anxietate, medicatie

13-11-2013
mogdyyy
Nu este medic/terapeut
mogdyyy
Buna ziua !
Iau de aproape 2 ani, cate o jumatate de pastila pe zi, de Lexotan.Probabil, nu mai are efect, n-as vrea sa le inlocuiesc cu alte pastile mai tari, as vrea sa scap de acesta, treptat.Cine imi poate oferi o schema sigura de a renunta treptat la acest medicament, specificand ca am inca ameteli, un dezechilibru cand ies din casa, mai ales in spatii mari, am palpitatii, uneori mi se ridica de la ceafa un val de caldura cu ameteala, sunt foarte incordata uneori ma dor muschii picioarelor.Am facut si cateva analize uzuale, aparent bune.La psihiatrul din oras, nu mai merg, pt ca acum 2 ani, mi-a spus ca o sa innebunesc.De atunci, nu ma mai paraseste aceasta obsesie.Va multumesc, anticipat, celor care ma vor ajuta cu un sfat, o vb buna.
10 comentarii
0
13-11-2013, ora 10:55
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna @mogdyyy,
inteleg faptul ca nu mai simti eficacitatea medicamentelor, dar mai ales faptul ca vrei sa scapi de ele. Insa, nu stim ce diagnostic ai, nu stim istoricul tau personal... intr-un cuvant, nu stim multe despre tine, deci cum ar putea cineva de aici de pe forum sa-ti recomande alte medicamente? Evident ca s-ar putea gasi cineva, insa nu ar fi deloc realist, etic, profesional si de orice natura, pt ca tratamentul se personalizeaza.
Poti schimba psihiatrul daca cel vechi te-a speriat, insa mergi la inca o evaluare, daca nu te simti bine. Poti merge si la un psiholog, iar daca in urma evaluarii el va considera necesar sa fii consultat si de un psihiatru, te va trimite, cu siguranta.
Succes in tot ce alegi sa faci!
Psih. Cristina Stoian
0
13-11-2013, ora 15:48
Psiholog Ioana Panculescu
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Ioana Panculescu
Asa cum a spus si colega mea trebuie sa incepeti psihoterapie
Eu va recomand totusi sa mergeti intai la un psihiatru sa-i explicati ce se intampla, ar fi de dorit sa gasiti un psihiatru cu formare pe psihoterapie
0
13-11-2013, ora 15:59
ralucaMC
Nu este medic/terapeut
ralucaMC
Fara terapie nu stiu daca poti, dar ca sa nu intrerupi totul dintr-o data, incearca si terapii alternative: ceaiuri - tei, ghimbir, sunatoare, musetel, macese, etc.
0
13-11-2013, ora 21:22
mogdyyy
Nu este medic/terapeut
mogdyyy
Buna seara!
Doamna Cristina Stoian, va multumesc oricum pentru raspuns, insa cred ca nu ati citit corect ceea ce am postat mai sus.Daca veti reciti, veti vedea ca nu am scris ca as dori ca cineva de aici sa-mi recomande alte medicamente.Am scris ca doresc sa scap de cel ce-l iau acum si NU mai doresc sa iau altele mai tari.
0
14-11-2013, ora 20:34
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna seara si scuze, ai dreptate, n-am inteles eu bine din ce am citit! Insa, doar medicul iti poate spune cand sa intrerupi tratamentul - de asta iti spuneam sa mergi din nou la psihiatru - fie cel vechi, sau altul nou. Dupa aceea, poti alege psihoterapia.
Sanatate!
Psih. Cristina Stoian
0
16-11-2013, ora 23:02
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Nu poti sa scapi de acest medicament fara sa introduci altul mai ales ca ai inca simptome de anxietate ! Teoretic se poate scapa cu ceaiuri calmante (tei, lavanda, talpa-gastii, paducel ) si un pic de vointa !
0
17-11-2013, ora 13:01
lilivanily
Nu este medic/terapeut
lilivanily
Buna mogdyyy,
Am trecut si eu prin ce treci tu..asa ca... iti pot da un sfat din experienta mea vasta cu anxietatea ( circa 10 ani ), Luam si eu medicamente cu pumnul benzo sau isrs (fara mari rezultate).Am gasit intr-un tarziu un dr psihiatru care mia scos treptat tot ce luam (3-4 pastile pe zi )..Este de mirare nu ?.Nici eu nu am crezut ca este posibil sa functionez fara medicamente, si.totsi o fac. Am trecut peste, am facut psihoterapie tot cu dansul, si petru prima data in viata mea am inteles si eu de ce am anxietate.Pana atunci vorbisem despre fenomene "psihosomatice" copilaria mica, distonie neurovegetativa si amintiri traumatice.Ajunsesem sa cred ca am o problema de memorie si ca am avut o intamplare traumatica pe care nu mi- o amintesc "o suprimasem" etc si etc si etc.Nu spun ca in tot acest proces am cheltuit o multime de bani fara a "achizitiona:" o noua "perceptie" sau "abilitate" decat senzatia acuta ca nu pot respira.Acesta senzatie acuta dee sufocare am "achizitionato" de la o doama psiholg cu cabinet impunator, cv la fel si un tarif pe masura.Ca sa o scurtez Daca vrei sa iti reduci medicatia si ai curajul sa incerci sa o faci te rog sa ma contactezi pe profilum meu de aici si iti dau id ul dr cu care am facut tratament.
Iti urez multa sanatate
Lili
0
17-11-2013, ora 17:25
mogdyyy
Nu este medic/terapeut
mogdyyy
Buna seara, Lili !
Multumesc din suflet pentru ajutor.Am scris tot aici pe forum in sectiunea "Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT ", este cred ultima postare de ieri, in care am scris mai amanuntat(in linii mari), prin ce am trecut si trec.Daca vei citi acolo, poate ma vei intelege mai bine.Iti multumesc inca o data.O seara placuta !
0
18-11-2013, ora 15:10
lilivanily
Nu este medic/terapeut
lilivanily
Buna,
Nu am citit postarea..iti urez multa sanatate si tot binele din lume
Lili
0
19-11-2013, ora 15:39
Ela777
Nu este medic/terapeut
Ela777
mogdyyy vezi ca ti-am lasat un mesaj privat, te rog sa-l citesti!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Dependența față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia și anxietatea
  • Anxietatea poate influența negativ luarea deciziilor
  • Aplicația pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea și depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii și femeile sunt mai predispuși la anxietate
  •