anxietate | Forumul Medical ROmedic

anxietate

12-10-2017
laurentiuluca
Nu este medic/terapeut
laurentiuluca
Buna seara! Acum o luna am primit diagnosticul 'anxietate' si as vrea sa stiu daca aceasta duce la imbatranire prematura. Cu aprox 2 ani in urma am observat ca mi-au aparut multe riduri pe frunte, maini, etc. E de la anxietate sau de la stres? Sau de la amandoua? Multumesc anticipat
3 comentarii
1
13-10-2017, ora 08:30
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Nu spuneți ce vârstă aveți, pentru că ridurile au și legătura cu vârsta, rata de regenerare a celulelor scăzând odată cu înaintarea în vârstă.
Alte cauze pot fi: expunerea repetata la soare, fumatul, contracțiile musculare faciale, produse de zâmbet, încruntare și alte expresii faciale, hidratarea necorespunzătoare, dietele drastice.
Dacă de-abia de-o lună ați primit diagnosticul de anxietate, n-ar avea cum să-și pună amprenta. Dar dacă sunteți o persoană care se încruntă des, veșnic nemulțumită, și această stare s-a menținut pe ani de zile, poate fi o explicație a ridurilor de pe frunte.
Dacă vă deranjează, sunt metode de diminuare sau înlăturare a ridurilor.
Anxietatea este o problemă rezolvabilă prin psihoterapie sau dacă este cazul psihoterapie și medicație.
0
13-10-2017, ora 09:51
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna dimineata,
Asa cum spunea si colega mea, anxietatea poate fi tratata prin psihoterapie sau psihoterapie si medicatie ( daca este cazul), ci nu trebuie sa o acceptati ca fiind starea normala de a fi, a la long.
In alta ordine de idei, bineinteles ca transpunem in exterior ceea ce gandim, simtim si traim in interior, iar trairile indelungate ne pot influenta aspectul tenului, expresia fetei, etc.
Numai bine!
0
12-03-2018, ora 09:55
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Salut, Laurentiu! Am citit mai multe dintre subiectele tale si am inteles ca depresia ta s a declansat in urma unui accident de masina si ca, intre timp, ai dezvoltat o fobie fata de imbatranire, in special pentru prematuritate.
Consumul de carne, zahar si alte mancaruri acide, se pare ca ar duce la imbatranirea rapida a corpului sau lipsa anumitor nutrienti esentiali din corp, nu stresul in sine de imbatraneste, insa poate favoriza asta.
Medicamentele nu iti vor inlatura stresul, nu te vor face sa fi imun, doar psihoterapia si nici aceasta, daca tu duci lipsa de incredere in fortele proprii si incetezi sa crezi in tine si ce e al tau.
Tulburarea schizotipala este doar o dizarmonie a personalitatii tale si spre deosebire de schizofrenie, aceasta nu se vindeca, se schimba, ca si schizofrenia, pot disparea din mintea si personalitatea ta, cata vreme tu te accepti asa cum esti si cauti sa te schimbi in favoarea ta, nu a oamenilor.
Tu tot ce faci, este pentru tine si trebuie sa lupti cu tine pentru propria viata. Asta nu consta in a te pune cu lumea din jur. Gandirea paranoica si aceea ca trebuie sa ne victimizam, sa i tragem la raspundere pe ceilalti, se exclude.
Sa inteleg ca psihiatrul actual, pentru ca ai convingeri in ceea ce priveste comunicarea, te a diagnosticat cu schizofrenie. Ramane la aprecierea lui, doar i ai cerut parerea, nu?
Cauza bolii tale, de ar fi inlaturata, nu ar mai exista nicio boala, nici in mintea ta, nici a medicului. Cauza este insasi ceea ce te face pe tine sa pari suferind, propriile convingeri despre viata, care, trebuie sa ti recunosti tie, iti pot face rau, de multe ori mai rau decat niste pastile.
Ai putea, pentru a preveni atacurile de panica si alte episoade depresive de-ale tale, sa ti faci curajul de a discuta deschis despre tine cu un specialist. Merita banii cata vreme esti deschis si hotarat sa progresezi tu cu tine, pentru tine.
Asa iti vei vindeca orice psihoza de care crezi ca suferi sau nu ar mai fi cazul sa mergi la doctor, diagnosticele tale n ar mai avea valabilitate in mintea niciun specialist cat timp tu lucrezi cu tine si ai incredere in mintea ta, care iti apartine de drept.
Odata ce ti vei da seama de asta, este un inceput promitator in a te echilibra si trai in armonie, avand aceeasi viata, dar fiind multumit si bucuros de ce ai.
Nu ti recomand sa te bazezi pe terapie medicamentoasa, daca nu ai neaparata nevoie sau nu ti a recomandat generalistul tau, care te cunoaste foarte bine. Sunt sau au fost psihiatrii in lume ca Peter Breggin sau Thomas Szsaz care contrazic tot ce tine de psihiatria asa zis ''moderna'' a zilelor noastre.
Alege ce consideri ca este mai bine pentru tine si traieste in armonie cu tine, asa nu va mai exista nicio revolta fata de nimeni sau nimic pe lume.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •