Anxietate. Depresie... Tratament? | Forumul Medical ROmedic

Anxietate. Depresie... Tratament?

29-06-2012
claudyya4u
Nu este medic/terapeut
claudyya4u
Buna ziua.
Tatal meu sufeta de anxietate care se manifesta cu teama de a iesi, frica (pt ca se gandeste ca simptomele pot aparea oricand din nou iar el sa nu fie acasa), nervi la stomac (ii tremura stomacul), transpiratie.
De 2 saptamani ia Xanax (jumatate dimineata si jumatate seara). Nu are probleme cu somnul. Doarme fara a fi nevoie de somnifere. Initial i s-a prescris si diazepam insa ni s-a spus sa nu il administram daca doarme.O zi-doua ii este bine, apoi iar se manifesta. Am cumparat suplimentar Stresclin si ia 2/ zi in paralel cu Xanaxul (unul la 11, unul la 16).
Spuneti-mi ce ar putea sa ia ca sa se vindece? In cat timp se vindeca aceasta boala? Ce tratament mai bun exista? Vi s-a prescris ceva mai bun? V-ati confruntat cu aceasta boala?
9 comentarii
0
29-06-2012, ora 21:42
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Daca puteti faceti-i investigatii si analize, ca sa fiti mai linistiti ca ati eliminat toate posiblele cauze.Am vazut ca vorbeati de faptul ca a luat 3 sticle de tinctuta de anghinare pt fiere, sper ca n-a luat-o asa simpla fara apa si nici in concentratie mare.Daca de atunci au aparut, , nervii la stomac, , si transpiratiile e posibil sa fie de la asta.E bine ca ati adoptat dubla solutie, informati-va cit mai amanuntut, stiu ca nu e timp atunci cind e o situatie urgenta, dar e mai bine sa nu faceti greseli administrindu-i o medicatie care este posibil sa nu aiba nici-un rost sau unul necautat.
Puteti sa mai accesati topicuri asemanatoare:
http://forum.romedic.ro/prod/SEROTONINA, _DOPAMINA_SI_NORADRENALINA_-tratarea_depresiei..._022119.html

O sa gasiti discutii favorabile pt 5HTP, L-THEANINA, ACID ALPHA LIPOIC..

http://forum.romedic.ro/prod/tulburari_anxios_depresive_059345.html

http://forum.romedic.ro/prod/Depresii_grave_+_stari_de_anxietate, _oboseala_+_anorexie_+_stres_012563.html
0
01-07-2012, ora 12:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ claudyya4u

Sa mearga la un medic psihiatru care sa ii prescrie corect medicatia si care sa ii dea reteta. Acest tip de medicamente se vinde in farmacii numai pe baza de reteta de la medicul specialist.
Daca tatal dv. ia jumatate de xanax de 0, 25 pe zi dimineata si jumatate seara, este total insufient.
In general medicamentele alopate pt bolile psihice nu se iau in combinatie cu cele naturiste.
Daca anxietatea este tratata corect de la bun inceput, tatal dv. are f multe sanse sa se vindece. Daca nu, poate fi o boala f chinuitoare si de lunga durata.
0
24-07-2012, ora 14:12
claudyya4u
Nu este medic/terapeut
claudyya4u
Multumesc! In cele din urma am facut si un set de analize insa nu am obtinut nimic, sunt bune analizele. A luat acest tratament cu alprazolam si miltrazapina insa nu se vad efecte decat de moment. Dupa ce trece efectul pastilei manifestarile reapar (ca si cand ar fi dependent de pastila ).
Are tremur al stomacului, mainilor, picioarelor, uneori se ajunge pana la stare de lesin si e nevoie de apa rece.Daca noaptea suna alarma in apropiere la scoloa sau o firma se trezeste speriat. Credeti ca acest lucru ar putea sa tina de neurologie?
0
24-07-2012, ora 19:40
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Starile descrise sunt greu de incadrat la cauze, daca nu are hipertiroidism, nivel scazut de glucoza, nu este intr-un sevraj dupa o perioada de abuz de alcool, incercind sa exlud instalarea Alzheimerului sau Parkinson, cel mai bine este sa mergeti la un neurolog.Ca un ajutor blind in tremuraturi se pot bea 3 cani pe zi de Sunatoare, Levantica si Cimbru, dar nu in situatia in care ia medicatie psihiatrica.Daca puteti si optati spre a consulta un homeopat, iau un remediu ca ex. pe nume GELSEMIUM folosit in senzatia de slabiciune, tremor si paralizie a gindurilor..., produsul este orientativ daca nu este adaptat situatiei poate accentua simptomele.Sunteti sigur ca medicatia psihiatrica este calea care-l va ajuta pe tatal dvs.?
0
25-07-2012, ora 07:24
claudyya4u
Nu este medic/terapeut
claudyya4u
Problema tocmai asta este ca nu mai am incredere in acest tratament psihiatric pentru ca vad ca aceste simptome persista cu sau fara el. Lipsa pofeti de mancare se manifeste de ceva timp chiar daca a luat alprazolam si miltrazapina. Miltrazapina chiar i-a produs glob vezical si nu i-o mai administrez. Are tratament urologic. Are reactii, este constient ce se intampla, nu are nevoie de izolare, intuneric sau sa nu socializeze cu lumea insa faptul ca slabeste continuu il agita, nu-i da liniste. Nu a fost si nu este consumator de alcool decat ocazional (petreceri, etc), nu fumeaza. Credeti ca toate aceste lucruri s-ar datora glandei tiroide? In partea dreapta a gatului vena de la ureche in jos este mai umflata. Asta ce ar putea fi?
0
25-07-2012, ora 08:32
claudyya4u
Nu este medic/terapeut
claudyya4u
Cum pot sa vad daca este vorba de lipsa de glucoza? Analize la tiroida urmeaza sa faca. Nu stiu in ce parte sa o iau. are 54 de ani.
0
25-07-2012, ora 09:26
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Se vede la analiza singelui nivelul de glucoza si ati spus ca au iesit bine.Medicul de familie ce v-a sugerat pt partea cu stomacul?solicitati si o verificare a activitatii glandei, dar partea cu stomacul e urgenta, daca nu se alimenteaza corect apar carentele si stari neplacute.Sa consume legume fierte, daca este posibil optati si spre sucul crud si proaspat de cartofi combinat cu morcov si puteti adauga si un mar.Aruncati o privire si spre gelul cu microfibre care normalizeaza flora intestinala si tranzitul.
0
27-07-2012, ora 15:39
claudyya4u
Nu este medic/terapeut
claudyya4u
Multumesc pentru proptitudinea raspunsurilor. Am facut un ecograf la tiroida si are doi noduli necancerosi ni s-a spus si i s-a luat sange. Asteptam rezultatele acum. Lipsa poftei de mancare se poate sa fie de la tiroida? Rezultatele vin doar luni. Nimeni nu imi da nimic. Este foarte slabit. Ce fac pana atunci?
0
27-07-2012, ora 15:59
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Poate sa fie de la tiroida, dar nu am cum sa fiu eu sigura de asta.Puteti arunca o o privire spre:Gluconatul de Calciu+Vit.C+Vit.B6+Mentat.Sfatuiti-va macar cu farmacistul, uneori e mai de ajutor decit medicul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul