Anxietate cu derealizare si depersonalizare | Forumul Medical ROmedic

Anxietate cu derealizare si depersonalizare

22-02-2015
illismaria15
Nu este medic/terapeut
illismaria15
Buna ziua. Am tot citit marturiile oamenilor care sufera de atacuri de panica si toti vorbesc despre palpitatii, ameteli, sufocare..eu insa, in urma mai multor atacuri de panica, care mi-a aparut acum doi ani si ceva, am ramas cu o stare de anxietate si frica permanenta. Dar ceea ce ma ingrozeste sunt starile de depersonalizare si derealizare. Simt ca nu mai sunt eu, ca tot ceea ce se intampla in jurul meu este straniu, bizar. De multe ori vorbesc cu parintii sau cu sotul si ma intreb de ce vorbesc eu cu acesti oameni, cine sunt ei. De multe ori ma blochez, parca mi se blocheaza mintea si nu inteleg tot ce se intampla in jur. Cel mai rau este dimineata cand ma trezesc. Vise urat de multe ori si cand ma trezesc nu stiu pe ce lume sunt. Nu mai am chef de viata si de nimic. Privesc fotografii cu mine de cand eram copil sau la facultate, eram fericita, cantam, eramm vesela mereu. le privesc si nu ma recunosc. Mai are cineva astfel de stari de derealizare??sunt ele oare specifice anxietatii? fiindca analize am facut o multime, la neurolog, la cardiolog, la tiroida, sange. toate sunt foarte bune.
16 comentarii
0
22-02-2015, ora 09:21
Psiholog Roxana Alina Olaru
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Roxana Alina Olaru
Buna ziua,

Aceste stari pe care le aveti sunt des intalnite in anxietate. As avea o preczare: atacul de panica este un simptom in anxietate si nu cel care v-a declansat anxietatea. Este posibil sa fi remarcat ca aveti anxietate odata cu aparitia atacurilor de panica. Este important sa descoperiti cauza care a dus la aparitia anxietatii, apoi sa va obisnuiti sa faceti fata fricilor, sa va schimbati un pic stilul de viata, modul in care ganditi, percepeti viata, relationati cu cei din jur etc.

Ce va recomand este sa apelati la un psihoterapeut. Dupa cum ati vazut, somatic (la nivelul corpului) nu aveti vreo boala, ci totul este la nivel emotional. In unele cazuri este necesar si tratamentul cu medicamente, dar se va stabili dupa ce veti face o evaluare pentru a vedea ce anume aveti nevoie: psihoterapie insotita de tratament cu medicamente, sau doar psihoterapie.
0
22-02-2015, ora 09:26
illismaria15
Nu este medic/terapeut
illismaria15
am uitat sa precizez. am fost internata doua saptamani la pshiatrie si am luat tratament cu cipralex un an de zile. l-am intrerupt acum cateva luni la sfatul medicului deoarece vroiam sa raman insarcinata. dupa ce nu l-am mai luat am inceput sa ma simt iar rau dar de vreo saptamana ma simt rau de tot cu starile acestea. deja simt ca nu mai pot. fiecare zi este istovitoare. am senzatia ca numai eu am aceste stari. vad ca nimeni nu v despre ele. sunt amintite doar in treacat in simptomatologia atacului de panica dar pe mine ele ma chinuie teribil.
0
22-02-2015, ora 10:35
illismaria15
Nu este medic/terapeut
illismaria15
De ce oare am senzatia ca doar eu am aceste stari? Nu mai pot..nu stiu ce e cu mine
0
22-02-2015, ora 12:22
Psiholog Nicolae Nedea
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Nicolae Nedea
Din pacate situatia dvs pare dificila, va rog sa tineti legatura cu psihiatrul dvs pentru adaptarea tratamentului la necesitatile dvs.Intradevar e dificil sa va simtiti asa, nu sunteti singura sper ca si altii va vor raspunde.
0
22-02-2015, ora 12:34
illismaria15
Nu este medic/terapeut
illismaria15
Ceea ce nu inteleg eu este urmatorul lucru. Se spune ca derealizarea si depersonalizarea sunt specifice atacului de panica. Inteleg sa am o stare din aceasta in timpul unui atac de panica. Doar ca eu nu mai fac atacuri de panica propriu zise si de cand ma trezesc si pana ma culc am o stare de rau, de neliniste plus aceste stari de care am vorbit. De aceea nu inteleg ce se intampla cu mine.
0
22-02-2015, ora 12:35
illismaria15
Nu este medic/terapeut
illismaria15
Cat despre medicul psihiatru. Va rog, daca stie cineva un medic bun in bucuresti, va rog sa imi recomandati si mie pe cineva. Multumesc
0
22-02-2015, ora 17:52
Psiholog Nicolae Nedea
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Nicolae Nedea
Derealizarea si depersonalizarea nu sunt specifice doar atacului de panica ci si altor tulburari psihice ce necesita tratament medicamentos.In clinica in care imi desfasor activitatea Spirit Center exista medic psihiatru, il recomand si deasemena recomand psihoterapie.
0
22-02-2015, ora 19:12
illismaria15
Nu este medic/terapeut
illismaria15
Deja m.ati speriat. Caror tulburari psihice sunt specifice aceste stari?
0
22-02-2015, ora 21:45
Rasfat
Nu este medic/terapeut
Rasfat
V-am trimis un mesaj privat
0
23-02-2015, ora 10:08
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Va felicit pentru faptul ca doriti sa aveti un copil. Si este decisiv sa nu consumati medicamente in perioada de sarcina precum si sa fiti o mama sanatoasa. Insa tratamentul medical nu se intrerupe inainte de a ramane insarcinata. El se opreste cand v-ati 'vindecat'. Faptul ca l-ati oprit si va simtiti din nou rau arata faptul ca inca mai aveti nevoie de medicatie sau atentionare la intreruperea brusca nesustinuta. Mai ales ca vine primavara cu astenia ei care este un factor desabilitot. Hotararea de a ramane insarcinata va recomand sa o faceti dupa 6-12 luni de la incheierea tratamentului daca n-au existat recidive. Este cunoscut faptul ca sarcina si nasterea sunt evenimente care pot declansa anxietatea precum si depresia post partum.
Asa cum v-au recomandat si colegii mei nu va bazati doar pe medicatie. Schimbarea tiparelor de gandire, rezolvarea conflictelor interne nu este treaba unor substante.
Eu colaborez cu Dr. Psihiatru Silviu Isacu. Vi-l recomand cu incredere.
1
25-02-2015, ora 18:27
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ illismaria15

Starile de derealizare si depersonalizare sunt specifice Anxietatii.
Reluati cat mai degraba tratamentul cu care v-a fost bine. Cu cat mai repede il reluati, cu atat mai repede vor trece. Altfel devin rezistente la tratament. Sunt unele dintre cele mai urate simptome din anxietate.
0
15-05-2018, ora 17:20
deeatrei
Nu este medic/terapeut
deeatrei
NU sunteri singura cu astfel de simtome. Am 20 de ani si trec prin ele, si sunt groaznice si nu stiu ce sa mai fac
0
16-05-2018, ora 14:19
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ deeatrei

Puteti intra in grupul de suport de pe Facebook. Se numeste Depersonalizare si derealizare.
0
05-06-2018, ora 20:27
Cristina1993@
Nu este medic/terapeut
Cristina1993@
Bună, am, 25 de ani și astfel de stării am și eu nu mai știu ce sa fac simpt ca toată lumea așteaptă totul de la mine dar ei nu îmi oferă nimic mici măcar atenție
0
05-06-2018, ora 21:24
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Intra in grupul de suport de care am scris mai sus.
0
08-06-2018, ora 10:34
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Uneori aceste stari pot fi doar simptome in cadrul unor anxietati, a unor depresii prelungite (ce e posibil sa aiba la baza o trauma) si in cadrul unei insomnii prelungite sau a unei migrene.

Alteori ele pot sa apara in cadrul unor tulburari psihice mai semnificative, ce deterioreaza felul in care e perceputa lumea din jur - de ex: tulburarea afectiva bipolara, schizofrenia, epilepsia temporala etc.

E important sa consulti medicul specialist iar mai apoi sa apelezi la psihoterapie, daca e vorba de o anxietate sau o depresie.

In cazul tau Cristina, e probabil sa fie doar o anxietate bazata pe perceptia ca « toată lumea așteaptă totul de la mine si nu oferă nimic, nici măcar atenție »

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •