Anxietate | Forumul Medical ROmedic

Anxietate

29-11-2017
ama07
Nu este medic/terapeut
ama07
Acum o luna am suferit un atac de panica in urma unui consum de subst ilegale. In cursul acestei luni am avut atacuri de panica in fiecare zi si am dezvoltat o stare anxioasa. Am facut toate analizele generale, EKG si RMN. Fizic nu am nimic. Ideea este ca de 2 zile atacurile de panica s au diminuat, mai am usoare palpitatii, dar reusesc sa mi revin deoarece am citit f mult despre terapia cognitiv comportamentala si m a facut sa constientizez mai bine ca nu mi se poate intampla nimic rau si nu mi mai amplific starile. Ceea ce nu mi trece este gandul ca atacul de panica ar putea reveni iar si iar si asta imi da o permanenta stare de anxietate, la un moment dat imi simt inima prea incordata si am impresia ca mi se pune o greutate in mana stanga.Ca tratament iau 5 htp, acutil, extravaleriana. Mentionez ca am fost si la medici psihiatri, dar tratamentele prescrise mi s au parut mult prea puternice. Ca viata sociala, fac aceleasi activitati, nu mi este teama sa ies singura sau de locuri aglomerate. intrebarea mea este daca in situatia mea terapia cognitiv comportamentala m ar ajuta sa ma vindec de tot sau chiar trebuie sa fac tratament psihiatric? Intreb asta deoarece am citit ca diverse persoane sufera de aceasta afectiune de f multi ani de zile si nu sunt sigura daca momentan sunt in procesul de vindecare intr un timp atat de scurt sau este doar o iluzie? Multumesc!
15 comentarii
0
29-11-2017, ora 22:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pina nu incerci terapia la psiholog nu ai de unde sa stii. Daca nu merge ceva bine si iti e rau, te duci singura la psihiatru sa iei tratamentul. Sa nu mai folosesti asemenea substante ca uite ce se poate intampla!
1
30-11-2017, ora 06:34
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Rezultate bune se obțin combinând medicația cu psihoterapia cognitiv-comportamentală. Dacă te gândești tot timpul că poate reveni atacul de panică îți induci singură starea, pentru că modul în care gândim și vorbim ne influențează starea de funcționare. În cursul terapiei vei învăța și cum să-ți stopezi gândurile automate și să ai mai multă încredere în tine că vei reuși.
1
30-11-2017, ora 11:11
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Tulburarea de panica este printre cele mai rapid de controlat si vindecat, daca nu exista si un fond de tulburare de personalitate (sau ceva medical, evident). Pentru cazurile mai usoare, terapia cognitiv-comportamentala este indicata chiar si in lipsa tratamentului medicamentos, din 2 motive:
1) atunci cand persoana este expusa la situatiile care ii genereaza atacurile, ea trebuie sa simta un anumit nivel de anxietate (nu sa fie complet relaxata prin pastile), altfel, nu invata sa isi controleze starile prin autocalmare si sa obisnuiasca cu ele, pana dispar
2)cand reuseste sa le controleze, persoana nu se simte invingatoare asupra lor, pentru ca atribuie controlul pastilelor.
De fapt, atacul de panica este un raspuns normal (si candva, util) la stres declansat intr-un context nepotrivit, nimic mai dramatic de atat.
1
30-11-2017, ora 14:09
ama07
Nu este medic/terapeut
ama07
Va mulțumesc pt răspunsuri.. nu este o teama fata de un obiect real, este teama de a mi fi teama iar :)) suna ciudat, dar am citit ca in termeni psihologici se numeste metaingrijorare. Ce nu înțeleg eu este de ce ma ia puțin panica tocmai atunci când ma trezesc, parca ar fi programate. Mai devreme m am trezit și la fel, palpitații și tremurat. Cum am spus trec peste ele, nu mai ma sperii, dar de ce mai apare totuși? Poate avea legătura cu somnul ?
1
30-11-2017, ora 15:42
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
1)Dap, chiar teama de teama este, se numeste metaingrijorare cum ati aflat deja si e posibil sa fie si sensibilitatea crescuta fata de senzatiile fizice neplacute care o insotesc.
2) De aceea, cam orice mic proces de adaptare a organismului (trecere somn-veghe), care implica modificari (o anumita accelerare a pulsului pentru a compensa hipotensiunea de la ridicarea din pat, activarea generala a corpului, posibil senzatiile fizice asociate unor imagini/scenarii neconstientizate si uitate rapid-visele), duce la activarea ingrijorarii.
Bine este ca incepeti sa o acceptati ca atare, fara sa va straduiti sa o controlati. E drumul spre vindecare.
0
02-12-2017, ora 11:27
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Constat cu suprindere o abordare cu cat mai gresita cu atat mai periculoasa: persoane care au o problema psihica/psihologica se apuca sa studieze psihologia in loc sa mearga la.psihoterapeut.
Ma gandesc, aceleasi persoane, atunci cand sufera de ceva, sa spunem, de ficat, se duc la facultatea de medicina sau la medicul "de ficat"?
Inteleg si recomand educatia si informarea, dar de aici si pana la inlocuirea specialistului ar trebui sa fie cale lunga.
Unul dintre pericolele autodiagnosticarii si autoterapiei, si motivul pentru care multe dintre acestea rateaza, este instalarea/dezvoltarea unui mecanism de aparare numit "rationalizare" sau "intelectualizare". Adica, mai simplu spus, cautarea de explicatii rationale ale unor situatii/mecanisme.emotionale. Prea multa gandire acolo unde problemele sunt de fapt de natura emotionala.
0
08-12-2017, ora 22:05
ama07
Nu este medic/terapeut
ama07
Revin cu alta problema, atacurile de panica au încetat, dar mi-a apărut un țiuit pe care îl aud in cap. Din ce am citit ar fi tinitus. Este un simptom tot al anxietății?
1
09-12-2017, ora 13:00
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Da, este un simptom al anxietății.
Pe măsură ce se vor diminua simptomele anxietății veți scăpa. Dar vorbiți cu psihiatrul și cu psihoterapeutul pentru orice schimbare de dispoziție.
0
09-12-2017, ora 14:07
ama07
Nu este medic/terapeut
ama07
Momentan nu am luat nici-un tratament psihiatric sperând ca îmi voi reveni singura, dar acest țiuit este deranjant. Voi merge din nou la un consult oricum. Mulțumesc pt răspuns!
1
09-12-2017, ora 17:40
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Cunoasteti expresia populara "liniste de iti tiuie urechile"? Tiuitul acesta este de fapt normal in unele situatii. Este o falsa senzatie auditiva.
Anxietatea a gasit altceva de care sa se agate; daca nu faceti nimic pentru asta, adica psihoterapie, dupa ce va disparea tiuitul va aparea altceva, si tot asa.
0
09-12-2017, ora 18:46
ama07
Nu este medic/terapeut
ama07
M am gândit și eu la asta. Ieri am fost la ședința, dar credeți ma ca făceam eforturi sa ma concentrez la ce spunea d na psiholog pt ca ma gândeam numai la țiuitul asta.Fac orice îmi sta in putința, pt a mi reveni, dar simt ca mi pierd controlul.
0
15-03-2018, ora 10:41
ama07
Nu este medic/terapeut
ama07
Buna ziua, nu am mai scris demult ! Sunt in aceeași situație, dar mult mai rău. După apariția țiuitului am intrat mai rău in disperare și am fost la psihiatru sa mi dea tratament pt ca nu puteam sa dorm. Din păcate, după ce am luat am făcut iar atac de panica și astfel am luat o de la capat și cu atacurile de panica. Am aceleași stări de panica când ma trezesc și pe parcursul zilei tot nu mi e bine, spre seara am un fel de agitație interioară, d abia pe noapte ma liniștesc. Fac tratament cu anxiar 1cp pe zi, dar nu mai ma ajuta f mult. As fi vrut acum sa rămân cu țiuitul, fără stările astea care îmi dispăruseră. Ce pot face?
0
15-03-2018, ora 21:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Combinati medicatia cu psihoterapia daca sunt fonduri. Anxiarul nu se ia mai mult de o luna ca da dependenta. Cititi prospect. Va trebuie un antidepresiv care presupun ca vi s-a prescris deja.
0
16-03-2018, ora 15:20
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
"Tulburarea de panica este printre cele mai rapid de controlat si vindecat, daca nu exista si un fond de tulburare de personalitate (sau ceva medical, evident). Pentru cazurile mai usoare, terapia cognitiv-comportamentala este indicata chiar si in lipsa tratamentului medicamentos, din 2 motive:
1) atunci cand persoana este expusa la situatiile care ii genereaza atacurile, ea trebuie sa simta un anumit nivel de anxietate (nu sa fie complet relaxata prin pastile), altfel, nu invata sa isi controleze starile prin autocalmare si sa obisnuiasca cu ele, pana dispar
2)cand reuseste sa le controleze, persoana nu se simte invingatoare asupra lor, pentru ca atribuie controlul pastilelor. "
Subscriu!! Adevărat ce spuneti, domnule psiholog!
Recomand celor cu boli psihice sa privească videoclipurile de pe youtube "bipolaritatea si trezirea spirituala" Sunt in engleza, însă au si traducere. Am fost curios sa aflu si eu mai multe despre aceste boli si am inteles mai multe din partea unor oameni experimentați si care au studiat pe masura. Va recomand sa urmăriți!
0
16-03-2018, ora 16:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ce legatura are bipolaritataea care nu a fost vindecata niciodata cu atacurile de panica? Videourile acelea sunt facute de o persoana psihotica si traduse de o persoana bipolara care ia doza maxima de antipsihotic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul