Anxietate si atacuri de panica | Forumul Medical ROmedic

Anxietate si atacuri de panica

04-01-2018
UtilizatorForum
Nu este medic/terapeut
UtilizatorForum
Buna, am 18 ani și de aproape 5 luni ma confrunt cu atacuri de panica si anxietate. Demult ma stiu o fire emotiva care se lasa influentata de cele mai mici lucruri, gândesc prea mult în genul "Ce se întâmplă dacă" sau "oare nu e?"
Am început ședințe la psiholog, mi s-a spus ca am anxietate cu atacuri de panica.
Toata ziua stau într-un stres interior, parcă mi-e frică de orice, cu greu ies din casa, parcă tot la rău mă gândesc. Sunt o fire pozitivă de obicei insa de când cu anxietatea asta mai dau și de pesimism. Tot timpul parca ma gandesc că Doamne fereste am probleme de sănătate nedescoperite, deși la doctorii la care am fost toti mi-au zis de psiholog(plus că am avut o ușoară carență de vitamine, minerale)
Ma bucur ca nu e ceva rău, știu că pot trata anxietatea, așa mi-a zis și psiholoaga, însă aș mai vrea ceva sfaturi sa reușesc să ies din casă. Când ies parcă tot cu frică stau, doar daca merg la o plimbare cu mașina stau cât de cat fără griji, dar când știu că trebuie sa merg undeva îmi bate inima foarte tare, am stări de moleseala, stări de lesin, parcă am o ceață pe ochi, auz înfundat. Știu că astea sunt doar în capul meu, dar vreau sa redevin eu :)
Nu vreau medicamente, de alea devii dependent, iar eu stiu ca pot sa îmi revin si fara, 100%
Rar am momente în care mă simt relaxată, dar când nu, parcă stau tot încordată, când am un atac de panica sau o stare foarte anxioasă am tendința sa stau in pat, dacă mă concentrez pe ceva după câtva timp îmi trece. Toată ziua stau în cameră și nu ies la aer, am hobby-uri însă nu le prea practic foarte mult.
Totuși atacurile de panică nu mai sunt chiar așa de rele, la început aveam amorțeli în mâini, plângeam etc
De la cea mai mică chestie pe care o simt mă sperii și încep sa caut pe net simptome si atunci parcă și mai rău e.
Dacă știți în engleză e termenul acela de overthinking, toată ziua fac asta. Și vreau să spun că stările astea de anxietate vin în momente de frica, tristețe și chiar când mă bucur mult de ceva. La tot ce am zis mai sus mai adaug si faptul ca tremur, îmi vine sa strang din dinți, parcă nu am aer, îmi vine să inspir adânc, mă simt moale, brațe slabite, picioare moi, mâini reci, etc. Sper sa îmi dați niște sfaturi, că multă lume trece prin așa ceva. Îi mulțumesc lui Dumnezeu ca e ceva ce se poate trata si nu e Doamne fereste ceva rău.
Ma simt agitată si in același timp slăbită. De multe ori am senzația ca ma gâdilă ceva în piept si trebuie sa tușesc, toată ziua stau cu frica de tensiune arterială sau boli ale inimii. Trebuie să precizez ca mi-am bulversat programul de somn, noaptea nu dorm si dorm toată ziua, mananc doar odată pe zi, aia fiind seara, din cauza programului de somn. Poftă de mâncare am. Vreau să fiu bine, nu sa stau in pijama toată ziua în camera
Fructe si legume nu mănânc, ceea ce a dus si la constipație
4 comentarii
0
04-01-2018, ora 10:33
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna ziua,

Va sfatuiesc sa discutati deschis cu psihoterapeutul dvs si sa ii spuneti care va sunt prioritatile, astfel incat sa lucrati pe acestea. Puteti incerca si tehnici de relaxare hipnotica sau meditatie care ajuta la reechilibrarea neuro hormonilor si va pot ajuta sa va reechilibrati emotional. In psihoterapie, a la long, puteti sa identificati evenimentele- cauze ale anxietatii si le regestionati, insa pana ajungeti acolo, discutati deschis si sincer cu psihoterapeutul despre ceea ce simtiti si ce aveti nevoie, dati-i feedback uri, sa va poata ajuta.

Toate cele bune!
0
04-01-2018, ora 11:03
UtilizatorForum
Nu este medic/terapeut
UtilizatorForum
Buna ziua!Va mulțumesc frumos!
0
04-01-2018, ora 11:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca va confruntati de mai mult de 15 zile cu anxietate si atacuri de panica, recomandarea este sa mergeti sa va vada si un medic psihiatru. Antidepresivele, medicamentele care trateaza anxietatea, nu dau dependenta.
0
04-01-2018, ora 14:55
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Situatia pe care o descrii prezinta nu doar o tulburare de anxietate cu atacuri de panica ci o structura de personalitate anxioasa. Cu alte cuvine: un fel de a fi. Aceasta inseamna ca este nevoie de timp pentru a se produce schimbari in aceasta functionare despre care vorbim.
Pe de alta parte aceste schimbari implica nu doar abordarea psihologica/psihoterapeutica ci si schimbari in stilul de viata: miscare fizica, alimentatie, ciclu activitate-odihna (somn) etc.
Este nevoie de un program de actiune, un proces care sa cuprinda mai multe directii, inclusiv psihoterapia. Rezultatele vor fi obtinute in timp.
Este esential sa discuti toate aceste aspecte cu psihoterapeutul tau; cautarea de solutii in afara psihoterapiei, asa cum este recursul la forumuri, nu este recomandata, caci se va opune in final psihoterapiei. Daca nu gasesti deschiderea si intelegerea necesara la psihoterapeutul cu care lucrezi poti cauta pe altcineva.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul