anxietate cu manifestari psihosomatice | Forumul Medical ROmedic

anxietate cu manifestari psihosomatice

05-03-2010
scepticu
Nu este medic/terapeut
scepticu
De vreo 25 de ani duc " pe picioare"- prin auto psihoterapie o stare de anxietate care rabufnea foarte rar in atacuri de panica. Simptomele au fost pe rand, fiecare pentru perioade destul de mari, uneori chiar ani:senzatia de lipsa de aer, extrasistole, senzatie de instabilitate si cap buimac, disconfort gastrointestinal, chiar o criza in somn de sufocare, treziri bruste la 2-3 ore de la culcare cu tahicardie, etc. Toate se amplificau in perioadele de stress prelungit, dar, slava Domnului am reusit sa le trec cu cate un Distonocalm la nevoie.
De cateva zile, e adevarat ca de vreo 2 luni o tin tot intr-un stress la servici, am avut niste crize ciudate: o stare de ameteala puternica, stare care dureaza circa 20-30 de secunde, dupa care trece fara sa lase urme( decat in psihicul meu). In timpul crizei vad bine, adica imaginile nu se amesteca sau se deformeaza, nu se invarteste nimic cu mine, in schimb am o pronuntata senzatie de instabilitate, parca mi se altereaza simtul echilibrului si imi vine sa cad in nas, parca am o usoara presiune in zona frontala. Uneori, noaptea, am acufene(zgomote) pulsatile in urechea stanga, corespondente cu bataile inimii. Am facut analizele, electrocardiograma, tomografie computerizata, toate au iesit bune. Toate starile de pana acum le-am infruntat cu ideea ca daca se intampla ceva, iau un distonocalm si astept sa-si faca efectul. Ametelile astea in schimb sunt putin invalidante, chiar daca nu se lesina, ideea ca poti fi la volansi trebuie sa tragi pe dreapta, sau in multime si crede lumea ca esti beat, iti creeaza un disconfort psihic serios. ce sa fie, ce sa fie? Cu multumiri anticipate pt. raspunsurile competente.
4 comentarii
0
05-03-2010, ora 10:39
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Boala initiala nu a fost vindeca pana acum si s-a mentinut, schimbandu-se simptomele dea lungul timpului. Cu Distonocalm (o puternica toxica care face numai sa nu mai fie simtite simptomele) si orice alte tratamente cu medicamengte chimice nu aveti nici CEA MAI MICA sansa de vindecare, ci dimpotriva, de a agrava boala si mai rau. Boala nici nu are cum sa fie depistata cu analizele facute caci este la nivel de toxine si nervi, lucruri dedepistabile.

Daca doriti vindecare cu adevarat trebuie sa parasiti calea medicinii clasice cat si a automedicatiei si sa consultati un medic homeopat cu experienta care practica homeopatia clasica (de ex. Dr. Silvia Nedelcu, Dr. Ileana Randasu, ambele in Bucuresti). Afectiunea pe care o aveti poate fi vindecata extrem de usor cu un anumit remediu homeopat care reiese usor din descrierea simptomelor pe care le-ati facut. Am avut mai multe cazuri similare in ultimul timp care au raspuns extrem de bine la acel remediu.
Consultati deci un medic homeopat bun si scrieti-mi un email daca nu dati de nici unul.
0
10-02-2011, ora 00:10
monalisa23
Nu este medic/terapeut
monalisa23
Buna seara.Am si eu o problema care a ajuns sa imi afecteze sanatatea.Am si eu aceste strari de anxietate, mi se pare ca am boli grave, in special cu inima.In momentul in care ma gandesc ca am baut o cafea si jumatate si ca e cam mult, deja incep sa am simptome gen:tahicardie, dureri in piept(de fapt nu cred ca sunt dureri adevarate, ci mi le inchipui eu), transpiratii reci, tremuraturi, lipsa de concentrare, si efectiv nu ma pot detasa de aceasta stare.Mi se pare ca orice medicament pe care il iau imi poate provoca reactii adverse, de aceea evit sa le iau.Simt de asemenea amorteli ale fruntii sau orice mica senzatie mi se pare ca e o durere care deriva din "afectiunile" mele.Paradoxal, sunt studenta la medicina si desi am un minim necesar de cunostiinte, nu mai sunt in stare sa ma apreciez.Nu sunt total nebuna, in sensul ca realizez ca nu sunt fondate starile si fricile mele, si mai stiu ca toate starile de panica si anxietate au aparut acum vreo 6 ani, cand a murit o buna prietena intr-un accident de masina.De atunci am ideea asta ca viata e f fragila, ca orice poate fi fatal.Tin sa precizez ca starile astea apar in general seara, inainte de culcare.Nu am insomnie, insa cand adorm, adorm epuizata.In timpul zilei sau cand sunt inconjurata de prieteni, la facultate, nu am absolut nimic.dar daca (scuzati cacofonia) cumva apuc sa ma gandesc la ceva care tine de sanatate sau boli, foarte greu ies din starea asta.Stiu ca trebuie sa apelez la un specialist si ca trebuie sa ma apuc de un sport.Am inceput de aproximativ o luna si o dieta disociata dar regulile de alimentatie sunt ok (o cafea pe zi, apa, fara zahar, fara sare, multe legume, fara prajit, mai putin calciu :( ).ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi, in plus fata de alimentatie, sport si specialist?VA ROG SA MA SCUZATI pentru faptul ca nu am o mare ordine in cele relatate, dar am incercat sa cuprind tot ce simt si ce cred, pentru a fi de folos in cazul in care cineva doreste sa ma ajute si sa imi raspunda.Aaa, sa nu uit, VREAU SA FELICIT aceasta idee cu forumul, pentru ca tocmai inainte citesc cateva probleme ale altor utilizatori, ma incerca obisnuita panica, dar pe masura ce am inceput sa scriu si eu, nu m-am maii simtit singura in situatia asta si ca nu s-a murit din asta si gandul asta mi-a dat o oarecare senzatie de liniste.As ramane foarte recunoscatoare daca cineva mi-ar raspunde.Va multumesc.
0
15-04-2011, ora 21:07
Firdeiarba
Nu este medic/terapeut
Firdeiarba
@ Scepticu: Este optiunea dumneavoastra daca alegeti tratamentul homeopat, ale carui rezultate se bazeaza pe efectul placebo (chiar daca homeopatii nu o recunosc) sau daca apelati la un profesionist competent, adica la un psihiatru.
0
15-04-2011, ora 21:08
Firdeiarba
Nu este medic/terapeut
Firdeiarba
Este bine ca psihiatrul la care apelati sa fie si psihoterapeut cognitiv-comportamental, v-o spun din proprie experienta si dupa multe documentari in ceea ce priveste anxietatea si panica.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •