anxietate si durerei de cap | Forumul Medical ROmedic

anxietate si durerei de cap

17-11-2007
Kora_G
Nu este medic/terapeut
Kora_G
Am 35 de ani si de 3 ani sufar de atac de panica si anxietate. As vrea sa intreb daca dupa incetarea tratamentului cu antidepresive si anxiolitice, a ramas cineva cu dureri de cap foarte puternice si aproape permanente? De o luna nu mai fac tratament cu Xanax si ma doare capul cumplit.Am mai avut o situatie de genul acesta anul trecut cand am terminat tratamentul cu frontin si au aparut tot felul de simptome de la genul tensiune, frica, si dureri de cap. Am fost pe la diversi medici-oftalmolog, ORL, neurolog, am facut chiar si un RMN si toate au iesit bune. Medicul neurolog mi-a recomandat iarasi xanax si cat timp l-am luat nu m-a mai durut capul.Acum am terminat tratamentul cu xanax si iarasi a aparut. Este cumplit. De la durerea de cap imi vin in minte tot felul de ganduri ca am ceva la cap, ca inebunesc, si unerori de teama, simt ca imi pierd controlul pentru fractiune de secunda,. E normal? a mai trecut cineva prin aceasta stare?Exista tratamente naturiste?
163 comentarii 12 ..... 5 6 ÃŽnainte ›
0
17-11-2007, ora 00:00
Lucia C
Nu este medic/terapeut
Lucia C
Draga Kora_G, eu ma bucur sincer ca ai reusit sa scapi de Xanax, in prezent "servesc" 0, 25 Xanax /zi.
Durerea de cap cred ca se datoreaza proastei circulatii sanguine din zona encefalului. Asa mi s-a intamplat si mie, iar ca tratament naturist am inceput sa iau 1 GinkoPrim/zi. Nu astept rezultate imediate dar se pare ca deja ma simt mai bine.
Multa sanatate!
1
18-11-2007, ora 00:00
giana
Nu este medic/terapeut
giana
Exista "tratamente naturiste";in primul rand trebuie sa bei multa apa, 3l pe zi, apoi sa ii dai org tau un supliment nutritiv cu calciu natural, si altul pt imbuntatirea circulatiei, inclusiv a sis nervos central.
0
18-11-2007, ora 00:00
Kora_G
Nu este medic/terapeut
Kora_G
Draga Lucia, trebuie sa iti spun ca tratamentul cu Xanax l-am considerat cel mai usor, avand in vedere ca 2 ani am luat Seroxat, Rivotril, Frontin, Cipralex de care abia am reusit sa scap. Ma stresa foarte tare ideea ca devin dependenta de ele, desi trebuie sa recunosc ca pentru mine au insemnat foarte mult, in sensul ca unele stari au disparut. Acum ma confrunt cu aceasta durere de cap, cu o emotivitate iesita din comun si anxietatea generata de acestea. Daca Doamne fereste se intampla ceva rau, sau aflu o veste rea, ma ia un fior pana in virful capului, mi-e teama sa nu inebunesc si trebuie neaparat sa fac ceva miscare ca sa nu imi accentuez aceasta stare.La fel si atunci cand ma bucur, ma cuprinde o stare de emotie atat de puternica incat nu stiu ce sa mai fac...Deci si la neca z si la bucurie eu am aceleasi stari.
Nu stiu daca si tu ai avut atac de panica sau anxietate pentru ca acum se da XAnax intr-o veselie pentru mai multe afectiuni.
0
18-11-2007, ora 00:00
Lucia C
Nu este medic/terapeut
Lucia C
Draga Kora_G, am avut chiar ieri un atac de panica, si am fost extrem de trista. E adevarat cam de un an nu am mai recidivat.
Diagnosticul initial, Atac de panica insotit de agorafobie.
Daca citesti profilul meu, vei vedea cate tratamente am avut. Acum m-am gandit sa nu ma mai servesc cu Xanax, sa vad ce se va intampla cu mine. Chiar m-am saturat!
0
19-11-2007, ora 00:00
Kora_G
Nu este medic/terapeut
Kora_G
Draga Lucia,
ma bucur ca ai luat si tu aceasta decizie de a renunta la xanax; eu ultima data am avut prescris jumate tableta de 0.25 de 3 ori pe zi.
Ti-am spus ca am avut si eu atac de panica, cu palpitatii, tremuraturi, teama, insomnie, etc, de care eu zic ca m-am vindecat, s-au poate a "evoluat" in aceasta anxietate, dar acele stari nu le mai am.Iti recomand sa faci acupunctura si sa mergi la un medic homeopat. De asemenea am baut foarte multe ceaiuri, in special de Talpa Gastii si m-am rugat. Cam asa am depasit eu atacul de panica.
Iti multumesc pentru toate informatiile si multa sanatate!
0
25-11-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Kora, sunt situatii in care medicamentele anxiolitice si antidepresive dau o serie de efecte secundare, care uneori sunt greu de tolerat. Medicul care ti le prescrie stie acest lucru, insa se considera ca acesta este un risc asumat in scopul vindecarii. Evident, cand efectele devin de nesuportat, medicul trebuie informat, pentru ca atunci cand disconfortul este mai mare decat efectul terapeutic urmarit, dispare motivul administrarii acelui medicament.
Anxietatea este o tulburarea a psihicului, nu a altui organ din corpul nostru. Prin urmare, tratamentul trebuie sa fie unul specific acestei zone, adica psihoterapeutic si medicamentos. Tratamentul medicamentos si-a facut "datoria": te-a scapat de manifestarile acute. Insa a ramas fondul, terenul predispozant, format din ganduri, sentimente, comportamente si diverse disconforturi psihosomatice. Si aceasta este domeniul in care actioneaza psihoterapia prin restructurari ale gandurilor, prin dizolvarea trairilor afective negative, prin invatarea unor alte modalitati de reactie, prin reechilibrarea sistemului neurovegetativ.
Psihoterapia nu are efecte secundare negative si daca dupa cateva sedinte nu apar semne concrete de ameliorare, poti oricand sa decizi intreruperea lor.
0
02-01-2008, ora 00:00
carola
Nu este medic/terapeut
carola
ma bucur ca v-am gasit stiu ca nu sunt singura!!!In urma cu aprox 1 luna am fost plecata din tara cu sotul meu.a fost prima mea iesire. de la inceput am avut senzatii ciudate si eram gata sa renunt. Pe masina mi s-a facut rau aveam senzatia ca ma sufoc si imina i-mi sare din piept.Am ajuns la urgenta.Mi s-a facut EKG.tens arteriala, crezand ca am probleme cardiovasculare.In douazeci de minute mi-am revenit.La intoarcerea in tara mi-am facut diverse investigatii innclusiv invest glandei tiroide toate analzele au iesit ok. Acum in prag de sarbatori m-am ales cu o durere de cap ingrozitoare in zona gatului (cefalee).Vreau sa va spun ca acum traiesc cu teama sa nu am ceva la cap si parca raiesc tot timpul cu teama ca ar putea sa mi se intample ceva.Am 27 ani si un baietel de 4 ani. Cand am venit in tara sim-am prezentat la medicul de familie parca a luat in deradere simptomele mele spunand ca n-am sa mor, Dar totusi o tomografie m-ar linisti.Cum sa procedez.de unde mi se trage toate acestea!!!!!!!
0
02-01-2008, ora 00:00
Kora_G
Nu este medic/terapeut
Kora_G
Edinna, eu iti recomand sa bei multe ceaiuri, in special lavanda si talpa gastii.Ce spui tu, s-a declansat pe seama emotiei puternice fiind prima iesire din tara.Asa cred eu.In orice caz, pentru ca esti la inceput iti recomand sa mergi la un medic homeopat si sa nu recurgi la anxiolitice si antidepresive.Depinde de tine, cum te simti, evident!
0
02-01-2008, ora 00:00
corrnel
Nu este medic/terapeut
corrnel
Edinna, acelasi lucru l-a patit sotia mea anul trecut. Am plecat in luna de miere intr-un circuit turistic obositor, iar la intoarcerea in tara, in Grecia, a avut simptomele tale. Simtea ca o sa faca infarct, nu putea sa respire, credea ca o sa moara. Am simtit ca o sa mor si eu pana ajungem in tara. In tara a facut tot felul de analize care au iesit bine. Isi inchipuia ca are toate bolile din lume inclusiv probleme cu glanda tiroida. O durea gatul la fel ca pe tine. Toate chestiile astea (nod in gat, dureri de inima, de gat, atacuri de panica) sunt din cauza anxietatii. Nu o sa iti iasa nimic la tomografie nici la EKG nici la analize de sange. Totul e doar in mintea ta. Acolo este problema. De un an de zile urmeaza un tratament cu Xanax si acum cu Stimuloton un inlocuitor al xanxului. Treptat, sub indrumarea medicului, a redus cantitatea de medicamente. Spera sa scape de ele in curand. La inceput daca nu isi lua pastila o apucau imediat starile de ameteala, de panica. Acum trece si o zi fara sa le ia si nu mai are probleme dar nu renunta la tratament pt. ca boala se poate intoarce oricand. E o boala perfda pt. ca nu ai o mana, un picior sau mai stiu eu ce parte din corp bolnava, totul porneste din mintea ta. Stiu ca e greu sa ma crezi dar nu ai nimic la creier sau la inima sau la glanda tiroida. Sotia mea avea atacuri de panica crezand ca are ceva la inima si o sa faca infarct. Era foarte greu sa o conving ca nu are nimic la inima si ca nu o sa moara. Iti urez multa sanatate si urmeaza un tratament cu medicamente sub indrumarea unui doctor dar si cu produse naturiste si o sa te faci bine. Multa lume spune ca xanaxu da dependenta si te transforma intr-o leguma dar crede-ma ca sotia mea a reusit sa se faca bine doar cu xanax. Doar cu produse naturiste e mult mai greu. Te va ajuta mult si sa te duci la o sala de gimnastica.
0
03-01-2008, ora 00:00
carola
Nu este medic/terapeut
carola
multumesc pt incurajarile voastre. Azi am luat -o de la capat.De dimineata am simtit ca lesin si nu pot respira.Mi-am sunat medicul de familie si m-am programat la tomografie pe sambata.I-am promis sotului meu ca daca toate vor fi ok ma voi duce la un psiholog, am ajuns sa panichez pe toti din jurul meu.pana si copilul meu de 4 ani ma intreaba mami tu cand te faci bine.Vreau viata mea linistita inapoi.
0
03-01-2008, ora 00:00
Kora_G
Nu este medic/terapeut
Kora_G
Cornel, te felicit pentru modul in care iti sustii si imbarbatezi sotia.Este foarte important sa stii ca cel de langa tine te ajuta si te intelege.Da, cauza tuturor problemelor noastre este anxietatea, de care inca nu stiu cum o sa scap.Am renuntat la xanax pe acelasi considerente (dependenta, etc), acum urmez un alt tratatment, am facut si acupunctura, am fost si la medic homeopat.Beau foarte multe ceaiuri. Totusi starea mea a trecut de la atac de panica la hiperemotivitate, si cu aceasta ma lupt acum.E cumplit sa vrei sa fi ca inainte si sa nu reusesti decat f.f.f. putin. si cu eforturi considerabile.Multa sanatate sotiei tale si mult curaj amandurora.
0
03-01-2008, ora 00:00
Kora_G
Nu este medic/terapeut
Kora_G
Edinna, esti o curajoasa pentru ca poti sa faci tomograful.Eu nu pot sa imi fac un EKG, sa imi iau tensiunea, iar tomograful l-am facut o singura data in aceasta perioada de anxietate si abia am reusit sa stau.Eu nu pot sa stau linistita, pentru ca imediat imi vin in minte tot felul de ganduri urate, pe care incerc sa le uit dar ceva tot ramane ancorat in mintea mea.asa ca la tomograf, dupa 8 ore de asteptare, trebuia sa stau intinsa pe pat si cu o banderola pe cap (am uitat sa iti spun ca ma durea f.f.tare capul tot din cauza anxietatii, de aceea am recurs la aceasta metoda)nu am stat prea cuminte.
Esti o invingatoare daca te-ai programat la tomograf, sunt convinsa ca rezultatul va fi unul f.bun si ca alaturi de baietelul tau si de sot vei gasi bucuria si puterea de a trece peste acest hop.Eu am 35 de ani, sunt casatorita, nu am copii si am si infertilitate secundara, de aceea dorinta mea a fost sa renunt la anxiolitice si antidepresive.
Mult succes sambata si multa incredere in tine!
0
04-01-2008, ora 00:00
carola
Nu este medic/terapeut
carola
ceea ce vreau sa stiu de unde a inceput totul?Daca ma poate lamuri cineva?Nu duc lipsuri, sunt multumita cu ce mi-a dat D-zeu, am un sot iubitor, un copil frumos si sanatos, un loc de munca, nu sufar nici macar de gelozie.De unde a inceput toate astea si de ce acum?Ma simt ca un cobai si vad si medicul de familie pare atat de nedumerit? Ma trimite de la endocrinologi, la cardiologi, si de la cardiologi la ORL-isti.Am intrerupt si vizionarea TV.Azi noapte am visat ca cineva ma strange de gat.M-am trezit si am simtit ca nu pot respira.Nu am mai putut adormi.De cateva saptamani nu visez ceva normal.Mi-e si frica sa adorm!!!!!!!!!!!!!!!
0
20-01-2008, ora 00:00
Kora_G
Nu este medic/terapeut
Kora_G
Acum cativa ani, la debutul atacului de panica am fost la un test de biorezonanta magnetica unde mi s-a recomandata tablete f.scumpe NONI si RHODIOLIN.Atunci nu am avut incredere in ele, din pacate, dar citind pe net, am constatat ca sunt f.bune si sunt naturale.Eu iau sedocalm V acum, sau beau ceaiuri de tei, talpa gastii, musetel, lavanda, dar tot am atacuri de panica si anxietate. A urmat cineva tratament cu Noni si Rhodiolin?Ce rezultate ati avut?
0
02-02-2008, ora 00:00
akim
Nu este medic/terapeut
akim
salut! trebuie sa ma primiti si pe mine in randul vostru.pana acum doar am citit, dar m-am hotarat sa va si scriu.toata viata am fost o luptatoare, pana in iunie anul trecut cand brusc m-au luat niste aneteli groaznice.atunci am facut primul atac de panica si de atunci.ma lupt cu propria mea persoana.ameteli de mor de frica, frica de orice, de moarte, a mea sau a altor personane dragi, frica de masina, de avion, de magazine etc.am facut zeci de investigatii cautand rezolvarea la nivel medikal, nimic.am luat o perioda scurta xanax, dar am renuntat.ma tratez cu un homeopat -sedatif pc, de care sunt multumita.va spun sincer si puteti incerca cateva masaje corporare, va fac foarte bine si va relaxeaza.am vorbit prea mult dar cred ca nu mi-ar ajunge timpul cate mai am.incurajativa singuri si ganditi intotdeauna pozitiv.daca vreti sa mai vb.va rog scrieti-mi.
0
11-02-2008, ora 00:00
iolanda43
Nu este medic/terapeut
iolanda43
draga edinna, am 43 ani si sufar de atac de panica de 2 ani, timp in care am facut si fac tratament alopat cu cipralex, seroquel, remeron si anxiar aproape 5 luni. Esec total, pt ca imi era si mai rau, iar simptomele de frica, de palpitatii, de nerabdare, de intuneric, de locuri necunoscute, de supermarketuri, etc., nu am disparut.Am urmat din sept. 2007 timp de 2 luni jumate cu tratam. homeopat, care e eficient, dar e de durata, insa eu nu am avut rabdare. De 3 luni am mers la un alt psihiatru si urmez tratam cu zoloft, rivotril, rispen si distonocalm si ma simt putin mai bine. in fiecare zi beau 2 cani ceai de sunatoare, una dimineata si una seara pe la 18.30. O sa cumpar ceai de lavanda si capsule ginkgo biloba care sint f bune in tratarea anxietatii. Eu am si agorafobie, teama de aglomerartie, de spatii deschise, spatii inchise, mijloace de transport aglomerate, dar incerc sa le evit. cel mai bun mi s-a parut tratam homeopat, la care o sa recurg in paralel cu cel medicamentos. ITI DAU UN NR DE TEL. AL UNEI D NE DOCTOR DIN vOLUNTARI de la cabinetul naturalia dr Popescu 0213505136 sau 0788429304, si vorbesti despre boala ta si iti trimite tratam prin colet postal. Iti doresc succes si multa, multa rabdare.Dupa atita suferinta de la inceputul copilariei si pina in prezent, timp in care s-au intimplat atitea tragedii in viata mea, nici nu-i de mirare ca m-am ales cu aceasta boala, in care nu cred cei ce sint sanatosi!!!trebuie timp si rabdare, 1-2-3 ani, pt ca boala s-a acumulat de-a lungul citorva zeci de ani, si nu disparea intr-o luna. succes, !! poate vrei sa vb -*. Sa ai incredere in tine, timpul rezolva totul!

(*modificat de administrator)
0
11-02-2008, ora 00:00
Kora_G
Nu este medic/terapeut
Kora_G
de 3 luni fac si eu tratament homeopatic si pot spune ca simt ameliorari, in sensul ca pot sa controlez atacul de panica, strangerea de inima, poate mai putin anxietatea, deocamdata.Arsura din crestetul capului s-a diminuat considerabil, nu mai stau toata ziua cu compresa cu bitter suedez si hrean pe cap, ci doar 1-2 zile pe saptamana si nu mai are aceeasi intesitate.Am renuntat din noiembrie 2007 la xanax, reactiile secundare nu au intarziat sa apara, dar cu granule de la homeopat, cu Sedocalm V si Nervodesin C, cu ceaiuri de sunatoare, talpa gastii, musetel si putina vointa, am depasit unele etape. Sarbatorile au fost cumplite, starea de emotie m-a coplesit de-a dreptul.
Lucia, ce noutati mai ai?
Edinna cum a fost la tomograf?
De maine incep sedintele de psihoterapie.Ser sa fie din ce in ce mai bine.
Sanatate multa!
0
23-07-2008, ora 00:00
ilieciobanu
Nu este medic/terapeut
ilieciobanu
de 3 ani sufar de anxiedad si matrateaza doctorul de familia in spania unde sint cu un echivalent al xanaxului dar pe zi ce trece ma simt mai rau.am 5 ani de cind nu miam vazut parinti in romania si nu pot merge nici pe sosea nici cu avionul.aici medici nu dau prea mare importanta bolnavilor de anxietate
0
23-07-2008, ora 00:00
ilieciobanu
Nu este medic/terapeut
ilieciobanu
sa speram ca toti vom scapa de asta.curaj
0
23-07-2008, ora 00:00
Kora_G
Nu este medic/terapeut
Kora_G
Buna Ilie,
iti recomand sa cauti un medic homeopat.Granulele sunt foarte bune si nu creaza dependenta.In Romania este in comert Sedatif PC.Azi mi l-am procurat, mai ales ca sunt insarcinata si nu pot lua alte medicamente.La Plafar sunt alte medicamente pe baza de plante pe care le-am luat si eu:Nervosedin C, Sedocalm etc.Nu stiu cum se manifesta anxietatea la tine.La mine este localizata in partea stanga, in jurul inimii, si la cel mai mic stres ma strange ca o gheara, imi da agitatie si teama de moarte iminenta.Emotiile ma coplesesc de-a dreptul, nu pot sa merg la o nunta fara sa ma agit sau la inmormantari nici nu poate fi vorba.Incearca si medicamente pe baza de plante.Daca ai si palpitatii bea ceaiuri de talba gastii, sunatoare, musetel pentru calmare, paducel. Cineva recomanda ceai de angelica, splinuta, sanziene.Cauta informatii pe net despre aceste ceaiuri si vezi care ti se potriveste.Multa sanatate.
Cat despre avion, tin sa iti spun ca mi-am luat inima in dinti anul trecut si am fost in Grecia.E drept ca atunci am luat 1 tableta de xanax preventiv, dar emotiile le-am stapinit cat am putut cu ceai de musetel si o lamaie.Cu masina am si acum mici probleme, in sensul ca nu sunt deloc in largul meu cand merg cu masina, dar sunt dependenta de ea, deoarece am de facut multe drumuri la finante, banca, etc si nu am ce face. Eu nu conduc, am sofer.Am permis de 17 ani, dar pentru ca nu am condus inainte, acum cu anxietate si atac de panica nu cred ca voi mai reusi.In rest, multa sanatate tuturor.
0
04-01-2009, ora 18:20
carmendaniela
Nu este medic/terapeut
carmendaniela
buna seara.acum cativa ani am fost diagnosticata cu tulburare anxioasa insotita de atacuri de panica...am facut si eu o groaza de tratamente incluziv xanax si carbamazepina, iar in ultimul an de liceu s-au oprit brus...asta pana in ultimul an de facultate unde am suferit un soc si au recidivat aceste atacuri, insa destul de diferite fatza de cele initiale...am luat esprital care mie personal mi-a facut foarte bine si apoi trittico...insa de catva timp am mari probleme cu somnul...efectiv nu pot sa inchid ochii uneori sa adorm...cel putin in ultimele 3 zile adorm numai la ore gen3 si ceva dimineatza, ba mai rau 6 dimineatza...si intru in panica cu gandul ca nu voi putea adormi a doua noapte...dar trebuie sa adorm...sper sa imi revin
0
07-01-2009, ora 15:38
Ryky
Nu este medic/terapeut
Ryky
buna kora_g ti -am citit toate comentarile despre aceasta zisa boala si parca ma regasesc pe mine, si eu am facut biorezonanta acum 2 saptamani pe suvita depar si am primit acelasi tratament dar este foarte scump, dar din cate am citit despre el se leaga foarte mult de aceasta boala.scuze stangacia dar e prima data cand indraznesc sa scriu pe forum, as rea sa tinem legatura pentru ca ma regasesc intru-totu in ce ai povestit tu.in rest multa sanatate tuturor-doamne ajuta
0
09-01-2009, ora 11:01
Kora_G
Nu este medic/terapeut
Kora_G
Buna Ryky.Nu am intrat demult pe acest site, tocmai pentru ca am vrut sa uit de anxietate, sa nu mai citesc despre suferintelor altor "anxiosi" ca mine.Intre timp am facut psihoterapie, care mi-a prins f.f. bine si am ramas insarcinata intr-un moment in care nu mai speram sa se intample.Acum am o fetita de 3 saptamani pe care incerc sa o ingrijesc cum stiu eu mai bine si sa nu ma gandesc la anxietate pentru a nu-i transmite si ei starea mea de agitatie.Tratamente nu am mai facut dec.2007.Am si acum unele mici probleme, in sensul ca gheara din jurul inimii ma tine mai ales din cauza oboselii (alaptez si noaptea fetita nu prea doarme, sunt in urma de tot cu somnul...), sentimentul de ingrijorare pentru cei apropiati sa nu pateasca ceva si mai ales teama sa nu mor de infarct-care este cea mai dominanta.In astfel de momente incerc sa ma concentrez pe altceva si sa imi spun exercitiul pe care l-am invatat la psihoterapie.Trece pe moment, dar nu stiu cand va trece de tot.Momentan nu pot sa iau nici un medicament pentru ca alaptez, deci iti dai seama ca de cand am ramas insarcinata si pana acum a trebuit sa- mi controlez starile de una singura! Cert este ca le-am depasit si asta trebuie sa ma incurajeze si sa imi dau seama ca totul este in mintea mea si se poate redirectiona!Multa sanatate tuturor!
0
21-05-2009, ora 11:04
Andr3y
Nu este medic/terapeut
Andr3y
Sunt in aceeasi situatie ca toti de pe acest site!..pot sa dau un sfat..credinta poate ajuta foarte mult si autocontrolul!..trebuie gandit pozitiv tot timpul si fiecare zi trebuie inceputa cu expresia "Nu am nimic!", "Pot face!"...am aceeasi durere la baza capului si mi se incordeaza muschii umerilor, iar cand teama se accentueaza parca nu imi mai pot controla corpul!..nu shtiu cu ce ash putea incerca ca medicamentatie!..parca nu as vrea sa iau medicamente!..cu ajutorul lui Dumnezeu sper sa iasa bine!..Sanatate multa si foarte multa incredere!..trebuie sa reushim!..
0
11-06-2009, ora 09:25
Krystina
Nu este medic/terapeut
Krystina
Buna...sant si eu intr-o situatie asemanatoare ca voi toti de aici de pe acest "site"
Am suferit de anxietate de vreo 4-5 ani si am luat o gramada de medicamente iar intr-o buna zi m-am decis sa le las si sat traiesc fara ele.
Nu de mult, cam de o luna de zile m-au apucat niste ameteli cumplite insotite de dureri ingrozitoare de cap(in crestetul capului) si cu o senzatie cumplita de sufocare. Acuma dupa 3 saptamani simptomele sant din ce in ce m-ai rau. Am luat Xanax 10 mg dar nu ma ajuta...simt ca nu primesc aer, ametesc, ma balonez foarte tare si mi-e frica sa nu mi se intample ceva...am senzatia ca mor. Am fost astazi la Dr (locuiesc peste hotare) dar doctorii de aici nu mi se par cine stie ce. Mi s-a prescris Sertraline 50 mg 1/zi iar maine este prima data cu acest medicament.Nu ma simt bine deloc, mi-e frica sa fiu in jurul oamenilor si sa am o conversatie normala ptr ca nu vreau sa ma fac de ras..prefer sa fiu tacuta...dupa ce iau o gura plina de aer ma simt putinmai bine..dar nu ptr mult timp. Simt ca o iau razna...se mai simte cineva ca simine sau sant doar eu?? Mereu am senzatia ca am ceva la cap sau pur si simplu innebunesc.
Aveti ceva sfaturi ptr mine???
Sanatate tuturor si astept un raspuns de la voi.
0
11-06-2009, ora 09:34
Andr3y
Nu este medic/terapeut
Andr3y
Salut Krystina!..
Ideea e ca aceleasi simptome le am si eu..referitor la durerile de cap..si o durere la baza gatului!
Trebuie sa te gandeshti ca e ceva ireal pur si simplu..!
Incearca sa elimini aceste ganduri negative cu diferite activitati(sport, plimbandu'te, stand la discutii cu cei dragi)!..si tot timpul incearca sa spui ca o sa fie bine si ca vrei sa fie bine!..Pentru ca "a vrea" e mai important decat imperativul "trebuie"!..incearca sa'ti gasesti linistea si in Divinitate!...
Mult succes!..sper sa fie bine la toata lumea!..
0
11-06-2009, ora 09:44
Krystina
Nu este medic/terapeut
Krystina
Ciao Andr3y,
Este foarte usor de spus sa te gandesti positiv cand aceste simptome vin pe la spate si iti intoarce intregul organism si starea de buna dipozitie pe dos..le simti pe propria piele si nu mai poti crede ca sant ireale. In special cand vrei sa respiri normal si simti ca nu primesti aer este o stare infricosatoare..cel putin penru mine. Simt ca daca si vorbesc preamult imi consum tot oxigenul din mine...
Oricum iti multumesc pentru rapunsul prompt si o sa incerc sa-ti urmez sfatul...dar gandurile negative in acele situatii mi se par multmai puternice decat vointa mea.
0
11-06-2009, ora 09:49
Andr3y
Nu este medic/terapeut
Andr3y
Hmm!..
Crede'ma ca am fost la tot felul de medici, pe la spitale..efectiv au zis ca nu am nimik!
Dar la fel ca si tine ma cuprinde o frica!..Si incerc sa'mi impun ca e ceva ireal..incerk sa elimin acele ganduri!..sau mai bine zis cand sunt in acea stare, incerc sa ma confrunt cu ele, sa vedem care e mai puternik..nimeni nu poate conduce persoana mea mai bine decat mine!..
Renunta la medicamente pentru a nu'tzi crea dependenta!..incearca pe cale naturala!..
Lupta'te cu ele si ai sa vezi ca o sa fie bine!..
Succes!
0
03-07-2009, ora 15:08
myruna_t
Nu este medic/terapeut
myruna_t
buna, si eu am suferit in februarie un atac de panica foarte puternic in urma caruia am ajuns la camera de garda, nestiind despre ce este vorba am crezut initial ca am probleme de inima, insa nu. era un atac de panica pe care mi la si confirmat pe jumatate un medic cardiolog.
acum 3 zile acele "senzatii " au revenit insa intr-o intensitate ceva mai joasa, iar ceia ce vreau sa va zic este ca nu am luat decat prima data niste vitamina b6 si b12.
eu una prefer sa fac atacuri de panica si sa am stari de anxietate decat sa devin dependenta de anumite medicamente.
cand nu va simtiti bine detasativa de probleme si ganditiva de ce a declansat acel atac de panica sau acea stare de anxietate pentru ca intotdeauna porneste de cele mai multe ori de la stres sau de la o grija pe care o aveti pe suflet.faceti sport, asculati muzica, faceti yoga si cu siguranta va ve-ti simtii mai bine.
0
19-09-2009, ora 14:34
marimar777
Nu este medic/terapeut
marimar777
Bună. Fac şi eu parte din, , Cubul anxioşilor". Am făcut cu simţ de răspundere tratamentul prescris de psihiatru dar rezultatul a fost de moment şi cu efecte secundare foarte neplăcute( transpiram îngrozitor, dureri de cap, ameţeli etc). De un an fac tratamente naturiste şi pot să spun că sunt mult mai mulţumită. Dorm mai bine, sunt mai stăpână pe mine şi nu mai sunt atât de emotivă. Nu spun că mă simt perfect dar sunt pe linia de plutire şi pot să, , funcţionez normal". Am luat 3-4 luni valeriană (capsule) care se găsesc la orice plafar şi polivitaminizante cu minerale ( este bun orice conţine B-uri şi magneziu). Apoi am schimbat, în ideea că nu trebuie făcut abuz de aceleaşi substanţe cu, , Antistres forte" care are [n compoziţie pasiflora, hamei, magneziu. O perioadă scurtă am luat şi spirulină şi ulei de cătină dar la dozele recomandate nu mi-a rezistat ficatul ( este f. bun ptr. cine poate să-l ia, fiind verificat de prietena mea care are tulburări anxioase mai mari- nu putea să plece singură pe stradă). Tratamentele cu valeriană şi antistres forte nu au avut nici un fel de efect secundar şi nici nu a fost nevoie să iau toată doza recomandată. Cel mai important este se te cunoşti, să prevezi situţiile stresante ( în acele perioade iau tratamentul în doza recomandată de producător.Este foarte importantă credinţa în Dumnezeu şi foarte benefice sunt şi plimbările în natură împreună cu cei apropiaţi. Vă doresc tuturor să învingeţi anxietatea.
Adaugă un comentariu / răspuns
163 comentarii 12 ..... 5 6 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea
  • Durerea de cap
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • O aplicaÈ›ie pe telefon detectează anxietatea È™i tulburările dispoziÈ›ionale la adolescenÈ›i
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  •