Anxietate, depresie | Forumul Medical ROmedic

Anxietate, depresie

13-01-2016
peroxibon
Nu este medic/terapeut
peroxibon
Salut, vreau sa ma ajutati cu o informatie ceva :) sa nu mai fiu confuz.
Am avut primul atac de panica acum 4-5 luni, cand am aflat, la scoala, ca un coleg are niste probleme psihice, ca ia un anumit medicament.Bine nu chiar in momentul acela, dar cand am ajuns acasa, dupa scoala, am cautat mai multe despre medicament si nu stiu sigur ce s a intamplat, probabil ca am asociat anumite simptome descrise ale medicamentului cu niste simptome imaginate de mine, cred ca mi-a fost frica sa nu am si eu acele probleme, sau sa nu imi apara, nu mai tin bine minte inceputul, a trecut ceva timp...Am avut niste senzatii de frica intense, de caldura, de palpitatii, ma rog.. pana la urma am reusit sa ma calmez si sa ma culc.
A trecut cam o luna, fara vreun alt eveniment asemanator, apoi, intr-o zi mi se parea ca imi este putin cam exagerat de sete, si m-am gandit sa ma uit pe internet cauza, cred ca mai mult de plictiseala, nu neaparat ceva serios.Cand am dat pe internet, in afara de diabet si alte lucruri, am vazut si ceva cu psihicul, o dereglare nu mai tin minte exact, si atunci au reparut atacurile de panica, anxietatea, dar de data asta au continuat mult timp, gen 2 saptamani.Dupa ce m-am linistit, am invatat sa imi controlez cat de cat atacurile de panica, a aparut ceva ce as zice eu ca e depresia.Am inceput sa imi pun intrebari precum ce rost are sa fac aia si aia, sa ma distrez, ce rost are sa invat, intr-un final, ce rost are viata..Am avut o perioada de depresie destul de serioasa pana cand am gasit niste raspunsuri ce m-au satisfacut, unele partial altele in mare masura..Ma gandesc ca poate a fost o criza existentiala, am 18 ani am uitat sa mentionez(folosesc gresit trecutul cu privire la asta, uneori mai ma gandesc la intrebari precum ce rost are..oricum nu mai e la fel de intens, am invatat unele lucruri).
Ce doresc sa va intreb, am perioade si perioade de-a lungul zilei, mi se schimba destul de repede starea, sa zicem ca sunt bine, fericit si in cateva momente ma simt trist, iar apar anumite intrebari si chestii deastea.Astazi, ca exemplu, m-am culcat dupa ce am venit de la scoala, eram obosit, destul de bine ca stare, dar dupa ce m-am trezit m-am simtit deprimat, am transpirat in somn(ceva ce mi se intampla destul de des in ultimul timp).Vreau sa stiu ce parere aveti despre aceasta perioada, cum puteti sa o catalogati si ce sfaturi imi puteti oferi(mi-ar fi de mare ajutor in anumite momente).
Un alt lucru care as dori sa il mentionez, am fost dintotdeauna o persoana ce analizeaza, pune in balanta, iar in decursul ultimului an am consumat iarba(canabis)
, cu perioade de pauza dar si fara.In ultima saptamana nu am mai consumat, tin sa spun ca sunt putin cam confuz, am pierderi de memorie pe termen scurt(a gandurilor, poate ca este si volumul mare de ganduri care imi trec prin cap, nu pot sa le procesez pe toate).Poate si asta sa fie o cauza a starilor mele de neliniste, de confuzie(am foarte multe ganduri, cateodata nu pot sa le ordonez :) )
2 comentarii
0
13-01-2016, ora 21:47
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Majoritatea oamenilor traiesc, de-alungul vietii stari/momente de teama, tristete, suparare, furie, durere (sufleteasca) etc. Acesta este motivul pentru care este putem sa identificam simptome aparente ale unor boli. Insa acesta este si riscul "autodiagnosticarii", caci trebuie luate in considerare si alte elemente pentru un diagnostic corect referitor la existenta/inexistenta unei boli.
Supra-analiza este dusmanul analizei, ca sa parafrazez o expresie celebra. Supra-analiza creaza scenarii care mai de care mai fanteziste, indepartandu-se mult de realitate
Pe de alta parte, cam toate simptomele pe care le descrii sunt asociate in foarte mare masura cu uzul de canabis, la care se mai adauga si paranoia (ideile ca ti se va intampla ceva cu tine sau ca cineva are ceva cu tine, iti doreste raul etc.)
Acestea fiind zise iti recomand sa incerci sa te concentrezi mai mult pe realitate, pe scopuri clare, imediate sau de termen mediu, sa te ocupi de lucruri lumesti si nu filozofice (cautand prea mult sensul vietii sau existentei s-ar putea sa nu te bucuri de...viata)
Consumul de canabis sau alte droguri nu este de natura sa te ajute - iti recomand o "dezintoxicare" prin sport, miscare, socializare, adica "micile placeri ale vietii".
Daca totusi starile si gandurile nu inceteaza ar trebui sa vezi un psihoterapeut, astfel incat situatia sa nu degenereze.
Valentin Pescaru
psiholog-psihoterapeut-sexolog
0
14-01-2016, ora 00:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca stii ce vrei de la viata, nu mai pui mana pe canabis in veci.
Avem suficienti tineri care au facut depresie si anxietate de la canabis.
Mergi la psiholog sa te evalueze daca parintii iti dau bani si sa faci o mica serie de sedinte.
Daca tratezi din fasa lucrurile cu care te confrunti acum, ai sansa sa scapi de ele.
Depinde de tine, daca vrei sau nu sa fii sanatos in viata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • ExerciÈ›iul fizic, o opÈ›iune viabilă pentru ameliorarea depresiei È™i anxietății la tineri
  • Terapia prin umor poate reduce simptomele depresiei È™i anxietății
  • ComparaÈ›ie între efectele sportului È™i efectele antidepresivelor în ameliorarea depresiei È™i anxietății
  •