Anxietate

09-02-2018
Alexandru Marian
Nu este medic/terapeut
Alexandru Marian
Bună ziua numele meu e Alex am 22 de ani si eram un om foarte fericit din toate punctele de vedere până acum 1 an si jumatate cand am avut primul atac de panică.. Nestiind ce e am cheltuit mulţi bani pe analize si toate cele spre mirarea mea au iesit oke.. Dar psihicul mi-a fost dat peste cap, nu mai pot lucra la serviciu cum trebuie nu mai ies in oraş.. As dormi non stop doar asta ma mai linişteşte.. Orice durere disconfort ma duce cu gândul la probleme medicale grave, deşi am facut analize si eu iesit bine ceva imi spune ca e in neregulă.. Mereu cu un ochi pe corpul meu sa vad daca am vreo durere daca se schimbă ceva pe scurt sunt foarte atent la sănătatea mea.. De scurt timp ma trezesc mereu de minim 2 ori pe noapte si nu ma pot odihni deloc.. Sunt unele zile când mi se inmoaie picioarele si imi tremura tot corpul.. Am fost la diferiti psihologi care m-au ajutat pe moment dar se pare ca gândurile sunt prea puternice, realizez că sunt o fire mai sensibilă si sperioasă dar nu credeam că aceasta situaţie imi va da viaţa peste cap, as dori cateva sfaturi
încotro să o iau...
6 comentarii
0
09-02-2018, ora 23:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
La psihiatru.
0
10-02-2018, ora 09:03
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
E nevoie și de tratament psihiatric, cel puțin pentru început, pentru a regla acele mecanisme din creier care vă fac să aveți aceste stări. Apoi combinați cu psihoterapia, dar aveți răbdare, că schimbările nu apar peste noapte, nu mai fugiți de la un psiholog la altul, pentru că fiecare are metoda lui și mai mult vă bulversați dacă tot schimbați psihologul.
0
18-03-2018, ora 00:52
Olivia123
Nu este medic/terapeut
Olivia123
Buna Alex, si eu m-am confruntat cu atacuri de panica dar am reusit sa scap de ele cu tratament de la psihiatru si cu psihoterapie.
0
18-03-2018, ora 10:45
D1966
Nu este medic/terapeut
D1966
Pentru Alexo

Stai linistit, nu ai nici o problema de sanatate, totul vine de la sperietura primului atac de panica.Nu ai de ce sa mergi la medici, asculta ma ce ti spun.Esti perfect sanatos, doar ca trebuie sa ti intre bine asta in cap, o sa mai vina si alte faze din astea dar daca treci peste ele, fara sa le dai importanta, ele se dilueaza pana nu mai vin deloc.Practic tu ti le induci prin teama de a nu mai avea un al atac de panica, Lasa l sa vina si trece, nu ti se intampla absolut nimic.Iesi in oras, disteaza te, fa sport, doar astea alunga starile, Pacat de tineretea ta.Sper ca intr o zi sa mi spui ca ti am fost de ajutor.Sanatate maxima!
0
18-03-2018, ora 18:55
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Salut, Alex! Uite ce e, daca te ai apuca de un sport, ai studia sau ai munci, te ai gandi la corpul tau doar atunci cand te anunta el ca ai o problema, nu de la cea mai mica durere.
Atacurile de panica sunt efectele gandirii tale si a faptului ca, inloc sa traiesti facand ce ti place, te gandesti strict la lucrurile care iti fac tie rau si e normal ca, cu cat ne gandim mai mult la fricile noastre, cu atat le simtim mai tare, deoarece FRICA nu exista, e doar un sentiment din capul nostru. Nu o poti vedea. Insa o poti asocia cu diverse scene, intamplari. Analizele pe care le ai facut tu sunt uzuale si daca aveai o boala grava, erau identificate imediat. Cat despre faptul ca esti sensibil, crede-ma, nu esti asa cum crezi. Toti suntem sensibili in fata bolii si a slabiciunilor personale. Cu ceea ce te confrunti, ceea ce traiesti, simte multa alta lume. Pentru inceput, ar trebui sa ti gasesti alte obiceiuri. Sanatatea ta tine de ceea ce faci sau nu faci. Incepe cu sportul. Ar fi cea mai buna alege facuta pana acum, decat sa te cauti inutil.
1
18-03-2018, ora 22:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Cristi199

Pina acum spuneai celor cu schizofrenie sa nu isi ia medicamentele. @ Alexo se simte atat de rau ca nu mai face fata serviciului. Ai citit exact ce a scris. Anxietatea e o boala foarte greu de suportat. Singurele modalitati de abordare a ei sunt tratamentul de la psihiatru si psihoterapia.
Acum te-ai gandit sa abordezi anxietatea cu sport? Crezi ca daca sportul rezolva anxietatea se mai fabricau peste 20 de pastile diferite numai pentru o trata?
Stii ca anxietatea se poate agrava daca nu este tratata cum trebuie?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: