anxietate si homeopatia | Forumul Medical ROmedic

anxietate si homeopatia

17-07-2011
valentinahot
Nu este medic/terapeut
valentinahot
pentru domnul scarface dca se poate am o problema veche de anxietate si vreau sa o tratez cu homeopatia?
multumesc!
6 comentarii
0
20-07-2011, ora 04:26
valentinahot
Nu este medic/terapeut
valentinahot
poate domnul scarface nu mai raspunde pe acest forum imi poate spune si mie cineva ceva?multumesc
0
25-07-2011, ora 20:06
nesomn
Identitate neconfirmată
nesomn
Anxietatea se poate trata prin metode psihologice si farmacologice. Pentru prima, probabil gasiti informatii pe internet. Pentru a doua, trebuie sa apelati la un medic.
0
13-08-2011, ora 20:51
ane_mona
Nu este medic/terapeut
ane_mona
Buna tuturor prietenilor de suferinta,

Cu 5luni in urma am inceput sa manifest simptome de anxietate, atacuri de panica pe fondul stress-ului acumulat
plus alimentatia saracacioasa in vitamine si a noptilor nedormite!Am un job f solicitant, care nu-mi permite nici sa
dorm normal si nici sa mananc cum trebuie..asadar am creat mediul perfect pentru dezvoltarea anxietatii.
M-am simtit slabita, letargica, ametita;o senzatie de frica amestecata cu emotie localizata in stomac, care ma tinea cam 20-30min/zi;ganduri negre si urate;tremur;tensiune arteriala marita si pentru a completa "tabloul", insomnie!
Optimista din fire dar cu "un picior in groapa" mi-am spus rapid ca trebuie sa fac ceva, ca trebuie sa ma ajut singura intr-un fel sau altul...
Primul pas a fost sa merg la psihiatru care a confirmat negru pe alb ca ma confrunt cu anxietate.tratamentul dat a fost Cipralex 10mg pe care il urmez cu incredere deja de 4luni si care va spun cu mana pe inima ca in cazul meu a dat rezultate din prima saptamana de administrare;este adevarat ca s-au manifestat niscaiva efecte adverse:am luat in greutate 2kg, as manca orice, oricand, oricat;putina ameteala..
Pentru insomnie mi-a fost prescris Lexotanil, ca sedativ si-a facut el efectul..dormeam ca valiza in gara cate 10-12h dar ma simteam "buimaca" de cap cand ma trezeam, asa ca dupa 2saptamani am micsorat doza si apoi am renuntat complet.Mi-a fost mai greu sa adorm, dar treptat am resusit sa-mi educ somnul!
Timp de 2luni am stat in concediu medical, intoarsa acasa la mama si la tata intr-un oras superb de munte mi-am dat ragazul sa ma adun putin cate putin, sa ma pun pe picioare, sa ma relaxez si sa ma incarc energetic pozitiv alaturi de fam si prietenii din copilarie!Mi-a fost f greu, nu credeam ca o sa mai vina zilele sa mai fiu omul normal, plin de viata si spontan care am fost candva..dar am invins!!
Am urmat sfaturile pe care le-am gasit pe forum, am stiut din capul locului ca pastilele nu sunt singura cale de vindecare!m-am informat si am vazut ca de fapt nu se moare din asa ceva, sunt niste senzatii date de un "hormon deranjat", care s-a hotarat sa joace "tananica" dc nu-i dam odihna, papa si relax...
Vreau numai sa imparatsesc cu voi incercand sa nu ma lungesc prea mult ceea ce m-a ajutat pe mine, in speranta sa va ajute si pe voi:
- gandirea pozitiva( oricat de greu ar fi faceti eforturi, o sa reusiti) / vointa multa
- inconjurati-va de persoanele care va sunt dragi, care simtiti ca va incarca pozitiv;fugiti de pesimisti si carcotasi
- f multa miscare, plimbari in aer liber zilnic(chiar dc nu aveti bani sa mergeti la sala, profitati de parcurile, padurile si spatiile verzi din Ro-eu locuiesc din cauza job-ului intr-un loc unde sunt 47grade C la umbra, este horror..imi lipseste f mult natura)
- terapia prin ras, macar 10min/zi, f simpul dati un search pe youtube "funny videos";cautati sa radeti din toata inima
- meditatia, face minuni 15-20 de min/zi..pe muzica relaxanta sa va concentrati doar asupra persoanei voastre(am descoperit un "nene" care a facut o muzica extraordinara pt relaxare si meditatie -Karunesh, eu personal m-am regasit in muzica lui)
- exercitiile de respiratie vin sa atace cu succes anxietatea http://www.formula-as.ro/2009/871/forma-maxima-19/cum-ne-recuperam-energia-respiratia-11175-print(aici gasiti un exemplu numai, sunt multe altele..vedeti pe propria piele care metoda vi se potriveste cel mai bine)
- aromaterapia cu uleiuri/lumanari de levantica, lemn de santal, iasomia
- beti f multe lichide, apa de izvor de preferabil impreuna cu ceaiuri diverse(gasiti la naturiste tot felul de combinatii antistress, antianxietate)
- dati atentie alimentatiei mai mult ca niciodata, cautati fructe si legume care vin sa ajute sist imunitar, pestele(in special ton si somon), ulei de rapita, seminte de in..etc
- si nu in ultimul rand rugati-va Creatorului vostru, rugati-va din toata inima si cereti alinare...mergeti la Biserica!
nu uitati ca Dumnezeu uneori pedepseste trupul ca sa ne amintim de suflet!!
nu uitati ca toata puterea este in mainile noastre, nu este doar un mod de a spune, este adevarat!

Sanatate si vointa multa va doresc!!!
0
14-08-2011, ora 12:27
nesomn
Identitate neconfirmată
nesomn
Excelente recomandari!
0
17-08-2011, ora 00:47
ane_mona
Nu este medic/terapeut
ane_mona
revin cu un link(descoperit din intamplare) pt cei interesati sa lectureze si sa cunoasca mai mult de ce este importanta
relaxarea si meditatia atat pt corpul fizic cat si pt cel energetic, si corelarea dintre acestea doua.

http://www.esoterism.ro/ro/centri.php
0
11-02-2013, ora 22:01
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna, este in regula sa incercati formele self-help de tratament, dar pe termen lung acest lucru implica riscuri. Simptomele pentru care nu rezolvati cauza si alinati doar efectul, revin si lovesc mult mai puternic a II-a oara. Din acest motiv trebuie sa va educati psihologic, LA PSIHOLOG!

Numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul