anxietatea si atacul de panica | Forumul Medical ROmedic

anxietatea si atacul de panica

25-09-2009
maurica
Nu este medic/terapeut
maurica
Sufar de anxietate de foarte multi ani, am avut si episoade depresive dar nu asa de grave, cred ca mai mult induse de starea de anxietae, pentru ca nu stiam ce se intampla cu mine.Si acum mai am uneori stari depresive dar de scurta durata.Reusesc sa lupt cu asta, mobilizandu-mi toate resursele, dar imi consum toata energia si ma simt oarecum la capatul puterilor.Locuiesc de o perioada de timp, cam un an in Londra.Cand am venit aici eram ok, pentru ca eram sub tratament cu cipralex, depakine si levo.totul era ok, pana s-au terminat medicamentele.De atunci am mai fost in tara si am primit din nou tratament, dar nu mai am curaj sa-l iau nu stiu de ce, aici nu ma simt in siguranta, acasa fugeam repede la medic.Rivotril iau, un sfert de pastila de 4 ori pe zi, de 2 mg.Imi face bine, ma linisteste, insa simt ca nu e de ajuns.In ultima perioada am trecut prin situatii foarte stresante carora greu le-am facut fata, si simt ca nervii mei sunt pe marginea prapastiei.ma sperii din orice, lucruri de care nici un copil nu s-ar speria, si incepe starea de rau.Si daca se cearta cineva mi-se face rau, si vestile rele, stirile tv, etc,...toate emotiile negative au un impact exagerat asupra mea.Mai nou am observat ca atunci cand sunt stresata de ceva, instantaneu incepe sa ma doara degetul mic de la mana stanga, doar atat, si tremur, mi-se face frica sa nu fac infarct.Asta e gandul care ma macina de cand ma trezesc si pana adorm.Poate cineva sa-mi explice ce se intampla?
Nu am alte afectiuni din cate stiu, dar sunt intr0o permanenta stare de neliniste si de alerta si asta ma epuizeazapsihic si fizic.Astept cu nerabdare un raspuns,...un sfat,..multumesc.
37 comentarii 12 ÃŽnainte ›
0
25-09-2009, ora 17:32
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Stimată doamnă,

Simptomele dumneavoastră (minim 80% din ele) sunt specifice tulburării prin anxietate generalizată (restul de 20% intră-n categoria atacului de panică), simptome relativ excesive, acestea datorându-se şi gradului foarte mare de empatie pe care dumneavoastră îl deţineţi (Transpunerea dumneavoastră simpatetică în obiectele/fiinţele exterioare - vă afectează orice este negativ, câteodată chiar şi pozitiv, probabil vă induce şi o stare accentuată de emotivitate - toate se datorează hiperactivităţii sistemului nervos autonom (vegetativ), dar şi specifităţii propriei dvs. personalităţi).

Sfatul meu este să reveniţi în România pentru o reevaluare a stării dvs. mentalo-psiho-afective + tratament (alternativ şi complementar dacă preferaţi naturalul, sau alopat)! Gândiţi pozitiv, rugaţi-vă, ascultaţi muzică clasică (muzica clasică modulează pozitiv undele cerebrale), evitaţi programele tv care implică violenţă, agresivitate verbală, sau orice altceva cu tentă negativă care vă poate tulbura starea de la momentul respectiv etc.


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
25-09-2009, ora 20:16
maurica
Nu este medic/terapeut
maurica
Multumesc foarte mult pt sfat.Asta astept si eu sa ma intorc in tara cat mai repede.Pe data de 15 oct am rez bilet de avion, sper sa nu-mi fie rau in timpul zborului.Marturisesc ca m-ati citit foarte bine, intradevar asa sunt
cum ati spus.Preiau tot ce e negativ, am un grad foarte mare de empatie este adevarat.Ascult muzica clasica, asta imi face bine, mult bine, simt astaSi ma rog, asta fac in fiecare zi, dimineata si seara, uneori si cand merg pe strada ma rog si mie imediat mai bine.Dar ce e cu durerile?cum sa-mi explic asta? Sunt evident legate de starea psihica, afectiva din momentul respectiv cand se declanseaza.Sper cu ajutorul lui Dumnezeu, sa ajung cu bine acasa si sa scap de aceste temeri.Daca m-ar pune cineva sa dau un sfat cuiva aflat in aceeasi situatie, as stii ce sa-i spun, ca nu se moare din asta, ca e numai o stare indusa, ca e numai in mintea noastra, si gandurile, trebuie inlaturate cu activitati care sa-i dea creierului alta ocupatie.Dar pt mine de ce nu pot face asta?
Multumesc inca odata,
Maurica.si va mai astept poate mai discutam pe aceasta tema.
O seara buna!
0
25-09-2009, ora 21:43
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Ştiţi de ce vă este uşor să daţi sfaturi?! Vă este mult mai uşor pentru că din "afară" problema pare mult mai facil rezolvabilă, iar sfaturile date nu vor fi puse în aplicare de emiţător (adică de dvs.) ci de receptor, persoana căruia dvs. îi adresaţi sfatul. Întotdeauna mintea umană este mult mai capabilă să emită decât să realizeze ceva, pt. că atunci când emiţi nu ai nevoie de foarte multă voinţă proprie, cel de lângă tine trebuie să aibă, dar când vine vb de pus în practică îţi trebuie multă voliţiune şi credinţă că ceea ce vrei să faci se va realiza, şi aici se află hiba cea mare...voinţa şi credinţa, ambele insuficiente! În acest caz, noi oamenii avem nevoie de foarte mult determinism psihic, dacă el lipseşte, lipsesc şi celelalte criterii care ajută decisiv la punerea în practică a "ceva": cheful, voinţa, credinţa, dorinţa etc. şi intervine indolenţa psihică şi chiar fizică (lenea şi delăsarea...lasă că fac mâine, lasă că fac mai încolo, lasă că încep peste câteva minute etc. şi apar alte "atracţii" care distrag şi se tot produce amânarea până se ajunge la NIMIC (Nu lăsa pe mâine ce poţi face, sau ce poţi începe azi-este valabil în orice context acest enunţ)...

Şi totuşi, veţi reuşi, pentru că Dumnezeu vă ajută, pentru că ne ajută pe toţi necondiţionat. Dumnezeu ne iubeşte, pt el avem o valoare inestimabilă, iar iubirea LUi este incomensurabilă, ţineţi minte! Important este să vă doriţi, să cereţi şi vi se va da, să credeţi că aţi primit şi veţi primi, să băteţi la uşă şi vi se va deschide...din fericire, de foarte multe ori nu bătem şi ni se deschide, dar asta doar în cazuri rarisime, le putem număra pe degetele de la o singură mână!
Tot ce trebuie să faceţi este să vă doriţi cu adevărat să vă faceţi bine, să gândiţi pozitiv şi să înţelegeţi ce v-am scris. Mintea umană este un adevărat "turn de transmisie", metaforic vorbind, iar Dumnezeu şi toate puterile cereşti sunt, tot metaforic vorbind, "turnul de recepţie". Cu cât semnalul este transmis mai bine (dorinţa), cu atât răspunsul poate să fie mai bun şi mai satisfăcător.

Pentru vaporul al cărui comandant nu ştie către ce port se îndreaptă, nici vântul nu-i este prielnic.cu alte cuvinte, dacă nu vă decideţi şi nu sunteţi constantă.

Vă rog să citiţi paragraful următor şi să puneţi în aplicare rugaciunea din cadrul lui:

"Biletul din vis

"Într-o noapte, pe când dormeam", continua povestea părintele Gherontie, "m-am trezit cu un bileţel în mână. N-am ştiut niciodată cine l-a scris şi cum a ajuns la mine. Era dintr-o hârtie obişnuită, botită. Şi scrisul nu era desluşit, de-abia am putut să-l descifrez, de parcă erau litere chinezeşti. Şi după ce l-am desluşit, am găsit în el scrisă o rugăciune. Aceasta: "Doamne, întoarce-i la bunătate şi la rugăciune pe toţi vrăjmaşii mei". Şi mai scria acolo că trebuie spusă de 30 de ori pe zi, vreme de 40 de zile, şi rezolva orice dorinţă a celui ce o rosteşte. Şi aşa se întâmplă. Căci Dumnezeu îi duce pe vrăjmaşi departe şi ne lasă să ne călăuzim singuri. Aşa că de-atunci, am tras biletul cu rugăciunea asta la xerox şi îl dau la toată lumea. Iar aceluia sau aceleia care are cearta ori scandal în casă cu nevasta sau cu soţul, le dau rugăciunea aşa: "Doamne, întoarce-o pe soţia mea (sau întoarce-l pe soţul meu) la bunătate şi la rugăciune asupra mea". Şi care m-au ascultat şi s-au rugat s-au împăcat şi au venit la mine zâmbind de la poartă, de mână. Au venit perechi de tineri şi mi-au spus ca au făcut rugăciunea şi nu s-au mai certat şi le-am spus bucuros: "O să vă sărutaţi mergând pe stradă"."
----------*

Spuneţi acea rugăciune aşa cum este recomandat în textul de mai sus, şi cu siguranţă Dumnezeu vă va ajuta şi pe dvs, dar puneţi-vă doar o singură dorinţă. După indeplinire, multumiţi-i Lui Dumnezeu şi puneţi relua citirea rugăciunii cu altă dorinţă!

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică!

Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)

(*modificat de administrator)
0
25-09-2009, ora 23:11
maurica
Nu este medic/terapeut
maurica
Marturisesc ca sunt foarte miscata de cele ce mi-ati trimis.Insa am o intrebare.Prima rugaciune inteleg ca este pentru diferite dorinte printrecare si cea de insanatosire.Cea de a doua este pt intelegere in casa.daca am nevoie sa le spun pe amandoua, pt ca vreau si una si cealalta am nevoie si de intelegere in casa, si asta este o cauza care ma tulbura, printre altele.Pot sa spun fiecare rugaciune de 30 de ori ambele, in fiecare zi, fiecare pentru ceea ce-mi doresc sa-i cer lui DUMNEZEU?Adica pe rand, zilnic una pentru sanatate si cealalta in aceeasi zi pentru intelegere, tot de 30 de ori.Multumesc
0
26-09-2009, ora 19:47
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
NU, trebuie să o spuneţi doar una. Aveţi voie în primele 40 de zile să vă puneţi doar o singură dorinţă, atât, şi să spuneţi de 30 de ori pe parcursul zilei prima rugăciune, nu ambele. După ce trec cele 40 de zile şi vi se îndeplineşte dorinţa puteţi să spuneţi cea de-a doua rugăciune şi să vă puneţi altă dorinţă...important este să aveţi credinţă, restul va veni de la sine!

Aveţi încredere şi vi se vor îndeplini, dar pe rând! Toate cele bune...


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
27-09-2009, ora 00:47
maurica
Nu este medic/terapeut
maurica
Multumesc inca odata.As mai avea o intrebare.Iau rivotril de 2 mg, cate un sfert de pastila de 4 ori pe zi, initialmi s-a recomandat de medic sa-l iau un sfert dim, un sfert la pranz si jumatate seara.Dar am simtit nevoia sa iau si intre pranz si seara si atunci mi-am impartit doza de seara in doua, un sfert la sase dupa masa si celalalt sfert seara la culcare.Nu stiu daca am procedat bine, insa alta e intrebarea.Stiu ca sunatoarea este un bun antidepresiv si am inceput sa consum ceai de sunatoare cate 2 cani pe zi.Imi face bine, simt asta, ma linisteste, insa am citit tot pe un forum, nu mai stiu care ca ar avea contraindicatii pt o anumita categorie de medicamente printre care si anticonvulsivantele.Rivotrilul, dupa cum stii este un anticonvulsivant de fapt, desii se administreaza si ca anxiolitic.Are vreo influenta ceaiul de sunatoare asupra trat cu Rivotril?Adica in sensul ca ii anihileaza efectul sau ceva de genul asta?
As consuma si trei cani de ceai pe zi, pentru ca e un antidepresiv natural si ma gandesc ca nu are ce rau sa-mi faca, desii stiu ca abia dupa doua saptamani incep efectele sa se faca simtite, dar nu stiu cum sa procedez, nu as vrea sa fac ceva gresit, mai am doua sapt pana ajung in tara la un medic pentru o evaluare a sanatatii mele si un eventual tratament mai eficace.
Multumesc, O seara buna
Maurica
0
27-09-2009, ora 13:50
tania62
Nu este medic/terapeut
tania62
Buna ziua ! ma primiti si pe mine ? :)Despre medicamente antidepresive nu stiu ce sa spun, pt ca n-am folosit. Mai iau, uneori, extraveral si atat.
Dar... apropos de rugaciuni : am citit odata, demult, undeva (si mi-am adus acum aminte, in timp ce-l "ascultam" pe mr.Nick) despre o fraza-rugaciune, minunata, care induce imediat o stare de bine, linisteste si-ti da incredere. Spre rusinea mea... am cam uitat-o, desi imi promisesem s-a spun de cate ori pot pe zi - dar stiti cum e : de multe ori, ne aducem aminte de Dumnezeu numai in momentele grele, desi EL e langa noi in fiecare moment... Suna cam asa : " DOAMNE DUMNEZEULE... si aici parca mai era ceva... MILUIESTE-MA PE MINE, PACATOASA!" Vreau sa spun ca, atunci cand spuneam (uneori in gand, alteori cu voce tare) aceste cuvinte, simteam efectiv lumina (despre care mai vorbeste uneori Mr.Nick).
Cred, Mariuca, ca aceasta micuta rugaciune o poti spune oricand - pe langa cele de care spune Nick. (Poate intra el si completeaza ce-am uitat eu !)
Si inca ceva - poate ti-ar face bine, pe langa muzica clasica, sa asculti si ceva mai vesel, ce gen iti place, ce te binedispune si ti-ar crea o stare de bine, ceva mai vesela. Pe mine personal, muzica clasica ma face sa plang si-mi da asa o tristete... de parca toate greutatile lumii apasa pe inima mea. Hipersensibilitatea si emotivitatea nu prea fac casa buna cu optimismul, zic eu !
Multa sanatate la amandoi !
0
27-09-2009, ora 14:01
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Aţi procedat într-un fel bine, dar...ştiţi că Rivotrilul produce dependenţă, nu? Poate fi andministrat cu un antidepresiv, dar sunătoarea este contraindicată, după cum bine aţi menţionat şi dumneavoastră. Vă recomand să beţi cel mult o cană / zi (nu două cum beţi în prezent), iar când ajungeţi în Romania explicaţi-i medicului. Combinaţia dintre sunătoare şi clonazepam poate fi fatală pentru anumite persoane şi foarte rar, benefică! Dvs. sunteţi un caz fericit, mulţumiţi-i Domnului zilnic...această combinaţie vă poate dăuna datorită faptului că substanţele active din sunătoare, hipericină, pseudohipericină şi hiperforin, modulează şi influenţează pozitiv activitatea şi metabolismul serotoninei, dopaminei, noradrenalinei şi a acidului gama-aminobutiric, iar clonazepamul modifică şi stabilizează activitate electrică a creierului, intervenind chiar până la nivel de unde cerebrale. Mix-ul dintre aceste produse poate determina la graveaefecte secundare care cumulate pot conduce până la deces, dar nu este cazul dumneavoastră, nu vă speriaţi, dar nici nu ignoraţi aceste informaţii, beţi doar o canuţă de sunătoare pe zi (jumătate din cantitatea pe care o beţi acum - 2 căni)...
Sunătoarea este într-adevăr un antidepresiv şi un anxiolitic foarte eficace, dintre cele mai eficace pe care le posedă natura, dar are excesiv de multe contraindicaţii, multe încă necunoscute!

Toate cele bune şi multă sănătate!


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
27-09-2009, ora 15:25
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Vă primim doamnă Tania, vă primim cu mare drag!
Rugăciunea despre care vorbiţi dumneavoastră cu atat de multă fervenţă, cred că este Rugăciunea Inimii - Rugăciunea Lui Iisus Hristos - Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătoasa/păcătosul (şi eventual persoana îşi spune numele) - este renumită ca fiind cea mai puternică rugăciune, pt. că: ÎL recunoşti pe Dumnezeu ca fiind Domnul Dumnezeul tău şi îţi recunoşti şi nimicnicia + "calitatea" de mare păcătos (practic eşti supus Lui Dumnezeu şi te şi căieşti pentru păcatele săvărşite).
Există şi o carte pe această temă - "Rugăciunea lui Iisus - Rugăciunea inimii" - Alphonse Rachel Goettmann ( 9 lei); (214 p.; Mitropolia Olteniei).

Altă rugăciune foarte frumoasă:
"Milostive Doamne, Care vrei ca toţi oamenii să se mântuiască şi să ajungă la înţelegerea adevărului, fie voia Ta, miluieşte şi mântuieşte pe robul/roaba lui Dumnezeu...(numele). Primeşte această rugăciune a mea ca pe un strigăt de dragoste poruncit de Tine. Amin" - rugăciune extrasă din cartea - "Noi mărturii despre părintele Arsenie Boca, ed. Agaton, Fîgăraş, 2005.

Ambele rugăciuni - ca de altfel orice rugăciune - se pot spune oricând, oriunde, şi de către oricine! Sunt foarte folositoare sufletului şi nu numai!

Post Scriptum - Mâine plec la mânăstirea Caraiman din Buşteni şi voi lipsi timp de 5 zile (luni - vineri, sâmbătă revin); dacă-mi veţi mai adresa vreo întrebare va voi rsp sâmbătă. Vă mulţumesc pentru înţelegere...Dumnezeu să vă binecuvânteze!


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
27-09-2009, ora 15:39
tania62
Nu este medic/terapeut
tania62
Dumnezeu sa te binecuvanteze si pe tine, Nick! Multumesc pt frumoasele rugaciuni. Iti doresc drum bun, timp frumos, si sa ai parte de liniste si relaxare.
0
27-09-2009, ora 17:19
maurica
Nu este medic/terapeut
maurica
Multumesc Nick, pentru sfatul tau, nu am sa mai beau ceai de sunatoare pana ajung in tara si am sa vb cu un medic.Si eu stiu de rugaciunea inimii si o spun mereu, de asemenea si pe aceea;Doamne Isuse Hristoase, toata nedejdea mea este in tine, apara-ma miluieste-ma si ma pazeste DUMNEZEULE cu mare mila ta.DUMNEZEU sa-ti ajute si tie, si sa ai parte de un sejur linistit si frumos.
0
27-09-2009, ora 17:23
maurica
Nu este medic/terapeut
maurica
Tania, iti multumesc si tie, stiu aceasta rugaciune, se numeste rugaciunea inimii, am adaugat ID-ul tau de mes in lista mea, daca imi dai accept.putem vorbii, mi-ar face mare placere.Te astept pe mes, DUMNEZEU sa ne ajute.O zi frumoasa si linistita iti doresc.
0
30-09-2009, ora 19:37
maurica
Nu este medic/terapeut
maurica
as vrea sa stiu daca in cazul in care fac tratament cu rivotril, 2 mg pe zi fractionat in 4 parti egale, mai pot lua si cate un extraveral in timpul zilei pt ca am niste stari de nervozitate pe care nu le pot controla si nu am altceva la indemana.Ma intereseaza daca au cumva vreo interferenta neindicata aceste 2 medicamente.Mutumesc.
0
03-10-2009, ora 14:24
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Stimată doamnă, nu, nu puteţi lua, pt. că riscaţi să aveţi parte de unele efecte negative mult prea nedorite! Toate cele bune.


În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
03-10-2009, ora 22:28
maurica
Nu este medic/terapeut
maurica
Buna seara Nick,
Bine ai revenit, sper ca te-ai simtit bine la manastire, si mie mi-ar placea sa merg.Poate cand am sa revin in tara.Multumesc pt sfat, ok nu am sa iau extraveral, de altfel am inceput sa ma linistesc cat de cat.Asa doar cu puterea pe care mi-o dau rugaciunile si faptul ca-mi impun de dimineata sa-mi fac ziua cat pot de placuta si linistita.De altfel mai am putin si o revin in tara.Multumesc inca odata, sanatate multa iti doresc si o seara buna!
Maurica
0
05-10-2009, ora 16:32
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Sărut mâna,

Da, m-am simţit foarte bine la mânăstire. Faceţi foarte bine că vă autosugestionaţi pozitiv, cu atât mai mult cu cât ştiţi foarte bine că într-o proporţie foarte mare suntem ceea ce gândim, unii sunt chiar şi ceea ce vor să fie, dar mai rar! Numai Bine, citiţi în continuare rugăciunile pentru că sunt adevărate alimente pentru suflet, şi aveţi încredere în Dumnezeu, este infailibil!


În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
06-10-2009, ora 13:08
maurica
Nu este medic/terapeut
maurica
Multumesc Nick,
Esti un baiat mununat si am sa ma rog lui DUMNEZEU pentru tine, sa-ti dea sanatate si tot binele pe care il faci celor aflati in suferinta, sa se rasfranga inzecit asupra ta.
Maurica
0
06-10-2009, ora 19:53
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Mulţumesc, şi dumneavoastră sunteţi o doamnă extraordinară. Dumnezeu să vă ajute şi să vă binecuvânteze! Toate cele bune...


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
31-10-2009, ora 23:13
marhila
Nu este medic/terapeut
marhila
ma alatur si eu voua sunt in londra de foarte mult timp si am si eu aceste stari de panica frica, agitatie de vreo 3 ani de zile am ameteli in cea mai mare parte a timpului dureri i piept , dureri in partea inimii, amortesc mainile senzatia ca nu am aer suficient, dureri de cap, la doctori tot am fost si in romania si aici am facut analize , ecografii, holter , ekg toate sunt bune dar eu tot nu ma simt bine am dureri in partea inimii de zic ca mor, si intru in panica , acum iau proponalol, ca mg zn, xanax de 0, 25 una pe zi si uneori si cite un extraveral daca ma simt foarte rau. sanatate
0
31-10-2009, ora 23:15
marhila
Nu este medic/terapeut
marhila
am uitat in romania am fost diagnosticata cu nervoza cardiaca , oare de asta am aceste dureri ?
0
01-11-2009, ora 00:54
maurica
Nu este medic/terapeut
maurica
Buna seara Marhila,
Ai facut bine ca ai intrat pe acest forum.Sunt oameni care te pot ajuta, iti pot da un sfat, dupa cum ai vazut
ca toti primim.Oameni bine intentionati, oameni de bine care ajuta pe toti cei aflati in suferinta.Si eu stau in
Londra de un an si ceva, am si eu probleme de anxietate, pe care cu ajutorul lui Dumnezeu si al celor de pe
forum, sper sa le depasesc.Nevroza cardiaca, dupa cate stiu eu nu este o boala de inima, totul este pe fond nervos, iar ceea ce descrii tu, are corespondent in simpomatologia anxieatii si atacului de panica.Dar dupa cum ti-am spus sigur cineva mai informat si binevoitor iti va raspunde si te va sfatuii.
Numa bine iti doresc, sa ai o noapte linistita
Maurica
0
01-11-2009, ora 16:02
marhila
Nu este medic/terapeut
marhila
multumesc pt sfaturi daca vrei sa mai vb - multa sanatate
0
02-11-2009, ora 18:39
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Sărut mâna,

Iniţial nu am vrut să răspund pentru că niciodată nu mi-a plăcut să intervin în discuţii care aveau ca punct de reper aparatul cardio-vascular, dar ţinând cont că este implicat şi sistemul nervos, voi face tot posibilul să vă ajut prin intermediul fitoterapiei (terapie cu ajutorul plantelor medicinale).

Nevroza cardiacă este mai mult o stare care se manifestă printr-o serie de tulburări cardiace, dar care nu implică şi prezenţa unor leziuni, cum sunt: dureri precordiale, înţepături relativ mici, sufocări, palpitaţii, ameţeli, transpiraţii, somn neliniştit etc., însă, tulburările simptomatice sunt de intensitate diferită, intensitatea fiind strict particulară fiecărui organism în parte!

În continuare vă voi recomand un ceai compex din plante (îl puteţi prepara sau nu, cum doriţi, eu îmi fac datoria de om şi încerc să vă ajut):

Talpa gâştii - părţi aeriene (20 g), Chimen - fructe (20 g), Păducel - flori (20 g), Anason - fructe (20 g). Infuzie dintr-o lingură de amestec, la o cană cu apă clocotită (250 ml). Se bea o cană seara (pe stomacul gol - cu 30 de minute înainte de masă sau la minim 1 oră după masă). V-am recomandat doar o cană pentru că luaţi tratamentul pe care-l luaţi şi pe care nu aveţi voie să îl întrerupeţi decât cu acord ul medicului dvs. curant!


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică!
D-nă Maurica, numai bine şi dvs. ;)))



În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
02-11-2009, ora 21:30
maurica
Nu este medic/terapeut
maurica
Pup dulce Nick, am inceput sa reduc rivotrilul, nu simt nimic in neregula, doar ca am dificultati de adormire.Daca reusesc sa adorm e ok nu ma trezesc pana dimineata, dar poate e si din cauza grijilor, nu stiu ce sa mai zic.

Ai rezolvat cu molarul?M-as bucura sa stiu ca esti bine
Sanatate si numai bine iti doresc.
Maurica
0
02-11-2009, ora 22:59
marhila
Nu este medic/terapeut
marhila
multumesc din suflet pt raspunsul dv d-le , sigur o sa incerc ceaiul poate reusesc sa scap de durerile astea care ma chinuie mereu , dar daca inima este sanatoasa asa cum spun medicii e posibil ca din cauza stresului si pe fond nervos sa am durerile astea in partea inimii si in piept si toate simtomele astea ciudate ca la toti doctorii care am fost zic ca nu am nc , doar nervoza asta cardiaca care se spune ca nu e o boala de inima .multumesc din suflet ma bucur ca mai exista oameni de mare ajutor , sfatul dv conteaza foarte mult pt mine am nevoie de sfaturi multa sanatate .
0
02-11-2009, ora 23:00
marhila
Nu este medic/terapeut
marhila
buna si tie maurica ce, mai faci cum te mai simti ? sanatate si mai vb
0
05-11-2009, ora 22:12
marhila
Nu este medic/terapeut
marhila
buna domnule Nick , astept raspunsul d-voastra sa inteleg si eu ce este nervoza cardiaca mai exact .multa sanatate si doamne ajuta
.
0
05-11-2009, ora 22:45
tania62
Nu este medic/terapeut
tania62
Buna seara !
Am trecut doar asa, ca sa las un pupic pt prietenii mei si sa le doresc sanatate muuuuuulta !
0
06-11-2009, ora 09:55
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Hello!

D-nă Maurica, aşa se întâmplă în cadrul reducerii dozajelor - Doamne ajută să fie prezentă numai această reacţie adversă, care va regresa în câteva zile de la scoaterea totală a clonazepamului şi a bromazepamului.
Nu am rezolvat nimic cu molarul, abia am reuşit să mă programez; cred că săptămâna viitoare va avea loc "marea" ablaţiune dentară! Multă sănătate şi toate cele bune;)

D-nă Marhila, v-am spus esenţialul dsp nevroza cardiacă în mesajul în care v-am recomandat acel ceai complex (în al doilea paragraf)!

D-nă Tania, mulţumim pentru gândurile frumoase şi pentru afecţiunea dvs. necondiţionată. Şi noi vă pupăm dulce de tot, mai dulce decât mierea de salcâm românească!


P.S. D-nă Maurica, vă rog să căutaţi în UK informaţii despre Terapia cu flori Bach - spuneţi-mi dacă găsiţi aceste remedii şi dacă le puteţi cumpăra. Vă pot ajuta enorm să vă stabilizaţi starea mentalo-afectivă (în combinaie cu Depress A - sunt excelente pentru insomnie, anxietate, depresie, gânduri persistente, temeri fondate sau nu etc.). Eu oricum vă voi recomanda 4 esenţe combinative (decizia vă aparţine dacă le luaţi sau nu). Pupici mulţi pentru toţi, o zi bună ;)
0
06-11-2009, ora 14:39
marhila
Nu este medic/terapeut
marhila
multumesc pt raspuns, in afara de combinatia cu ceaiuri ce altceva miar mai putea fi de ajutor , ca ma-m saturat de durerile astea ca ma iau cind mi-e lumea mai draga nici nu ma pot odihni bine .multa sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns
37 comentarii 12 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul