Anxietate sau probleme cu inima?

29-04-2018
Numen-am
Nu este medic/terapeut
Numen-am
Buna ziua. Am 20 de ani, sunt studenta, sunt destul de stresată, am trecut prin niște perioade mai grele anul trecut (divorțul părinților, despărțirea de persoana cu care fusesem aproape 5 ani, un deces, note mici la bac, doua facultăți pe cap, mutatul la București) și de ceva timp (27 septembrie 2017) fac atacuri de panica zilnic, uneori de doua, trei ori pe zi, alteori odată la 2 zile. Am fost la medicul de familie, m a trimis la psiholog. M a trimis dar nu văd vreo îmbunătățire. In ultimele luni in schimb am niște stări pe care nu le pot defini. Ma înțeapă cumva in piept, dar și între coaste in stânga, îmi amorțesc mâinile, mai ales mana stânga, am sentimentul de irealitate, de parca as trai un film. Dar dacă plâng, îmi revin ca și cum nimic nu s ar fi întâmplat. Problema e ca in urma cu câteva seri am ațipit și m am trezit brusc speriata ca nu am aer și ca o sa mor. Va rog sa ma ajutați. Măcar un sfat, o vorba care sa ma liniștească. Nu mi am făcut analize, urmează. Sunt fumătoare, nu beau alcool foarte des și in cantități mari. Iar stările de panica se manifesta prin gât uscat, hiperventilație, sentimentul de moarte iminenta, nu mi pot lua doza necesară de aer, amorțesc și simt o disperare constanta.
De menționat. E doua dimineața și nu pot adormi din cauza acelor stări. Dacă închid ochii, in următoarele minute simt cum parca devin tot mai grea și mi pierd orice sansa de a respira.
8 comentarii
0
29-04-2018, ora 02:25
Numen-am
Nu este medic/terapeut
Numen-am
Va rog ajutați-ma
Sunt foarte speriata
0
29-04-2018, ora 15:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca starile dureaza de mai mult de 14 zile, trebuie sa va prezentati la psihiatru pentru tratament.
0
29-04-2018, ora 23:36
Numen-am
Nu este medic/terapeut
Numen-am
Stările le am din septembrie. Voiam însă sa știu dacă e ceva la inima, sau vreun nerv, orice mi ar putea pune viața in pericol.
0
29-04-2018, ora 23:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Intai ar trebui sa mergeti la Cardiolog sa faceti niste teste, pentru a exclude orice problema fizica.
0
30-04-2018, ora 18:13
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Buna! Ai trecut prin multe.
În primul rând, trebuie sa te acomodezi cu lumea nouă si capitala si tot ce inseamna ea. Va fi greu la inceput, ca in orice loc nou, dar si foarte interesant, căci ai noi oportunități pentru propria viata.
Între timp, te vei obișnui singura si ti vei da seama ca aveai si ai mai multa nevoie sa stai cu tine însuți, cu atât mai mult acum cand trebuie sa te regasesti.
Vei avea o altă relație cand apare in viata ta si acel cineva dar esti si pregătită să ti împarți din nou viata.
Părinții tăi se vor obișnui si vor accepta relația iar tu vei fi mulțumită ca nu mai este cazul sa se certe sau sa depună efortul de a se despărți. Faptul se va consuma.
În ceea ce privește decesul, condoleante, ai nevoie de timp pentru a depăși parțial cel puțin acest eveniment. Timpul ii vindeca pe cei puternici si sunt sigur că odată cu trecerea celor 40 de zile de la înmormântare iti vei putea vedea usor-usor de viata.
Recomandarea mea ar fi sa discuti cu un psiholog in particular, acesta din urmă fiind singurul care te ar putea ajuta acum. Dacă starea ta de sănătate este afectată la considerentele tale, poti discuta cu medicul tau de familie.
0
30-04-2018, ora 18:53
Numen-am
Nu este medic/terapeut
Numen-am
Merg deja la un psiholog. Am o alta relație in care sunt mult mai fericita. Ma inteleg bine cu părinții mei separați. M am acomodat relativ la facultate. Nu știu ce ar mai putea fi... vreau sa merg sa mi fac analize complete cât de curând, pentru a exclude orice posibilitate de afecțiune la inima.
0
26-05-2018, ora 22:44
Numen-am
Nu este medic/terapeut
Numen-am
Buna seara. Revin cu problemele anxioase sau de natura medicală, încă nu știu ce sa cred.
Am câteva zile de când ma simt plutind, sunt confuza. Azi in gara am văzut pe cineva căzând și am început sa plâng. Toată ziua am respirat forțat, ma gândesc ca in următoarele minute o sa cad și o sa mor. Am avut câteva saptamani in care n am avut aceste stări. Si noaptea mai ales, înainte de a adormi, simt o emoție in piept care urca in cap si ma izbește brusc. Problema acum e ca am aceste episoade cu emoțiile in piept ziua. Va rog, lămuriti ma!
0
19-06-2018, ora 20:16
Dr. Diaconu Lavinia
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Diaconu Lavinia
Buna seara.

Din descrierea dumneavoastra pare a fi o tulburare de anxietate. Va recomand sa faceti un consult psihiatric si eventual un consult cardiolog pentru a va linisti.

Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul