Anxietate existențială | Forumul Medical ROmedic

Anxietate existențială

24-08-2017
Ionut2793
Nu este medic/terapeut
Ionut2793
Bună! Mă numesc Florin, 23 ani.Am anxietate de vreo câțiva ani.Am trecut prin toate etapele ei(ipohondrism, agorafobie etc).Acum cred că am ajuns la capătul ei: anxietate existențială.Acum 2 luni am făcut un mega-atac de panică în urma unor întrebări existențiale(cine sunt eu? ce caut in camera asta?) pe fondul unei oboseli mari.Din acel moment m-am depersonalizat.De atunci trăiesc un vis și nu mă mai recunosc.Ma simt ca un spirit, nu înțeleg ce caut in corpul ăsta, nu înțeleg ce e viața, nu înțeleg conceptul de viață, de om.Pur și simplu mi-e frică de existența mea și parcă sunt tot timpul intr-un atac de panică.Ma simt ca un observator al lumii.Sunt rupt de realitate, sunt într-o lume a mea.Totul mi se pare ciudat în jur.Practic am două eu-ri: unul participant și unul observator.Nu mai are rost sa enumăr, deci practic toate întrebările existențiale posibile (mă uit la mâini, la picioare și mi se par ciudate).Vreau să știu dacă a mai trecut cineva prin așa ceva și cum a trecut peste.Multumesc și aștept răspunsurile voastre!
6 comentarii
1
24-08-2017, ora 23:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergi si faci tratament la psihiatru si psiholog. Sunt mii de postari pe forum despre asta. O data cu tratamentul va trece si senzatia de depersonalizare.
Sanatate multa!
Vezi ca e topic specializat pe sectiunea Psihice despre anxietate.
2
25-08-2017, ora 07:12
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
E nevoie să-ți faci o evaluare psihologică la un psiholog clinician cu experiență, iar apoi în funcție de rezultatele evaluării vei face psihoterapie sau dacă va fi nevoie și de medicație vei face psihoterapie concomitent cu medicația dată de un psihiatru.
Psihoterapia e foarte importantă pentru a avea rezultate pe termen lung, pentru că modul cum gândești, cum percepi situațiile și apoi cum le interpretezi contează foarte mult.
1
25-08-2017, ora 14:51
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Problema nu este ca iti pui intrebari existentiale, ca orice om poate avea astfel de intrebari (filozofii cu asta se ocupa). Problema este, de ce te deranjeaza asta ?
0
25-08-2017, ora 15:32
Ionut2793
Nu este medic/terapeut
Ionut2793
Știu ce zici, orice om are întrebările astea, dar eu fiind anxios mă termină.Probabil nu mai știe anxietatea cum să mă mai macine.In urma atacului de panică se întâmplă asta.Probabil de la depersonalizare.Am început să iau Omega 3-6-9 și azi e super bine.
0
26-08-2017, ora 17:12
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Efectul placebo face minuni... :))
0
31-12-2017, ora 12:27
Oana0866
Nu este medic/terapeut
Oana0866
Buna!
Ai descris perfect ceea ce simt eu.Chiar nu am gasit altundeva o descriere mai asemănătoare.Cum te simti in prezent?Chiar am nevoie de sfaturi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •