Anxietate? | Forumul Medical ROmedic

Anxietate?

25-06-2011
dimmu123
Nu este medic/terapeut
dimmu123
Buna ziua, am 18 ani, sunt baiat, si am niste senzatii ciudate de aprox 1 an. Prima data, eram in public, dupa o distractie de o noapte, bautura, tigari, nedormit, ma luat o senzatie aiurea de ireal, si dupa aveam senzatia ca o sa cad jos din picioare, ca o sa lesin, ca o sa fac infarct, ceva de genul parca. In fine, am fost la un control dupa o saptamana, doua, inima ok, ficatul ok, eram sanatos tun din punct de vedere fizic. Ok, cand am auzit astea, mia fost bine un timp, dupa am avut o belea cu un tip, eram cu prietenii la o pizza, cand a venit unul si mi-a dat un pumn in ochi. Am fost la un magazin sa imi iau un fond de ten sa ascund vanataia, si vanzatoarea imi zice: A mai luat odata cineva un pumn asa in ochi, si dupa 2 ore a lesinat si l-a luat salvarea si la dus de urgenta la spital", cand am auzit asta mai sa cad jos, mi-a fost rau vreo saptamana, nu stiam ce e cu mine. N-am fost la scoala vreo 3 saptamani. In fine, dupa asta, iar mi-am revenit si a fost bine 1-2 luni pana a venit taicamiu la scoala si mia vazut situatia: absente multe, note nu prea bune, si dirigintele tot ii spunea ca e riscul sa ma exmatriculeze, iar eu stiam ca nu o sa fie asa. Pleaca tata, ma scoate dirigintele la tabla sa fac exercitii, ajung la tabla, iar senzatia ca o sa cad jos, ca o sa mor, etc. Tot asa, 2-3 saptamani iar mia fost rau, plecam cum puteam si eu mai repede de la scoala, abia stiam ce e cu mine, abia stateam in picioare. Dupa un timp, la fel mi-am revenit iar. Apoi am avut un accident de masina, nu a fost nimic grav, doar ca eu, cum sunt mai slab de inima, am dat putin cu capul de tavanul masinii, cand am ajuns acasa pe la 4-5 dimineata, ma pun in pat, iar ma luau intrebarile: o sa mor? de ce ma doare capul? o sa mor sigur, pentru ca am dat cu capul acolo, si am sigur un cheag de sange. Atunci dupa accident, a fost cea mai urata stare dintre toate pe care le-am avut, am stat acasa in pat o saptamana, nu stiam ce e cu mine, ce se intampla, abia puteam sa adorm noaptea, ma trezeam imi batea inima tare, eram sigur sigur ca o sa mor. Am fost dupa o sapt de la accident la un prieten de familie care mie psiholog ca sa zic asa, si i-am povestit lui tot, el mi-a zis ca nu am nimic, mia facut bioenergie, si dupa mia fost mai bine. Mai am uneori stari de ireal, adica: ce se inampla cu mine? de ce se vede asa lumea? ce caut eu aici? Acum, am emotii cu bacul, ma gandesc ca o sa o dau in bara, ca o sa lesin ca o sa mor pe acolo;)). La fel ma gandesc cum sa ma apuc eu de scoala de soferi, daca o sa mi se faca rau si acolo in timpul examenului, o sa tremur, o sa lesin, o sa fac infarct, si sigur o sa o dau in bara. Imi pun numai intrebari de genul, si nu stiu de ce. Va rog sa imi dati un raspuns daca aveti idee despre ce este vorba:D Va multumesc anticipat. Sa aveti o zi buna!
11 comentarii
0
25-06-2011, ora 19:21
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Ar fi indicat un consult de specialitate la psihiatrie; cateva sedinte de psihoterapie si va fi OK.
0
25-06-2011, ora 19:41
dimmu123
Nu este medic/terapeut
dimmu123
dar aveti idee despre ce e vorba? ce tulburare sa fie?
0
25-06-2011, ora 22:56
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Problema ta este anxietatea( neliniste din organism dusa la extrem).Ai facut o tulburare de panica- adica multe atacuri de panica, pentru care ai nevoie de un tratament psihiatric pentru ca de murit nu vei muri, dar te vei chinui cu aceste stari de anxietate si panica. Ele pot deveni tot mai dese si iti vor afecta tot mai mult activitatile si viata ta. Tratamentul nu este dificil, in 6 luni-1 an se va rezolva totul complet. Si eu consider ca pe langa medicatia data de psihiatru iti vor folosi si niste sedinte de psihoterapie.
0
25-06-2011, ora 23:02
dimmu123
Nu este medic/terapeut
dimmu123
Ok, am inteles, va multumesc mult.
0
12-07-2011, ora 23:25
dimmu123
Nu este medic/terapeut
dimmu123
Buna ziua! Acum, ca am trecut si de bac, si cum nu am prea invatat, am fost respins, au inceput sa am alte simptome, nu stiu, ma simt asa confuz, nu stiu ce e cu mine, totul pare ireal, si parca undeori de neinteles, ma tot intreb ce caut pe pamantul asta, cum am fost creat, si de ce, ma uit la ai mei, la fratiori, la prieteni, parca mi se par altcineva, ma uitam ieri in oglinda in baie, si ma uitam asa insistent la mine, si deodata parca mi s-a parut ca e altcineva in corpul meu, off, sa scap odata de chinul asta, ce oare sa am? la pshilog nu prea asi merge, ca intr-un fel, mie si rusine sa le spun alor mei ce am, sa nu se streseze si ei, si sa se certe, si parca nici nu mai am incredere in mine, muncesc, am forta cand e vb de ridica, dar cand e vb de lucruri marunte, cum ar fi sa fiu in public sa beau o ceasca de cafea, sau un suc, parca mi se pare ca ar avea zeci de kg. Va rog sa imi dati un sfat, simt ca am ajuns la capatul puterilor si rabdarilor:(, numai bine!
0
13-07-2011, ora 11:40
Alessandra M
Nu este medic/terapeut
Alessandra M
Mai..mai..ce ti-am zis eu sa mergi la un medic psihiatru...problema ta tine de anxietate.asa cum ti-a spus si doamna doctor...nu mai sta ca se poate agrava.de ce iti prelungesti suferinta?.du-te acum la medic...si o sa vezi ca o sa iti fie bine...:)...Mai citeste o data ce ti-a scris doamna doctor..sa te convingi!
0
13-07-2011, ora 13:13
dimmu123
Nu este medic/terapeut
dimmu123
tu cum mai esti cu tratamentul? totul e mai bine, sau?
0
13-07-2011, ora 13:43
Psiholog Popa Anca
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Popa Anca
Dimmu, ia-ti inima-n dinti so vorbeste cu parintii tai sa te duca la un psiholog. Nu este nimic de rusine in a te simti vulnerabil. Toata lumea are perioade in viata cand se simte asa si chiar este bine sa ceri ajutor. Cei care nu cer ajutor se chinuie de unii singuri pentru ani si ani cand problema lor putea fi rezolvata in doua-trei luni. Este si normal sa crezi ca ar fi de rusine sa ceri ajutor, in condiile in care nu esti constient de faptul ca si multi altii se simt la fel ca tine, dar o data ce realizezi asta, problemele pe care le ai nu or sa ti se mai para fara rezolvare.
Sugestia mea este sa mergi la un psiholog sa-i spui ce ai, sau poate chiar sa incerci terapie de grup. In unele cazuri, terapia de grup este cea mai bune pentru anxietate.
0
13-07-2011, ora 15:00
Alessandra M
Nu este medic/terapeut
Alessandra M
Sunt mai bine ce-i drept.am fost si mai bine...acum vad ca mi-au mai revenit din simptome..si frica...mai simt...dar nu cu aceeasi intensitate...asta pt ca tratamentul e de durata.nu asa repede se rezolva...2 3 luni..sa speram ca dupa o sa fie ok:)
0
15-07-2011, ora 19:14
dimmu123
Nu este medic/terapeut
dimmu123
multumesc pt raspunsuri, o zi buna! :D
0
02-09-2015, ora 21:47
BogdanBobo1324
Nu este medic/terapeut
BogdanBobo1324
Alessandra M, imi poti spune daca te-ai vindecat de anxietate?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •