Anxietate sexuala

28-02-2016
NoName98
Nu este medic/terapeut
NoName98
Salut!
Am o problema destul de nasoala care imi provoaca probleme..deci va rog sa ma ajutati daca puteti :/.
Iar problema mea consta in faptul ca atunci cand vreau sa ma culc cu prietena mea, nu pot..Ma cuprind niste emotii cumplite si mi-e frica de cum ma.. 'prezint'..daca ma descurc sau nu..sau daca o sa stiu ce sa fac.Si..clachez..uneori chiar imi pierd erectia.
O sa intru in detalii ca sa intelegeti mai bine.
Nu sunt genul de persoana cu probleme de viata sociala.Am foarte multi prieteni si am avut si cateva iubite.Nu am probleme in a discuta cu fetele sau in a stabili relatii noi.Ma imprietenesc rapid, sunt foarte tupeist de fel si in general asta ma ajuta mult.Sunt destul de optimist si incerc intotdeauna sa privesc lucrurile rational ca sa nu ma pierd cu firea.Deci din punct de vedere social, nu pot zice ca sunt afectat.

Problema e urmatoarea..Am intretinut o singura data relatii sexuale(de curand, si incomplet..o sa intelegeti pe parcurs) si asta din cauza ca imi e frica.

Ca sa detaliez, am avut multe 'sanse' in trecut, doar ca adesea nu reuseam dintr-un motiv sau altul(nu de natura sexuala).Deci, din punctul meu de vedere 'sansele' sunt egale cu 0 daca n-am facut nimic.

Acum ceva timp am cunoscut o fata..mai mare ca mine in varsta.Ne-am indragostit unul de altul si am ajuns rapid sa fim impreuna.Dupa scurt timp, am aflat ca ea nu mai era virgina.. mai intretinuse relatii sexuale in trecut.
Iar intr-o zi, cand am adus-o la mine, mi-am incercat norocul..Am vrut sa ma culc cu ea..Atunci n-am reusit pentru ca, nestiind cum sta treaba, am luat niste prezervative proaste si prea mici-initial, ma simteam prost crezand ca sunt atat de inapoiat incat nu stiu nici un prezervativ sa folosesc.Deci a trebuit sa aman.Ziua urmatoare mi-am incercat iar norocul.Nu stiu de ce, dar cand sa-mi pun prezervativul(potrivit si de calitate, de data asta) am clacat..mi-am pierdut erectia.Dupa o ora in care ne-am sarutat si toate cele, erectia si-a revenit si am pus repede prezervativul..apoi am trecut la actiune.A fost ceva scurt, intrucat ea nefiind destul de excitata si nemaifacand asta de mult timp, a avut dureri mari..chiar a inceput sa planga.Iar in clipa cand am vrut sa schimbam pozitia, mi-am pierdut erectia.Vreau sa mentionez ca in momentele alea aveam niste emotii uriase, aproape ca n-am simtit nicio placere din cauza fricii ca n-as putea-o satisface indeajuns.Ne-am zis ca poate s-a intamplat prea devreme si mai bine am mai astepta un timp.Au trecut vreo 5 luni, 5 luni in care am discutat toate aspectele vietii sexuale si ne-am cunoscut mai bine.Nu stiu daca a fost indeajuns.Astazi am chemat-o la mine sperand ca vom face ceva.Eram 'echipat' si toate cele.Preludiul a fost ok..Doar ca daca pentru 2 secunde n-o atingeam, imi pierdeam apetitul sexual si erectia mi se ducea.Am patit asta de 4-5 ori.La un moment dat, am incercat sa nu mai dau importanta emotiilor care ma cuprindeau intruna, si mi-am pastrat erectia cat de cat.Dar in momentul cand sa trecem la actiune, am clacat..N-am putut sa mai fac nimic.Mi s-a dus de tot apetitul sexual.
Ea se gandeste ca poate am pe alta si de asta tot clachez.E destul de suparata.Pe buna dreptate, abia o conving si apoi nu mai pot eu.

Asa ca am intrat aici sa va cer parerea..cum pot trece peste aceasta anxietate, peste aceste emotii uriase.

Nota:In paralel cu relatia, am avut probleme destul de grave in familie..Pe scurt, parintii mei au divortat dupa 25 de ani de casatorie pentru ca..mama mea a considerat ca tatal meu n-o poate satisface indeajuns asa ca si-a gasit pe altul care sa-i ofere placeri mai mari..Da, e cam rusinos sa povestesc asa ceva(e chiar penibil), mai ales in circumstantele in care mama mea toata viata mi-a zis sa am grija cu femeile ca nu sunt de incredere etc etc.Asa ca au divortat dupa lungi certuri pentru ca asa am insistat eu..Chestia asta m-a afectat destul de rau, mai ales pe moment.
In prezent stau ca tatal meu si discut foarte rar cu mama la telefon( n-o prea intereseaza de mine (y) ).
Iar atunci cand am vrut sa ma culc pentru prima data cu prietena mea..era dupa circa o luna si ceva dupa ce..am prins-o pe mama cu alt barbat (cum ziceam, e cam penibil)
Iar in momentul respectiv, din cauza a ceea ce se intamplase in familia mea, mi-a trecut prin minte ca prietena mea m-ar putea lasa pentru altul daca eu nu o pot satisface, mai ales ca ea mai avusese contacte sexuale inainte..imi era frica ca n-as putea presta cum trebuie, ca n-as fi indeajuns de bun.

Iar de atunci..aceasta anxietate.Daca ma intalnesc cu prietena mea si avem un moment mai romantic dar stim dinainte ca nu putem face nimic din diferite motive(ii e frica sa o faca in perioada ovulatiei ca sa evite riscul de sarcina) am o erectie foarte buna, iar cateva zile dupa asta chiar mai patesc sa imi aduc aminte si sa am o erectie puternica doar gandindu-ma.Cat timp stiu ca nu facem nimic, imi dispar emotiile si chiar si un sarut ma stimuleaza la maxim.
Cu alte cuvinte, nu am probleme de erectie decat in momentul cand stiu ca trebuie sa 'trec la actiune'.
Deci ce as putea face sa trec peste aceste frici?Nu vreau sa par un pampalau in fata prietenei mele si apoi s-o vad ca se duce la altul..
9 comentarii
0
28-02-2016, ora 20:11
Psiholog Nedelcu Tatiana -Marilena
Psihologie, Constanta
Psiholog Nedelcu Tatiana -Marilena
Imi pare rau de disconfortul prin care treceti, rezolvarea problemei dv.se poate realiza prin cateva sedinte de psihoterapie si un stimulent sexual natural(de ex.proV -are la baza 6plante medicinale)

Sa va fie de folos,

„Din dragoste de oameni, pentru oameni”
Psiholog-psihoterapeut-prof. psihopedagog Nedelcu Marilena Tatiana
0
28-02-2016, ora 20:19
NoName98
Nu este medic/terapeut
NoName98
Si la ce psihoterapeuti pot apela?In zona mea nu prea sunt..Asta e problema.E un orasel foarte mic, de provincie.Eventual, niste psihoterapeuti online.
0
28-02-2016, ora 20:45
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Ai incercat leacul babesc, adica sa bei un pahar (250ml) de vin rosu, before doing the deed? De preferat vin rosu de casa.Stii cum se spune despre vinul rosu, e bun pt femei daca il beau barbatii...
0
28-02-2016, ora 20:55
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
De fapt ceea ce se intampla sunt urmarile a ceea ce s-a intamplat in familie. Incercati sa va ganditi cam cum va reprezentati femeile si relatia cu ele si cam ce legatura exista intre Dumneavoastra si...tatal Dumneavoastra, care nu reusea sa-si satisfaca "femeia". Suna cunoscut?
"sa am grija cu femeile ca nu sunt de incredere" - aceasta nu inseamna teama de femei?
0
28-02-2016, ora 20:57
Psiholog Nedelcu Tatiana -Marilena
Psihologie, Constanta
Psiholog Nedelcu Tatiana -Marilena
Psihoterapeuti online va recomand:site-ul psihosolutii, daca nu gasiti un psihoterapeut in orasul dv sau apropiat orasului dv.
0
28-02-2016, ora 21:15
NoName98
Nu este medic/terapeut
NoName98
Nu mi-e teama de femei..Ma atrag si chiar am o satisfacere daca stiu ca sunt atrase de mine..Pot discuta cu usurinta cu ele fara a mi fi frica sa fiu respins.Doar ca in momentul in care vreau sa intretin relatii sexuale nu am erectie.

PS:Am sa caut site-ul si am sa incerc si acel leac babesc.
Orice raspuns suplimentar e bine venit.Multumesc tuturor
0
28-02-2016, ora 21:38
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Daca nu ai succes cu vinul rosu, mai poti incerca urmatoarele plante adaptogene:Korean Ginseng, Rhodiola Rosea, Ashwagandha, Schizandra, Reishi.

De asemenea, ti-as recomanda si meditatia.
0
02-03-2016, ora 19:10
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Cazul tau NoName e un caz clasic de anxietate de performanta. Din pacate nu e suficient sa primesti cateva sfaturi pe forum si sa iei cateva stimulante pentru ca problema sa se imbunatateasca.

De obicei in aceste cazuri obstacolul tine in special de modul in care gandesti in momentele respective.Terapia e posibila si online la mai multi psihoterapeuti- trebuie doar sa ne verifici site-urile pentru a vedea asta.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
28-04-2022, ora 21:36
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Urologie, Chişinău, Republica Moldova
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Este vorba despre anxietate de performanta !!!
De fapt avem o disfunctie sexuala psihogena, cauzele fiind in problemele de familie si efectele lor asupra dezvoltarii psiho-sexuale in general.
Este important pentru inceput sa nu va identificati in scenariile de comportament parintesti ! este important sa ramineti pozitiv si sa constientizati ce este ok pentru dv-stra si ce nu !
ADRESAREA LA UN MEDIC SPECIALIST, VA REZOLVA TOATE DILEMELE SI CONFLICTELE INTERNE PE CARE LE AVETI - IAR ODATA CU ELE VA PLECA SI FRICA DE A NU FI LA NIVEL !!!
Va multumim pentru curaj si increderea oferita !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exerciții pentru disfuncția erectilă
  •