anxietate, panica, probleme fizice

08-02-2018
georgian321
Nu este medic/terapeut
georgian321
Cu aproape 2 ani in urma am suferit un atac de panica oribil. Ma uitam pe net la un articol despre atacul de cord, murise o vedeta de asa ceva si m a pus dracul sa investighez. Fix in acel timp am avut un junghi in piept, muschi, stomac, psihicul mi a jucat feste. Nu stiu. Am crezut ca mor, salvare, tot tacamul. Cateva saptamani dupa aia am mai avut ceva inceputuri de atac pe care le am taiat din fasa. Am crezut apoi ca imi revin, nu am fost la dr.

M am simtit mai bine o vreme, dupa care am avut o infectie, in urma careia au aparut iar anxietatea, atacurile de panica si apoi oboseala permanenta. Asta de 1 an. Nu am luat nimic, de benzodiazepine ma temeam, stiam cativa oameni distrusi complet de ele, iar de ssri nu stiam nimic.

Acum distractia continua la fel plus extra sistole, stari de rau, blocari de respiratie de o secunda, care pot fi tot de la inima, nu stiu. Controalele nu au aratat nimic, desi nu am incredere totala in doctori, dar daca era de la inima, se amplifica la efort, ceea ce nu patesc, adica ma simt rau la efort, dar e oboseala nervoasa si tardiva, nu pe moment, mi e rau mai mult dupa. Si variaza mult in functie de zi.

O relatie s a dus pe apa sambetei, iar cu serviciul sunt la limita rezistentei, pentru ca am si dureri, stari de epuizare greu de descris.

Depresie nu pot spune neaparat ca am, poate o forma foarte usoara, mereu am fost putin apatic, starile fizice de rau si anxietatea ma supara. Nu stiu daca starile fizice pleaca de la uzura anxietatii sau invers, boala da anxietate.

Sunt sceptic cu psihoterapia, stiu ce e de facut in mare, as incerca ceva tratament. Am vazut ca unii isi revin cu 5 htp, altii cu ssri gen cipralex, dar rar si apoi cad iar in problema.

Mi e teama ca intelepciunea antica e valida. In Roma antica era o clauza in vanzarea de sclavi care zicea ca sclavul trebuie sa nu fi fost victima unui atac de fiara salbatica, chiar si nevatamat fizic. Se stia ca acel sclav nu va mai fi capabil de nimic apoi cu anxietate, ptsd, panica. Nu te mai puteai baza sa faci treaba cu el vreodata.

Cel mai rau e ca din cauza epuizarii si anxietatii nu pot face mai nimic din ce imi place. Si am uitat de insomnie, am si asa ceva, vine in valuri. Nu stiu ce tratament sa incep. 5htp sau ssri. Acum incerc sunatoare, am luat 2 zile, dar am auzit ca cea autohtona nu e ca aia americana, deci fara efect antidepresiv. Nu stiu daca sa continui sunatoarea, sa iau 5htp sau sa cer ssri la doctor.

Suplimente fortifiante exclus, am luat toate mineralele, vitaminele, aminoacizii, fara efecte, in diverse doze pe perioade suficiente.

Nu beau alcool, nu fumez si nu beau cafea, la care am devenit sensibil. Nefiind in relatie, nu mai fac nici sex, dar incerc si fara autosatisfacere, poate ajuta cu ceva la refacerea organismului. Inainte de primul atac am fost dur cu organismul, epuizare de somn, sexuala, dieta neglijenta, desi ma simteam ok fizic.
4 comentarii
0
08-02-2018, ora 14:10
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Unii au succes cu 5 htp dar altii zic ca e apa de ploaie.
Tu hotarasti cu ce incepi. Parerea mea e sa te evalueze un psihiatru si de acolo sa vezi ce iti da si sa iei tu insuti o decizie.
In principiu, daca te confrunti 15 zile cu anxietate, recomandarea e sa te vada un psihiatru.
0
08-02-2018, ora 14:37
georgian321
Nu este medic/terapeut
georgian321
Eram curios de experientele altora cu ssri sau 5htp, daca si au revenit complet. Vorbisem cu cineva care ridica in slavi 5htp si zicea ca si a revenit complet, dar mi am dat seama ca nu e asa, pana la urma a recunoscut ca mai are probleme care revin uneori.

Bine, nici locul nu stiu cat e de bun pentru asta, ca oamenii complet refacuti nu stau pe forumuri de genul, isi traiesc viata, poate in cazuri extrem de rare sa frecventeze simtindu se perfect, majoritata inca mai stau in umbra problemelor daca frecventeza forumurile de profil.
0
08-02-2018, ora 16:16
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!
Medicamentele se dau numai pe baza unui diagnostic psihiatric, nu pentru că au făcut bine altor persoane. Reacțiile pot fi diferite în funcție de structura persoanei.Ce face bine unei persoane, alteia poate să-i facă rău.
Pentru rezolvare mai rapidă și de durată medicația se combină cu psihoterapia, pentru că medicația rezolvă stările pe moment, iar dacă nu se lucrează pentru schimbarea modului de gândire și de percepție, la o situație nouă întâlnită și gândită catastrofic, problema poate să revină.
0
08-02-2018, ora 17:33
georgian321
Nu este medic/terapeut
georgian321
Da, am inteles asta, poate stie doctorul din experienta care medicamente au statistici mai bune, daca are destula si nu prescrie acelasi tratament majoritatii.
Cu 5htp poate doar daca a mai folosit cineva de pe aici.

Ultima vreme a inceput sa se evidentieze raul fizic, epuizarea, extra sistolele, anxietatea si atacurile de panica au intrat in fundal, nici nu mai am energie sa ma panichez. Analizele sunt ok, insa. Poate o stare de anxietate sau un atac de panica sa provoace oboseala de o vreme, iar insomnia contribuie si ea, nu stiu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul