Anxietate dimineata | Forumul Medical ROmedic

Anxietate dimineata

08-06-2016
dani2790
Nu este medic/terapeut
dani2790
Salut, ma numesc Dani si sunt student in varsta de 23 de ani. De cateva luni bune ma confrumt cu urmatoarea problema: dimineata, imediat cum deschid ochii, ma cuprinde o stare de frica, o teama generala, fara vreun motiv concret. Mi se intampla aproape zilnic, fiind mai mult sau mai putin accentuata. Eu o aseaman cu o emotie, cum mi se intampla spre exemplu cand stiu ca ziua urmatoare am un examen la facultate, la care nu m-am pregatit si la care sunt obligat sa merg, si in dimineata zilei respective, ma trezesc cu emotii, care imi trec dupa ce merg la examenul respectiv. Caracteristic acestor stari de emotie, mi se intampla sa am scaune (uneori moi, daca starea e mai accentuata), sau sa urinez mai des (doar cat persista starea), si lipsa poftei de mancare. Cu toate asta, emotiile imi trec treptat, dupa ce ma trezesc, asftel ca in jurul, sau dupa pranz, sa nu mai am aproape nimic si sa ma simt aproape normal. Din cauza ca nu am pofta de mancare, pe parcursul starilor astora, dimineata si la pranz mananc oarecum fortat (in special dimineata), si nu la fel de mult cum mancam inainte, astfel ca am slabit in jur de 5-6 kg. Atacuri de panica nu am avut, nu am mi-a fost frica de moarte, si nici ganduri depresive nu am. Analinzandu-ma mi-am dat seama ca toata starea a asta care persista a plecat de la o serie de emotii datorata unor examene, urmand ca apoi emotiile sa persiste datorita altui trigger, si anume ca am avut probleme cu tensiunea (era putin cam mare), datorita stilului de viata nu prea bun, asftel ca eram ametit o buna parte din zi, nestiind ce am. Pe langa asta, si felul meu de a fi, eu fiind o fire mai fricoasa, mai retrasa, sa zic asa, poate joaca un rol in asta. Am trecut peste problema cu tensiunea, am rezolvat-o facand miscare zilnica cu bicicleta, insa starea aceasta de anxietate inca persista. Mai am si zile in care nu am nimic, ma trezesc normal, dar sunt putine. Fratele meu, care e cu putin mai mic decat mine a avut ceva similar, intr-o vacanta de vara (la un moment dat a avut si un atac de panica, era cat pe ce sa chemam salvarea), insa, suprinzator, a trecut singur peste si acum nu mai are nimic. A spus ca si-a dat seama ca nu e bolnav, si nu vrea sa traiasca asa toata viata, sau sa ajunga la medicamente, si i-a trecut. Oare pot si eu sa depasesc starea asta fara medicamente sau psihiatru ? Sa fie oare posibil sa am lipsa de magneziu, si sa declanseze asta ? Scuze pt. postul cam lung, si va multumesc pt. rabdarea avuta de a citi si oferi ajutor!
9 comentarii
0
08-06-2016, ora 12:48
Psiholog Pentilie Marius
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Pentilie Marius
Buna Dani, din cate povestesti se pare ca este vorba de o problema de anxietate, este posibil sa fi resimit anxietatea dimineata atunci cand erai mai stresat si aveai examene, gandindu-te la ce trebuie sa faci in ziua respectiva. Iar mai apoi anxietatea sa se fi asociat cu un moment al zilei si cu situatia de a sta in pat sau a te trezi. Este nevoie de o evaluare mai detaliata la un psiholog, dar daca este vorba de asta, un training de relaxare ar putea sa te ajute destul de mult.
0
08-06-2016, ora 12:55
dani2790
Nu este medic/terapeut
dani2790
Buna, intr-adevar, tot timpul cand eram mai stresat resimtiam anxietatea dimineata (cu mersul la baie, scaune, urinat, lipsa pofta de mancare), gandindu-ma la ce ma asteapta in acea zi. La fel cum spuneti, si eu sunt de parere ca se asociaza cu trezitul din pat, sau a asta in pat. In acest moment, cat va scriu, ma simt bine, insa pe la ora 6, de cum am deschis ochii am resimtit starea de emotie, culminand cu mersul la baie. Deci ar trebui sa caut ajutor la un psiholog, nu psihiatru?
0
08-06-2016, ora 13:39
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incearca intai la psiholog si daca nu te ajuta, mergi la psihiatru.
Anxietatea remite mai repede daca iei pastile din timp. Dupa 14 zile de anxietate, in principiu ar trebui sa mergi la psihiatru. Combinatia intre cele 2 e cea mai indicata.
0
08-06-2016, ora 14:07
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna Dani, medicamentele trateaza simptomele si nu cauza. De aceea ti s-a recomandat psiholog si nu psihiatru. Daca mergi la psiholog si el considera ca e nevoie de pastile, te va trimite si la psihiatru. Dar va fi mai bine sa continui psihoterapia, pt ca altfel, simptomele revin dupa o vreme, daca nu ai schimbat nimic in gandire.
0
08-06-2016, ora 14:19
Psiholog Nedelcu Tatiana -Marilena
Psihologie, Constanta
Psiholog Nedelcu Tatiana -Marilena
Bună ziua, sant de aceeasi parere ca disconfortul prin care treceti este o posibila anxietatate dar este necesara o evaluare mai succinta la psiholog, dupa cateva sedinte de psihoterapie, in functie de cum va simtiti si sugestia psihologului evaluator, veti apela si la un tratament medicamentos prin intermediul psihiatrului concomitent cu psihoterapia.
Psihoterapeut Nedelcu Marilena Tatiana
0
08-06-2016, ora 15:36
dani2790
Nu este medic/terapeut
dani2790
Cred ca cel mai indicat e sa tratez cauza, sa-mi schimb gandirea (cum spuneti mai sus), sa-mi inving 'fricile'. Deci psihologul ar fi cel mai indicat pentru moment. Mi se pare o chestie superficiala (uneori chiar imi vine sa rad de mine) ca atata timp cat esti sanatos fizic si nu ai nimic, sa iti faci singur starile astea de neliniste. Legat de psiholog, cum pot sa gasesc unul bun, neavand cunostinte ?
0
09-06-2016, ora 01:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Uita-te cu atentie pe forum cum raspund psihologii si poate gasesti unul aici.
Se pot face sedinte pe Skype.
Vezi ca mai e o lista a psihologilor pe Romedic pe orase.
0
09-06-2016, ora 08:58
Psihoterapie Timisoara
Identitate neconfirmată
Psihoterapie Timisoara
Dani, eu te percep ca fiind un om inteligent si istet. Din ce povestesti simt ca esti pregatit pentru o autocunoastere mai serioasa care nu doar ca te-ar scoate din aceasta situatie ci te-ar putea ajuta mult mai mult! Mergi la un psihoterapeut bun si tine-te de treaba! Ai sa vezi ca va merita!

P.S. Pastilele sunt ULTIMA solutie! Absolut toate au efecte secundare si NU rezolva cauza principala a bolii, in primul rand pentru ca in psihiatrie in multe cazuri doar se presupune care ar fi cauza bolii iar diagnosticarea nu este tocmai obiectiva ci se face mai mult pe baza interpretarii subiective de catre medic a ce ii spui sau nu ii spui tu. Recomand deci cu tarie psihoterapia inainte de orice alta abordare care sa presupuna pastile.
0
10-06-2016, ora 11:03
dani2790
Nu este medic/terapeut
dani2790
Inteleg. Trebuie sa iau masuri. Practic in fiecare dimineata duc o lupta cu mine, sa pot sa ma trezesc si sa merg mai departe.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •