Anxietate însoțită de insomnii

01-04-2018
Cassiopeea
Nu este medic/terapeut
Cassiopeea
Bună ziua!
De aproximativ 2 luni am început sa am atacuri de panica foarte frecvente, care au lăsat în urma o anxietate generalizata. Menționez ca aceste atacuri de panica au apărut din senin, după o perioada chiar bună a vieții mele, de aceea mi-a fost f greu sa accept ca trec prin asta. De câteva zile au apărut și insomniile (nu reușesc sa adorm deloc toată noaptea). Evident, insomniile accentuează starea de anxietate și îmi da trama ca mi se va întâmpla ceva rău (am tot felul de senzații bizare în corp). Menționez ca alăptez un bebe de 6 luni și de aceea nu vreau sa iau tratament medicamentos. Ați trecut prin asa ceva? Ce v-a ajutat sa ieșiți din starea asta și sa va recăpătat echilibrul?
4 comentarii
0
01-04-2018, ora 10:14
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Încearcă să mergi la un psiholog și programează-ți ședințe de psihoterapie.
În plus, încearcă să te odihnești mai mult, cere ajutor pentru bebe de la cineva din familie, încearcă să ieși cât poți de mult în aer liber.
E o perioadă bună din viața ta, dar fără să vrei se acumulează stres, chiar dacă nu-l conștientizezi. Un copil mic te solicită foarte mult, chiar dacă sentimentul de-a fi mamă simți că-ți dă forță încât poți face orice. Încearcă să-ți îndrepți atenția și asupra ta, pentru că dacă tu ești bine și bebe va fi bine. Copilul mic citește pe fața părinților și simte dacă totul e bine sau nu, și are sentimentul de siguranță dacă mama e bine și-i zâmbește când e în preajma lui.
0
01-04-2018, ora 12:50
Cassiopeea
Nu este medic/terapeut
Cassiopeea
Va multumesc mult pt raspuns. Din pacate am ajuns in faza in care nu mai reusesc sa dorm nicicum. Nici ziua nici noaptea. Este infricosator. Am inceput sa fac psihoterapie (orientare sistemica), insa pana acum nu am vazut vreun progres pentru starea mea. O vad mai mult ca pe o dezvoltare personala. Stiu ca pt astfel de stari cea mai indicata este abordarea cognitiv comportamentala, insa inca nu am gasit un psiholog cu orientarea aceasta in Iasi.
0
01-04-2018, ora 13:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Gemoderivat din muguri de tei argintiu pentru dormit.
0
01-04-2018, ora 16:50
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Cassiopeea, vezi că la Cluj au și o platformă online de terapie cognitiv comportamentală PAX online -------*

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul