Anxietate

20-08-2017
Alecso
Nu este medic/terapeut
Alecso
Buna ziua acum cca 1 an de zile mi-am cumparat o tigare electronica cu gandul de a ma lasa de fumat..am vapat cam o zi iar seara cand sa schimb rezerva mi-a cazut o picatura din lichid pe piele m-am sters imediat speriat fiind ca stiam ca acel lichid nu e bun..in cateva minute mi se facuse foarte rau ( palpitatii tensiunea ridicata senzatia de nod in gat simteam ca nu puteam respira senzatie de lesin) o frica foarte mare puteam sa jur ca o sa mor..am fost la spital mi s-a facut un ekg care a iesit oke dar nu aveau un raspuns pentru cele intamplate..acele stari au continuat cca 5 luni..am fost si la medicul de familie la fel ekg nu avea nici el un raspuns..in prezent nu mai am acele crize dar sunt doborat psihic in fiecare zi ma trezesc cu gandul ca as avea o problema cardiaca sau altfel de problema medicala..pur si simplu nu ma mai pot concentra la viata..sunt foarte nervos foarte speriat ca as muri pe zi ce trece fara un motiv anume..Va multumesc..
16 comentarii
0
20-08-2017, ora 15:14
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Daca v-ati verificat pe partea strict fizica si investigatiile va arata ca sunteti sanatos, mergeti la cateva sedinte de psihoterapie, probabil aveti o tulburare de panica.
Nu este cazul sa stati cu ea sa suferiti, eventual sa se complice si cu stari depresive. Este una dintre problemele cel mai usor de remis cu psihoterapie (e posibil, dar nu obligatoriu ca, la inceput, data fiind durata si intensitatea in cazul dvs., sa vi se recomande si niste anxiolitice).

Sanatate!
1
20-08-2017, ora 16:26
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!
Dacă nu sunt probleme medicale, mergeți la un psiholog pentru evaluare psihologică, iar în funcție de rezultat veți urma psihoterapie, sau dacă este cazul să vă trimită la un psihiatru pentru medicație, veți urma psihoterapia concomitent cu medicația.
Cu cât veți interveni mai repede, cu atât mai bine, pentru că tulburarea de panică nu se rezolvă de la sine, iar odată cu trecerea timpului episoadele se pot repeta tot mai des.
De obicei psihoterapia cognitiv-comportamentală are rezultate bune în astfel de tulburări.
0
20-08-2017, ora 18:07
Alecso
Nu este medic/terapeut
Alecso
Multumesc pentru raspuns..acum serios ce probleme medicale imi poate provoca o tigare electronica? Inafara de o mica intoxicatie..Am vapat doar o zi din ea..eu eram speriat dinainte sa mi se faca rau citind tot felul de prostii pe net..si toata lumea imi spune ca e ceva psihic..
0
20-08-2017, ora 19:16
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Acum serios, daca:
1) dupa un an de zile de la o picatura scapata pe piele 2 EKGuri au iesit bine,
2)fara sa recomand acest obicei, cred ca sunteti constient ca sunt persoane care vapeaza frecvent si
3) oricum va stiti o persoana cu tendinte anxioase (care se alarmeaza usor si tinde sa supraaprecieze pericolul si sa caute voluntar informatii despre boli-ceea ce nu recomand absolut deloc)
va invit sa trageti singur o concluzie.
Pentru linistea dvs., faceti o ultima (cu accent pe ultima) runda de investigatii si, daca totul e ok (f. probabil), discutati cu un terapeut, e pacat sa faceti din ingrijorarile acestea centrul vietii dvs.
O dupa-amiaza frumoasa.
0
20-08-2017, ora 20:37
Alecso
Nu este medic/terapeut
Alecso
Asa voi face, pot face cu D-voastra cateva sedinte contra-cost bineinteles..Astept numarul de telefon.
0
27-08-2017, ora 20:11
Alina11i
Nu este medic/terapeut
Alina11i
Buna!
Cum te mai simti?
0
08-09-2017, ora 02:55
Alecso
Nu este medic/terapeut
Alecso
Bună..am început sedintele..dar nu e suficient simt ca o sa dureze ceva..plus ca m-am lovit la cap ușor când eram la serviciu si asta mi-a accentuat si mai mult starea de anxietate..ce sa mai zic sper sa fie bine.
0
08-09-2017, ora 07:57
Alina11i
Nu este medic/terapeut
Alina11i
Te inteleg. Si la mine daca apare vreo problema medicala fizica se accentueaza anxietatea si incep gandurile, panica sa se desfasoare. La tine gandul ca te ai lovit la cap si ca ai putea pati ceva rau din cauza asta, te macina?
0
08-09-2017, ora 08:03
Alina11i
Nu este medic/terapeut
Alina11i
Si intr adevar asa e. Dureaza ceva mai ales in functie de cat de anxiosi suntem. Gandeste te ca toate gandurile tale pe care ti le ai format, ganduri negative si anxietatea, se inlocuiesc foarte greu cu cele logice si rationale. Ca si cum de ex scriu cu mana dreapta dar vreau sa invat sa scriu cu stanga.o sa mi fie f greu sa invat si sa nu mai am tendinta sa scriu tot cu dreapta. Asa si cu gandurile gandim intr un fel pt ca asa ne am format in timp si practic acum trb sa inveti sa vezi altfel lucrurile.
Totul sta in cum gandim. Nu te ai surprins niciodata ca vorbesti cu un coleg si va amuzati si atunci te ai simtit chiar foarte bine dar in mom in care ti ai adus aminte de anxietatea pe care o ai parca nu te ai mai simtit ok? Eu asa patesc..
0
08-09-2017, ora 18:25
Alecso
Nu este medic/terapeut
Alecso
E dificil tare...sunt alert mereu sa nu mi se întâmple ceva tu ce simptome fizice aveai?
0
08-09-2017, ora 19:03
Alina11i
Nu este medic/terapeut
Alina11i
Pai am si acum daca imi tiuie putin urechile de exemplu ma focusez si mai tare pe asta si ma ia panica sa nu patesc ceva grav. Dar trb sa ne gandim ca daca e sa patim ceva patim oricum si daca ne supraprotejam nu putem impiedica nimic. Mai mult, cu cat ne protejam mai mult cu atat ne dereglam si mai tare si ne inducem senzatiile de rau. Stiu ca e greu inca ma lupt cu asta. Inca ma gand ce bn eram inainte cand nu stateam sa analizez orice senzatie:(
0
08-09-2017, ora 19:09
Alina11i
Nu este medic/terapeut
Alina11i
Te inteleg cum te simti si ca e foarte greu..e ca un chin continuu..dar asta e tipic anxietatii: frica intensa, axarea pe orice senzatie, senz de lesin etc desi uneori cand sunt in panica ma gandesc ca sigur am ceva si nu e de la anxietate..eu mai am probleme cu ametelile desi am facut CT, analize, orl..psihologul mi a spus ca le am de la anxietate dar stii cum e uneori chiar crezi ca ai ceva fizic si sigur patesti ceva grav si s a zis cu tine
0
08-09-2017, ora 20:02
Alecso
Nu este medic/terapeut
Alecso
Lasă-mi numărul tău poate mai discutam pe whatsapp dacă vrei.
0
08-09-2017, ora 21:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca nu sunt suficiente sedintele la psiholog, apelati si la psihiatru sa va dea o pastila de intretinere. Veti vedea cum dispare anxietatea si toate gandurile vor fi tinute sub control. Nu stati sa va chinuiti.
0
08-09-2017, ora 22:01
Alecso
Nu este medic/terapeut
Alecso
Momentan nu sunt în tară...
0
19-09-2017, ora 09:21
tudor.vrancu
Nu este medic/terapeut
tudor.vrancu
Am trecut prin astfel de stari.De un an am urmarit acest site, nu am postat niciodata, Am gasit pe acest site o postare facuta de o doamna care la randul ei s-a tratat printr-o terapie asa ca am apelat si eu la acea terapie.Descriu pe scurt terapia care m-a ajutat sa revin la normal.Am facut la distanta, prin telefon si am primit multe tehnici pe email, Mi s-au explicat metodele la telefon si le-am facut impreuna la telefon.Aceste metode consta in programarea corpului fizic, mental si emotional pentru vindecare, apoi tehnici de stergere a amintirilor sufletesti dureroase, apoi, schimbarea sentimentelor de frica, neincredere in mine, insomnie, tremurat, tristete etc, nemultumire, teama de boala in sens pozitiv, apoi eliberai emotionale tot tehnica, apoi programarea subconstientului mei in actiuni pozitive, benefice, multe, multe altele,
Dintr-un baiat trist, cu ganduri pline de frica, cu mintea incetosata, cu o anxietate severa plus stari de panica, am revenit la normalitate, Terapia a durat 4 saptamani, Am facut-o cu o terapeuta, nu cu doctor.Fara medicamente. Este o terapie de schimbare a gandurilor care produc boala, energetica, Boala e a gandurilor si a sufletului.(acum am aflat si eu).Sunt f bine.Va pot ajuta cu detalii despre cine m-a ajutat, daca imi scrieti pe email la numele afisat, simplu., nu cred ca intru prea des sa vad daca imi scrieti in privat, Am familie, servici, copii.Am postat pentru cei ce nu gasesc rezolvare sau cei ce se chinuie cu medicamente,
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul