Anxietate de performanta si frica de sex

19-02-2018
Aloharg
Nu este medic/terapeut
Aloharg
Buna ziua, vin si eu cu problema mea care cred ca este despul de grava si ma omoara zilnic.
Am o mare problema cu erectia si ejacularea precoce, mentionez ca nu am avut asa ceva nici o data si tot a fost super intre noi.
Cum a inceput totul:
Intr o noapte de amor nu stiu care a fost cauza (oboseala, stres idee nu am), dar am ratat, adica fara sa mi dau seama erectia s a diminuat inainte de penetrare fara sa inteleg ce s a intimplat.
Sotia a reactionat cam brusc si m a intrebat de ce mi s a intimplat asta? poate nu o mai plac? poate am pe altcineva si totul a dgenerat intr un scandal nu prea mare
Ideea ca dupa acel scandal a inceput toata problema, de fiecare data cind ma gindeam ca urmeaza sa o penetrez murea ! e strasnic, sincer, si in plus o stare insuportabila n intreg organismul, frisoane, tremur in picioare, aretmie, valuri de calduri prin tot corpul si a doua problema e ca chiar daca reuseam cumva sa penetrez ejaculam in 3 secunde,
situatia asta ma omoara.
Am incercat sa i explic ca nu am pe nimeni si nu e vina ei, si ca aceasta stare a pornit tocmai de la acea seara.
Am vorbit mult, am incercat impreuna sa trecem peste si a mers bine, paraca mi trecuse teama, citisem mult impreuna despre anxietatea de performanta, dar dupa o intrerupere de 2 saptamini pe motiv de sanatate, aseara numai a pus prezervativul si a m ejaculat indata! Sa suparat foc din nou, si acum iarasi ma da in tremur numai la gindul unei partide de amor, deci nu stiu ce sa fac, i mi iubesc mul sotia si acutl sexual a fost pentru mine unul din cele mai importante placeri ce puteam sa i le ofer.
Nu pot merge la un psiholog, fiind ambii peste hoatare, si ea putin cunoaste limba.
Poate a mai trecut cineva prin asa situatie, datimi un sfat, ce as putea face? ce medicamente as putea lua?
Sunt deprimat, orice sfat ar conta foarte mult, multumesc si astem comentarii :(
6 comentarii
1
19-02-2018, ora 15:15
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,

Cheia situatiei sta in urmatoarea propozitie: „imi iubesc mult sotia si actul sexual a fost pentru mine unul din cele mai importante placeri ce puteam sa i le ofer”.
Asta este importanta pe care ati atribuit-o actului sexual, aceasta este ”performanta” pe care v-ati asumat-o si imi vine sa zic ca era vorba doar de timp pana sa o ”dati in bara”.
Undeva in capsorul dumneavoastra exista aceasta tensiune si a fost de ajuns sa se combine mai multe elemente ca sa iasa la suprafata.
Situatia este des intalnita si este tratabila. Puteti sa-i aratati sotiei acest mesaj ca sa inteleaga ca sunteti o fiinta umana, care are emotii, trairi, gânduri si griji. Sexul si emotiile sunt incompatibile.
De aceea este important sa renuntati la varianta ”singura placere pe care pot sa i-o ofer”. Incercati sa luati lucrurile mai usor, inclusiv actul sexual. Adica: liniste, calm, relaxare, bucurie, un pic de muzica, un pahar de vin si mai putina teama.
Daca totusi nu reusiti sa depasiti situatia exista varianta terapiei online, Ar fi recomandat sa participe si sotia la terapie, situatia s-ar rezolva mai repede si mai usor.
0
19-02-2018, ora 15:33
Aloharg
Nu este medic/terapeut
Aloharg
Multumesc mult de sfat, la sigur o sa mai incercam, va tin la curent cum evolueaza lucrurile, si in caz ca nu merge, o sa incercam si varianta on line. Multumesc mult O zi buna
0
21-02-2018, ora 19:13
Aloharg
Nu este medic/terapeut
Aloharg
Am hotarit sa fac o investigatie totala la urolog sa vad cum iese si ce are prostata. Aum 2 zile am scos o măsea si dentistul mi a prescris antibiotice, dupa care acum am dureri la urinare si parca as avea o minge de foc in regiunea dintre anus si scrot. La sex cu Sotia ma gindesc la cu frica in continuare.Sper sa treaca caci nu mai rezist.Sfaturi sa solutii in cazuri similare m ar încuraja.O seara buna.
0
06-03-2018, ora 17:28
Experientadeviata
Nu este medic/terapeut
Experientadeviata
Ține cont de sfaturile domnului psiholog, am avut o situație identica și a fost la fel de dificil, soția trebuie să înțeleagă că nu faceți performanță și dacă vă iubiți trebuie răbdare. Eu am apelat la un medic acupuncturist și naturist și în timp lucrurile s-au reglat, dar nu vă așteptați să fi ți ca la 20 de ani. Stresul și viața cotidiană ne consumă, aveți răbdare, faceți niste analize, apoi mișcare cat mai multa, medicul mi a recomandat la o anumită perioadă un tratament cu manniphyt plus prezervative non latex, baftă.
0
07-03-2018, ora 13:54
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
In cazul in care sotia ta nu stie bine limba romana, sesiunile de psihosexologie pot fi in limba engleza.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
0
14-03-2019, ora 20:50
Gmihai45
Nu este medic/terapeut
Gmihai45
Buna seara. In aceeasi postură ma aflu si eu exact aceleași simtome ca ale D-lui Aloharg. Va intreb daca ati gasit vreu remediu in privinta situație. Multumesc seara buna.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici