.
Asa ca curaj si Multa Bafta.
pa.
0
03-06-2009, ora 20:18
michelle1972_ro
Nu este medic/terapeut
michelle1972_ro
Buna tuturor.Va anunt ca sunt in sesiune:) Stresata la maxim, dar ma bucur ca functioneaza forumul inca...Sper din tot sufletul sa pricepeti ca sanatatea are prioritate si faceti-va timp sa mergeti la un psiholog.Ajuta mult mai mult decat la o sectie de psihiatrie unde vrând nevrând te sedeaza cu tot felul de substante nocive.Sedintele de terapie la un psiholog dureaza in medie 40 de min si va ajuta sa va controlati si vindecati.Costul este in functie de psiholog, variaza intre 25 Ron si.Va las ptr cine este interesat numere de telefoane ale unor psihoterapeuti.0721878394/0768735024.Va doresc sanatate maxima si o vara frumoasa
0
04-06-2009, ora 12:28
mariuca_
Nu este medic/terapeut
mariuca_
Buna tuturor,

Si eu sufar de anxietate si atacuri de panica de 25 de ani. Nu as putea spune ca sunt un caz de succes in ceea ce priveste vindecarea dar asta nu inseamna ca o recuperare completa nu este posibila. Posibil ca vor fi recaderi in decursul timpului, probabil in perioadele cu evenimente stresante, dar, cu ajutor profesionist si eventual medicatie acestea pot fi depasite.

In ceea ce ma priveste am facut terapie destul de mult, de curand fac tratament cu Coaxil care din pacate nu ma ajuta. Este primul tratament medicamentos si sunt cam dezamagita pentru ca ma asteptam la o imbunatatire substantiala a starii mele. Poate voi incerca si altceva la sfatul unui psihiatru, desigur.

Nici eu nu sunt un mare fan al medicatiei insa nu cred ca este intelept sa recomandam cuiva sa nu faca un tratament medicamentos si sa nu consulte un psihiatru. Eu cunosc destule cazuri in care medicatia asociata cu psihoterapia a facut, la propriu, minuni. Mai mult, sunt situatii in care pentru a beneficia de efectele terapiei o persoana are neaparat nevoie de medicamente. In cazurile de agorafobie severa persoana respectiva nu poate ajunge la psihoterapeut decat in momentul in care medicamentele functioneaza si poate parasi casa. Si sunt destule alte exemple.

Numai bine
0
27-06-2009, ora 21:33
jdm
Nu este medic/terapeut
jdm
Nu inteleg ce are religia de-a face cu subiectul discutat aici E total deplasat Chiar nu isi are rostul pe acest forum. Aici se discuta probleme de sanatate nu chestii spirituale. In orice caz faptul asta imi intareste convingerea ca sunt mai sanatos la cap decat multi altii.
0
03-07-2009, ora 17:24
nicui
Nu este medic/terapeut
nicui
Salut tuturor Dupa cum vad sunt multi care sufera de anxietate aici si printre ei ma numar si eu Nu vreau sa scriu multe aici, pentru ca am vazut cu totii ca medicamentele nu vindeca ci, in cele mai bune cazuri, alina Totusi, cea mai buna alinare cred eu, e increderea in tine si comunicarea De aceea, fara s-o mai lungesc va fac o invitatie Cei care trec prin ce trec eu, va rog haideti sa vorbim pe messenger Poate e un pas sprea ne simti mai bine -* Multumesc si va astept ADY


(*modificat de admin)
0
04-07-2009, ora 23:41
tuty32
Nu este medic/terapeut
tuty32
Si eu observ cu tristete ca din ce in ce mai multa lume ( in special tineri) sufera de asa ceva.
Ce va pot spune eu ( nu din experienta mea, dar din a altora), este ca, exista un tratament naturist, deosebit de eficient.
Daca doriti sa stiti detalii, imi puteti scrie pe privat.
0
18-07-2009, ora 20:49
jdm
Nu este medic/terapeut
jdm
Am mai scris pe acest forum. Vreau sa fac un comentariu lui tuty32. Sa inteleg ca nu suferi de anxietate.
Ce fel de tratament naturist cunosti? Eu fac tratament medicamentos asistat de terapie. Si merge foarte bine.
Motrivul pentru care am dorit sa adaug un nou comentariu este faptul ca multa lume asociaza idea de a face tratament de specialitate cu cea de a ingera chimicale.
Pai de asta are nevoie creierul! Totul porneste de la un dezechilibru chimic care trebuie restabilit. Odata cu acest dezwechilibru are loc si o anumita modificare de a gandi care se trateaza cu ajutorul unui terapeut.
Daca mergeti la un doctor de specialitate o sa vi se explice rolul diverselor tratamente existente si modul lor de actiune la nivel neurologic. Inca o mentiune. Nu dau dependenta! Luate sub indrumarea medicului nu exista riscul de a genera dependenta. Nicotina e de departe mult mai periculoasa. Si spun asta pentru ca m-am apucat de fumat la o varsta la care lumea incepe sa se lase si am ajuns sa fumez un pachet pe zi.
Astept cu nerabdare comentariile voastre.
pa.
0
03-02-2018, ora 00:52
Bb26
Nu este medic/terapeut
Bb26
Buna seara ! Ma număr printre cei care suferă de anxietate ! Totul a plecat de la un atac de panica, de la frica de a nu suferi de o boala gravă, fără leac, am avut nenumărate atacuri de panica, am ajuns la spital, simțeam ca toată lumea ma vede ca pe o “nebuna”, deoarece eu le spuneam ca ma simt foarte rău, ca fac infarct, iar ei încercau sa îmi explice problema pe care eu o am ! Este groaznic, insuportabil, pe zi ce trece ma simt mai rău...nu am pofta de nimic, îmi e frica sa imi fac planuri de viitor, nu știu cum pot scapă din stările acestea? Ce as putea face ? Mulțumesc anticipat! Scuzați romanul !
0
08-02-2018, ora 14:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergeti sa va evalueze un psihiatru si la psiholog daca sunt fonduri. Nu stati asa sa va chinuiti.
0
08-02-2018, ora 14:47
georgian321
Nu este medic/terapeut
georgian321
Cel mai important e sa faci ceva, sa nu stai cum am stat eu 2 ani, ca nu trece de la sine, sau trece si poate reaparea apoi in scurt timp.

De cat timp ai problema?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul