anxietate sau probleme respiratorii?

12-07-2017
Popescu Mara
Nu este medic/terapeut
Popescu Mara
Buna ziua, ma numesc Mara si am 27 de ani.
In urma cu 3 ani am avut primele atacuri de panica puternice dupa decesul tatalui meu, in urma carora am ajuns la o doamna psiholog care mi a explicat foarte frumos ce inseamna ca si mecanism si am reusit sa trec peste acele episoade fara medicamente, doar cu autosugestie.
Atacurile au durat in jur de 3 luni. au urmat 2 ani in care nu prea am avut simptome, doar usoare..ameteala sau furnicaturi..de aproximativ un an am avut insa cateva episoade de depersonalizare urmate de frica intensa sa stau singura. Le am depasit si pe acestea tot prin autosugeste si cu aceasi doamna psiholog care e si psihiatru, care m a ajutat sa nu ajung la niciun fel de medicatie. Mentionez ca nu am avut episoade depresive, doar oboseala psihica si frica intensa de orice. am invatat singura sa am incredere in mine si sa ma linistesc.
Problema mea este urmatoarea, in noimebrie am avut dureri mari musculare si in piept, ciupituri pe stern, dureri de spate etc..mi am facut cateva analize printre care si cardio ca sa exculd orice si am ajuns la concluzia ca pot sa fie tot pe baza anxioasa. mi au trecut din senin, dupa 3 luni...fara sa fac nimic special ceea ce mi a confirmat ce credeam si eu. din aprilie am inceput insa sa am o lipsa de aer zilnic..deja sunt 3 luni si nu trece. Mi am facut spirometria care mi a iesit bine, am facut exercitii de repsiratie sa nu ma hiperventilez dar nu au nici un rezultat. Medicul care m a consultat mi a zis ca nu par anxioasa..doar ieri am fost la medic si mi a zis ca are pacienti care vin odata la 2 saptamani..eu am stat cu aceste simptome 2 luni si nu m am panicat, doar ca ma chinuie foarte tare si nu gasesc tratament..mentionez ca noaptea nu le simt deloc, doar ziua, dupa ce ma trezesc incep sa respir greu, simt ca nu pot sa insipir cum trebuie..uneori trebuie sa fortet sa respir si ma dor muschii si toracele, simt presiune si uneori ca o greutate care nu ma lasa sa inspir corect, ca si cum se pune cineva pe pieptul meu..le resimt ca si crizele de astm doar ca sunt zilnice de dimineata pana seara. Le resimt atat static cat si la efort..am incercat sa ies la alergat (eu alergam pana acum 3 luni 6, 7 km pe zi) dar n am putut nici 1 km sa alerg ca mi s a blocat repiratia ; simteam ca nu pot sa ma oxigenez.,..as da vina din nou pe atacuri pe panica/anxietate generalizata..dar intrebare mea este poate anxietatea sa tina de dimineata pana seara luni de zile? Am incercat si inhalator dar nu ma ajuta nici macar oe moment. Mi am facut si radiografie si e ok tot..va rog sa imi dati un sfat daca pot sa existe pe baza anxioasa astfel de simptome..si sa dureze toata ziua si luni de zile..Multumesc!
57 comentarii 12 Înainte ›
1
12-07-2017, ora 22:33
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Poate ca ar trebui sa abordati problema si altfel: exista vreo "greutate" care nu va lasa, ceva ce va "apasa" in viata Dumneavoastra?
0
12-07-2017, ora 22:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
De ce nu luati tratament pentru anxietate?
1
13-07-2017, ora 07:36
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Mergeți la dna psiholog cu care ați lucrat și descrieți-i simptomele, poate mai aveți nevoie de niște ședințe de psihoterapie, sau vă dă și medicația corespunzătoare, pentru că fiind și psihiatru și cunoscându-vă bine realizează dacă e nevoie și de medicație sau nu.
0
13-07-2017, ora 11:43
Popescu Mara
Nu este medic/terapeut
Popescu Mara
Va multumesc frumos pentru raspunsuri, am sa incerc cu psihoterapie, cred ca e cel mai bun lucru. Nu iau tratament pentru ca nu mi s a recomandat pana acum, nici nu as vrea sa ajung sa iau, dar daca doamna doctor va considera ca este cazul, cu siguranta o sa il iau mana in mana cu terapia. o zi frumoasa!
2
13-07-2017, ora 13:01
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
E o decizie înțeleaptă pentru care te felicit. Totdeauna e bine să avem grijă de noi, pentru că nimeni nu o face mai bine decât noi.
Iar la 27 de ani ai resurse să treci peste orice problemă. Important e să știi să le reactivezi pe cele aflate în stare latentă și să ai convingerea că vei reuși.
Succes!
0
13-07-2017, ora 18:22
Ioana-
Nu este medic/terapeut
Ioana-
Stiu pe cineva care te-ar putea ajuta. Ti-am trimis un mesaj privat. Sanatate multa!
0
17-07-2017, ora 11:27
Popescu Mara
Nu este medic/terapeut
Popescu Mara
Buna Ioana,

nu am primit nici un mesaj... :(
1
23-07-2017, ora 22:09
Juga
Nu este medic/terapeut
Juga
Bună seara. Sunt in aceeași situație, mai mult sau mai puțin... Suspectă de astm, însă toate analizele in sensul ăsta au valori normale. Spirimetrie ok, fără diferențe după bronhodilatare, radiografie ok, alergii zero... Aplic Foster zilnic, însă simptomele persistă, dispneea mă chinuie, am dureri in piept, torace, tremur, ametesc, îmi amorteste fața și mâinile, hiperventilez...Am observat agravarea simptomelor la câteva ore dupa ce beau cafea, episoadele durează de la câteva minute până la 1 oră, chiar 2... Mama mea suferă de atacuri de panică de câțiva ani... E posibil cumva...să mi se întâmple și mie? Eu am programare la pneumolog abia in ianuarie...
2
24-07-2017, ora 08:22
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
De obicei istoricul familial e important.
Dacă analizele medicale sunt bune, mergi la un psiholog care să-ți facă o evaluare psihologică și să-ți spună în continuare ce să faci.
2
24-07-2017, ora 16:12
Popescu Mara
Nu este medic/terapeut
Popescu Mara
Salut,

exact asa am fost si eu.. am incercat ceva naturist si acum sunt in proces sa vad daca da rezultate..
Sunt manifestari ale anxietatii generalizate..stiu ca pare ca ai o boala dar daca ai facut analize mergi la un medic psiholog intr o prima faza..eu am avut noroc sa dau peste o doamna doctor care e si psiholog si psihiatru. Nu lasa simptomele sa te chinuie si ai grija de psihicul tau..nu e o rusine sa mergi..multi oameni sufera de anxietate..unii nici nu isi recunos..altii nu isi dau seama poate pt ca nu au simptome asa accentuate..daca ai avut ceva stres sau greutati in viata trebuie sa ai grija si de psihicul tau ca si cum ai de inima si plamani..daca te doare un dinte mergi la stomatolog nu?..daca ai atacuri de panica nu inseamna ca esti nebun ci ca ai nevoie de odihna sau ajutor medicamentos care sa iti restabileasca echilibrul..dar sa nu eviti sa mergi de jena sau frica de tratament ca nu se inampla nimic grav.
1
25-07-2017, ora 07:54
Juga
Nu este medic/terapeut
Juga
Bună dimineața și mulțumesc pentru timpul acordat!
Nu am nici o problemă cu mersul la psiholog, sunt convinsă că am nevoie de ajutor, iar direcția din care vine starea de bine e cel mai marunt detaliu. Am cerut o părere pentru că mie îmi par catastrofale stările mele, am senzația că mi se întâmplă ceva grav la nivel fizic, nicidecum psihic și e greu de acceptat că totul se întâmplă in mintea mea, că îmi provoc singură stările de rău...Chiar aveam nevoie de părerea voastră, știu că lucrurile se văd diferit din perspectiva unei persoane care observă, sau, mă rog, in cazul nostru, își imaginează ce se întâmplă
1
25-07-2017, ora 11:39
Popescu Mara
Nu este medic/terapeut
Popescu Mara
buna, de aceea ti am raspuns ptr ca si eu de exemplu le simt doar fizic, nu am nici o stare, nu sunt trista, suparata..si mie mi e greu si acum sa accept ca e la nivel psihic dar chiar exista :) multa sanatate !
2
03-08-2017, ora 15:01
Popescu Mara
Nu este medic/terapeut
Popescu Mara
Buna, revin cu unpentru ca am observat ca oamenii isi spun ofurile dar nu si cand le merge mai bine.
Am fost la doamna psiholog care e si medic psihiatru si mi a prescris cipralex si xanax cu schema, cele mai mici gramaje (jumatate de 0, 25 xanax dim dupamasa si seara si jum de cipralex 10 mg seara)...vreau sa va zic ca ieri am fost intr un atac de panica continuuuu..fara sa ma panichez pentru ca nu ma mai sperie., dar cu simptome pe respirator groaznica..abia am rezistat la servici..ieri seara am inceput tratamentul dupa cum mi a zis doamna doctor..desi aveam emotii..am simtit ieri seara o agitatie mare cam o ora si palpitatii. Azi pana la ora aceasta nu am avut nici un simptom anxios...ma simt foarte bine cu chef de lucru...nu ma sufoc nu hiperventilez nu ametesc..merg in continuare la doamna doctor pentru psihoterapie dar nu foarte des...o data pe luna,..dar vroiam doar sa impartasesc si partea buna a sedintelor de psihoterapie cu un mic ajutor de medicatie cu gramaj mic..eu am avut emotii mari din cauza lucrurilor pe care le am citit pe formumuri..dar daca sunteti echilibrati si stiti sa lucrati cu voi..nu se intampla nimic cu medicatia atata timp cand nu e singura pe care va bazati. Multa sanatate si mergeti cu incredere la psiholog !
0
07-04-2018, ora 20:19
Adrian BOA
Nu este medic/terapeut
Adrian BOA
Va rog sa ma ajutat i! De 1 an si 6 luni lucrez la Londra.
De 3 luni simt.ca Raman fara aer. Totodata mi se formeaza Des flegma in spatele nasului.
Doctorita de family spune.ca este anxietate si iau Citaloprm, antidepresiv. Dar cred.ca este ce a mai grav.
Saptamana merg la Urgenta 1 data sau de 2 or i. Tensiunea, EKG, raze pkamani sunt bune!
Ajutati-ma va rog cu un sfat !
0
07-04-2018, ora 23:27
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Schimba tratamentul pentru anxietate, daca acesta nu te ajuta.
Incearca si cateva sedinte de psihoterapie online.
Mai mult nu ai ce sa faci.
Sarbatori fericite!
0
10-04-2018, ora 13:55
Popescu Mara
Nu este medic/terapeut
Popescu Mara
Buna Adrian,

eu am luat un tratament pentru anxietate timp de 5 luni..am luat ciprlex si atat. M-a ajutat la un oarecare nivel dar simptomele nu mi au disparut peste noapte. De fapt nu mi-au disparut in totalitate nici acum. Daca analizele sunt bune, nu mai cauta..stiu ca e foarte greu si suntem multi care din pacate am trecut prin asta, , vizite la ambulanta, analize bune de fiecare data. Sfatul meu este sa accepti ca esti sanatos..daca mereu ti se confirma ca nu ai nimic organic inseamna ca nu ai..daca aceste simptome persista de 3 luni si inca ai analizele bune, prea mici sanse sa ai ceva organic. Incearca sa lucrezi cu tine la nivel psihologic..incerca sa iti depasesti limitele, nu stiu daca te ajuta dar de exemplu eu obisnuiam sa alerg mult..cand au inceput simptomele am refuzat sa mai alerg crezand ca am ceva organic, , un astm sau la inima...un an nu am mai facut efort si din pacate doar mi am intarit comportamentul..pana intr o zi cand mi s a confirmat din nou de la penumolog ca nu am nimic..si atunci m-am, enervat si am iesit la alergat desi imi era frica..am alergat 5 km si..ghici ce..n am avut nimic..respiratia grea si senzatia de sufocare o aveam si cand alergam..dar am refuzat sa ma mai tratez ca o bolnava. In timp ce lucram cu mine am inceput sa ma simt din ce in ce mai bine..mi am dat seama ca hiperventilez urat..mascat as spune..adica ma chinui sa trag aer unde deja este aer..mi am dat seama ca si daca fortez sa mi umplu plamanii cu aer sau nu,..tot acolo sunt si am acceptat senzatiile de sufocae care sincer sunt oribile..traumatizante as spune in unele situatii.. incearca sa inveti sa respiri din nou normal..suna ciudat dar dupa luni de zile de tulburari respiratorii trebuie sa lasi respiratia sa fie naturala..nu stiu daca te ajuta la ceva postarea mea..am trecut un an de zile prin asta..si am refuzat sa mai fac miscare si orice fel de activitate care era mai mult de urcatul scarilor..nu sunt medic si nu as putea vb in numele lor niciodata dar daca e anxietate e ffff importanta relatia ta cu tine si modul in care te raportezi la aceste simptome..fi intelegator cu tine si incearca sa iti depasesti frica..daca ai posibilitatea sa mergi la tarapie poate te ar ajuta, eu am mers..nu mi a dat nimic magic sa mi treaca si nici nu mi a zis cum sa ma comport..doar simplu fapt ca ma auzeam pe mine vorbind ma ajuta sa mi dau seama din ce in ce mai tare ca aceasta senzatie e de ordin psihic si ca doar eu pot sa ma ajut..cat despre tratament..la unii e foarte eficient, , , la altii deloc..pe mine m a ajutat o perioada si mi a ameliorat simptomele dar aceastea au revenit cand am renuntat la tratament..de atunci am lucrat doar eu cu mine si medicamentele m au ajutat sa mi dovedesc ca e de natura psihica si nu fizica,..multa sanatate si daca mai ai nevoie sa vb cu cineva poti sa scrii aici ca suntem multi oameni care sufera de anxitetate, , prin diferite simptome nasoale.. o zi frumoasa!
1
10-04-2018, ora 15:06
Adrian BOA
Nu este medic/terapeut
Adrian BOA
HRISTOS A INVIAT, MARA!
Multumesc foarte mult pentru reply. De 3 luni am aceasta problema cu respiratia si este groaznic. Tot timpul mi-e frica ca am ceva boala foarte grava si voi lesina! Este oribil. Am facut analize d esange si nu au gasit nimic. Merg de 2 ori pe saptamana cel putin la Urgenta la diverse spitale din Londra si tensiunea mereu este bna, 125/80. EKG este mereu bun. Doctorita de familie m-a trimis la raze la plamani si sunt bune.
Pe langa respiratia dificila, produc des saliva. Se formeaza in spatele nasului si trebuie des sa o inghit. Ce poate fi? Maine voi merge la doctorita de familie sa imi faca trimitere la ORL sau undeva sa analizeze saliva.
0
10-04-2018, ora 16:37
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua Adrian BOA,
Saliva din spatele nasului este de fapt secretie din nas. Exista un sindrom numit "al picaturii postnazale", cauzat de raceli sau sinuzite tratate prost sau insuficient. Poate da tuse persistenta sau dificultati ale respiratiei caci secretia se aduna in plamani si trebuie evacuata prin tuse.
Un control ORL ar trebui sa identifice daca este vorba de asa ceva. Un medicament excelent pentru probleme cronice ale sinusurilor este Sinupret.
Daca totusi medicul nu va indica probleme ale sferei orl este necesar sa investighezi situatia si la un psiholog caci unele simptome pe care le descrii sunt specifice anxietatii.
1
10-04-2018, ora 17:21
Adrian BOA
Nu este medic/terapeut
Adrian BOA
HRISTOS A INVIAT !
Multumesc forte mult pentru reply.
Cele 2 probleme, respiratie dificila si hipersalivatie merg impreuna. Le simt toata ziua!
Voi cere doctoritei de family din Londra sa imi fac a trimitere la OR L.
Cand merg la Urgenta to ti Medicii imi spun.ca este anxietate.
Hipersalivatia are legatura cu anxietate ? Sau am 2 probleme diferire : anxietate si ce va infectie ? Tusesc forte Rar. Nu sunt fumator.
0
10-04-2018, ora 18:30
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Postati topicul pe Sectiunea Boli ORL, unde raspunde domnul doctor Flueraru Valeriu.
0
12-04-2018, ora 13:23
Popescu Mara
Nu este medic/terapeut
Popescu Mara
Buna Adrian,

s-ar putea sa dai tu mai multa atentie salivei decat in mod normal..urmeaza sfatul medicilor si daca te linisteste fa un contol ORL.
Parerea mea, dupa cum o iti descrii senzatiile e ca este anxietate. Dupa cum te sperii e posibil sa te afli intr un cerc vicios..pentru ca firca si vizitele dese la urgente mentin si exagereaza simptomele anxietatii.
Senzatia de lesin survine dupa ce simti ca nu iti intra destul aer in plamani si tot simti nevoia sa iei guri adanci de aer? Asta se numeste hiperventilatie mascata..adica nu respiri repede dar te chinui sa respiri adanc si des...ca urmare vine senzatia de ameteala..lesin.sunt doar senzatii foarte neplacute.
poti sa iesi din acest cerc vicios daca nu te sperii de simptome..stiu ca e foarte greu si multi oameni trec prin asta..incearca sa te informezi putin despre anxietate si atacuri de panica. e pacat sa lasi aceste simptome sa prea contolul asupra calitatii vietii tale.
multa sanatate !
1
16-07-2018, ora 04:21
robertmihai
Nu este medic/terapeut
robertmihai
Buna Mara si buna tuturor, o sa va spun si povestea mea.. am avut o perioada de stres si munca fizica timp de 3 luni..in care pot spune ca seara chiar si plangeam uneori ca tot nu ma ajungeam cu banii... si in luna aprilie am simtit intr-o duminica o intepatura in piept, n-am bagat in seama chiar asa mult ca am zis cine stie ce o fi, iar luni eram la munca ma simteam rau de cand m-am trezit, si pur si simplu am inceput sa respir mai rau parca nu aveam aer ma luase ameteala rau picioarele erau amortite bataile inimii tari..si cred ca afost primul atac de panica...am ajuns la spital ca numai puteam am crezut ca fac infarct...cei de acolo toate bune analize si plamani..dar te atunci am mai avut in fiecare zi stari de ameteala..panica in magazine...zilnic, am fost si la medicu meu, mi-am facut toate analizele de sange, iar nimic, ecografie abdominala iar buna...am fost la un consult spirometrie unde doctorita de acolo a spus ca nu am astm, pentru ca numai puteam respira nici pe gura si nu rezistam atata, si acum sunt incontinuare panicat..sa mi mai fac iar la plamani.. nu mi scot panica din cap... imi simt respiratia de 3 luni non stop... uneori define sufocanta, alteori uit parca sa respir, parca nu mi ajunge aerul...dar in general imi simt respiratia non stop... si e foarte naspa pentru ca e non stop...cat timp dorm nu am nimic, dar cand ma trezesc pana adorm asa o am non stop respiratia...plus ameteli mai ales in locuri publice..batai neregulate inima... sa merg la un psihiatru ? Chiar numai stiu ce sa fac sunt speriat...nu am patit niciodata asa ceva...toata lumea a spus ca asta este anxietatea, inclusiv medicul meu de familie.. deci ekg-uri facute, la plamani facut, analizele de sange scaun facute, eco abdominala facuta, spirom facuta.. chiar numai stiu ce sa fac
0
16-07-2018, ora 09:22
220878
Nu este medic/terapeut
220878
Buna ziua ! a Am si eu o problema poate ma ajuta cineva. Am avut dureri in piept cu insuficienta respiratorie si trageam aer in piet mi se parea foarte rece si greu si noduri in gat Acest discomfort dureaza de 3 luni . Dupa un set de analize si mai mulet controale medicale am ajuns la Psiholog dupa care am mers la 2 psihiatrii. Prima mi-a dat tratament cu XANAX SI COAXIL dar durerea din piept nu mi-a luato nici nodurile in gat doar insuficienta respiratorie. dupa care cea de a doua mi a scos Xanaxul si coaxilul si mia introdus Stres Clean, Procor si zoloft. De astazi incep tratamentul si cu zoloft. Nu mai am dureri in piept nici noduri in gat doar insuficienta respiratorie poate Zoloftul sa ma ajute. Multumesc!
2
16-07-2018, ora 10:37
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Rezultatele nu se obțin peste noapte, ai răbdare ca medicamentul să-și facă efectul și mai ales ai încredere că totul va fi bine. Lipsa de încredere diminuează și efectele medicamentelor.
0
16-07-2018, ora 14:38
220878
Nu este medic/terapeut
220878
Va multumesc doamna psiholog din suflet pentru raspunsul dumneavoastra am auzit lucruri urate despre Zoloft si din aceasta cauza am intrebat la momentul acesta am luat 1/4 zoloft dupa schema doamnei doctor si este ok. o parere credeti ca ar trebui sa fac si sedinte de psihoterapie. Multumesc
0
16-07-2018, ora 15:08
220878
Nu este medic/terapeut
220878
Multumesc mult doamna Psiholog Niculina Ciuperca Pentru raspunsurile dumneavoastra cam in cat timp credeti ca isi pot face efectul medicamentele o saptamana doaua trei o luna ca stiti cum suntem noi avem sperante din zii in zii si daca nu se intampla ceva ne dezamagim si din aceasta cauza tot sunt curios si va intreb daca ati recomanda sedinte de psihoterapie. Si daca recomandati pe cineva anume la Targu Jiu sau in Gorj as fii recunoscator, Multumesc din suflet ca ati dat atentie si la mesajul meu daca mai pot primii sfaturi sunt foarte receptiv fac orice numai sa scap de aceste probleme cat mai repede posibil. Multumesc din suflet pentru ajutor !
0
16-07-2018, ora 15:35
robertmihai
Nu este medic/terapeut
robertmihai
Ma poate sfatui si pe mine cineva ce sa fac.. ? Cu ce am spus mai sus
1
16-07-2018, ora 17:26
Popescu Mara
Nu este medic/terapeut
Popescu Mara
Buna Robert, pot sa iti dau si eu ceva sfaturi avand in vedere ca m-am luptat un an si jumatate cu simptomele tale. E cel mai groaznic sentiment..pe care il traiesti zilnic de dimineata pana seara..te termina psihic si fizic si doar cand dormi poti sa ai parte de liniste..am sa imi iau imediat putin timp sa iti scriu mai multe, lucruri prin care am trecut eu si m a ajutat pe mine. in jum de ora termin la sevici si revin cu mai mult.
0
16-07-2018, ora 19:07
220878
Nu este medic/terapeut
220878
Daca poti sa imi dai si mie un sfat as fii recunoscator . Multumesc,
1
16-07-2018, ora 22:28
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Medicamentele încep să-și facă efectul după 1-2 săptămâni, depinde de persoană, de caracteristicile individuale ale acesteia. De obicei la început se dau doze mai mici pentru a testa reacțiile pacientului, de aceea trebuie discutat cu medicul cum te simți în continuare, pentru că el e în măsură să schimbe dozele sau chiar tratamentul dacă e nevoie.
Psihoterapia combinată cu medicația dă rezultate mai rapide și de durată. E bine ca psihoterapeutul să fie și clinician, pentru că evaluarea psihologică e foarte importantă pentru că poți depista factorii care declanșează și mențin tulburarea și se obține mai ușor schimbarea.
De asemenea e foarte importantă atitudinea, încrederea și modul de gândire și percepție al clientului, pentru că de modul cum gândești și cum percepi problema, de încrederea că vei reuși să rezolvi situația poți obține rezolvare mai rapidă.
Adaugă un comentariu / răspuns
57 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Lipsa de aer - motive pentru care ai putea respira cu dificultate
  • Urgențele respiratorii (pulmonare) - cum să le recunoști și ce să faci
  • Ce faci când copilul nu respiră bine (nu poate să respire)?
  • Noi date despre mucus ar putea ajuta pacienții să respire mai ușor
  • Respirație dificilă? - cum îți dai seama că ai ceva la plămâni
  • Ce să faci când simți că nu ai suficient aer (probleme de respirație)
  • Dificultăţi la respirat? Cum îţi dai seama dacă respiri bine sau nu
  •