anxietatea...boala sufletului sau a creierului | Forumul Medical ROmedic

anxietatea...boala sufletului sau a creierului

06-01-2007
IoV
Nu este medic/terapeut
IoV
Totul a inceput acum 6 luni... in urma unui soc... moartea unui bun prieten. Initial mi s-a spus ca am lipsa de calciu. Mi-am facut o serie de analize si... nimic, ma rog Ca mi-a iesit la limita inferioara, dar nu era relevant. Daca la inceput nu am dat importanta situatiei, mai tarziu ce s-a intamplat mi-a schimbat parerea despre viata... Am urmat diverse tratamente, m-am internat in spital pentru alte analize si... nimic relevant. Totul parea o ameteala. Mai tarziu s-a transformat intr-o boala. Am avut cateva situatii cand mi-am pierdut echilibrul din senin. Capatasem... un pui de atac panica. Aveam o teama permanenta... imi era frica sa nu cad... si am cazut. M-am documentat si asa am aflat ca am anxietate. Am mers la un psihiatru si momentan urmez un tratament cu anxiolitice. Am fost diagnosticat cu sindromul depresiv-anxios. Totul este atat de ciclic... cand imi este lumea mai draga, atunci totul se repeta. Intr-un an am trait cat in zece. NU ma laud, vreau sa scap de starea asta care mi-a acaparat viata si sufletul. As dori sa aflu mai multe de la cineva "avizat". Se spune ca anxietatea este boala sufletului. Oare asa sa fie? Exista medicamente pt suflet? Pentru hormonul fericirii vad ca exista anxiolitice. Solutia este vointa intarita prin medicamente sau autosugestia intarita prin credinta? In momentul de fata cred ca am capatat si o frica aparte... sa fie o fobie sociala sau agorafobie? Sunt destul de puternic, dar starea asta m-a determinat sa cer ajutorul tau. Este uman sa cazi. Tu ma poti ridica?
9 comentarii
0
07-01-2007, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Draga Iov, anxietatea nu este boala sufletului, ci rezulta din niste carente de substante la creier, acestea se pot regla avand o viatas linistita si o alimentatie sanatoasa. Te poti ajuta si cu antidepresive sau antianxioase. Stiu ca atianxios este anafranilul de exemplu, cert este ca iti vor disparea aceste frici, ele sunt mai ales de natura chimica, iti lipsesc in mopmentul respectiv niste saruri la creier.Asadar nu intra in panica pentru ca sunt trecatoare. Mai vorbeste cu un medic bun. Numai bine si sanatate!
0
08-01-2007, ora 00:00
IoV
Nu este medic/terapeut
IoV
Urmez un tratament bazat pe Ludiomil 25 mg si efectele acestuia sunt destul de reduse avand in vedere ca perioada nu este atat de "trecatoare" (este vorba de cca 5-6 luni). As avea totusi o intrebare aparte: Credeti ca anxietatea este si un "pumn chimic" primit de persoanele care pasesc o alta treapta a maturizarii? Stim ca niciodata un barbat nu este atat de matur.Poate anxietatea nu este o boala a sufletului, dar sigur il afecteaza... Bun, daca aceste substante de care aminteati, imi lipsesc din creier (poate este vorba de serotonina), in timp nu este posibil ca aceasta "boala" sa recidiveze? As dori sa stiu doar daca, intr-un final, imi pot trai viata asa cum o faceam odata... Multumesc!
0
08-01-2007, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Sigur ca da, metabolismul creierului se mai regleaza. Veti reveni la normal, totul este sa nu obositi prea rau, sa nu pierdeti nopti, fara cafea, alcool sau tigari. Deasemeni alimentatia sa fie sanatoasa, cu miere de albine, fructe( fructele negre ca afinele, sreugurii negri, prunele fac bine la nervi iar bananele si perele conti litiu), avem nevoie si de proteine, trebuie sa mancam echilibrat. Putina gimnastica nu ar strica si in general plimbarile si activitatile recreative. Sanatate!
0
23-01-2007, ora 00:00
botezatl
Nu este medic/terapeut
botezatl
Anxietatea, ca orice... din noi, poate avea semnificatii diferite in functie de intensitate. In general, intensitatea care 'doare' da o semnificatie de boala."nu exista boli, ci bolnavi " Putine boli psihice au un substrat biochimic...cat de cat dovedit.Stilul de viata (odiha, mancarea, viciile, sexul ) ne influenteaza evident, dar nu se stie in ce mod (psihologic... de ex placerea unei pere, a unei plimbari, etc sau biochimic...un pahar de vin sau...conversatia pe marginea lui}
Iov, citeste Cartea lui IOV din Vechiul Testament. Cu drag.
0
17-04-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
anxietatea este un comportament invatat initial, si intretinut de un anumit mod de a vedea lucrurile si de o anume atitudine (si ea invatata) care duce la un anume comportament (evitant, in cazul cu cazutul).

problema cu medicamentele, este ca ele nu creeaza strategii de succes in viata, si nu te invata cum sa reusesti ceea ce iti propui. de unde si efectele modeste ale medicatiei.

starea ta necesita atentia unui psihoterapeut BUN de la tine din oras.- cu care sa reiei firul intrerupt de socul care a declansat starile...
0
23-04-2007, ora 00:00
zoorica
Nu este medic/terapeut
zoorica
si eu sufar de anxietate cel putin asa mi-au zis medicii, fac tratament si totusi nu pot sa-mi revin, cred ca sunt dependenta de medicamente, am fost la foarte multi medici dar eu tot asa sunt, as vrea dar nu stiu cum sa scap de ele sa redevin iarasi o femeie "normala" pentru ca sufera si familia
0
20-07-2007, ora 00:00
cdipdf
Nu este medic/terapeut
cdipdf
Iov, zoorica si etc. care mai aveti probleme. Am fost diagnosticata cu sindrom depresiv -anxos cu manifestari somatice ! ce insemna asta : stare continua de rau, senzatii de voma, tahicardie, aveam senzatia ca fac infart de cateva ori pe zi si trebuia sa merg foarte incet sa nu fac efort foarte mare! va spun sincer am crezut ca nu o sa-mi mai revin niciodata ! am facut tratament pe langa altele si cu Ludiomil, inainte de ludiomil cu doxepina, inainte de doxepina cu meprobamat ! totul a pornit tot asa in urma unui soc, am facut efort fizic pe un aparat de gimnastica mai mult decat a suportat organismul si mi s-a facut rau. Initial nu am crezut in tratamentul prescris de doctor si cu greu m-am convins sa-l iau, mai aveam si prieteni "binevoitori " care aveau niste reactiiatipice cand auzeau de chestia asta. in urma tratamentului mi-a disparut senzatia de voma, doctorul imi spunea in continuu ca o sa-mi revin, ca nu am nimic la inima, bineanteles ca am facut o gramada de consultatii la cardiologie, m-am chinuit asa vreo 3 ani ! vreau sa va spun ca m-am auto impulsionat, adica, mi se facea rau plecam si ma plimbam pe strada sau incercam sa-mi gasesc o ocupatie sa nu ma mai gandesc. mi se facea rau in autobuz, pe strada, oriunde dar nu m-am izolat in casa ! aveam senzatia ca nu mai am aer. ce sa va spun m-am chinuit rau de tot. acum mi-am revenit, incetul cu incetul. nu aveam servici si in momentul in care mi-am gasit de lucru nu prea am mai avut timp sa ma gandesc la boala pe mine asta cred ca m-a salvat ! acum am plecat si din tara lucru pe care il credeam imposibil acum cativa ani. in schimb m-a speriat un doctor spunandu-mi ca e posibil sa am cancer (am 32 de ani nu prea m-am gandit la boala asta) si stand in autobuz am simtit ca nu pot respira si mi-am dat seama ca fac atacuri de panica, dar nu imi fac probleme ca ceea ce am simtit inainte a fost mult mai rau si stiu ca o sa-mi revin. bineanteles ca nu am boala respectiva dar asa sunt unii medici vorbesc fara nici un pic de finete. in general e bine sa ai liniste sufleteasca. si eu sunt de parere ca daca sufletul e bolnav. corpul reactioneaza. Va doresc multa sanatate !
0
20-02-2009, ora 18:34
crislondra
Nu este medic/terapeut
crislondra
Buna tuturor!! Of ce greu imi e sa va scriu...am o ameteala si o presiune la cap de nu mai pot..dar sa va relatez putin din offful meu de ani de zile. In 2004 datorita unei probleme de sanatate am facut un soc puternic (ma suspectasem de cancer..avand in vedere ca mama si bunica au murit de cancer), soc care m-a facut o leguma..adik nu mai rationam..eu stiam doar atata ca sunt bolnava si gata..ajunsesem sa imi gasesc tot felul de metastaze deoarece citeam ff mult pe net despre boala secolului..cu timpul a inceput sa treaca sentimentul de izolare dar au ramas tot felul de senzatii in corpul meu pe care greu mi-a fost sa le accept( amorteli ale membrelor, zvacniri puternice si prelungi ale muschilor si nu in ultimul rand au aparut ametelile adik o stare de echilibru instabil..simt tot timpul nevoia sa stau jos iar uneori daca ceva se misca sub mine simt intenitatea de 2 ori mai mare...).Am fost la neurologi care mi-au facut teste, analize la sange...am fost la psihiatru si mi-a dat sa iau un tratament timp de 2 ani dar din pacate nu a rezovat problema instabilitatii si a fricii.Am renuntat la tratament dar dupa 2 ani ceea ce nu a fost usor si avand in vedere ca acum locuiesc in londra m-am dus la GP sa caut iarasi o rezolvare a problemei...mi s-a facut programare la councelling si mi s-a dat un alt antidepresiv...acuma nu stiu ce sa fac..am luat eu 2 ani un tratament...si nu s-a intamplat nik...ma gandesc acma si ma suspectez ca poate am ceva la cap organic si doctoriii se insala..Mulumesc ca m-ati ascultat.Cine o sa vrea sa imi dea un sfat este binevenit/ Cristina
0
24-02-2009, ora 18:20
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Crislondra, eu zic sa mai faci niste investigatii mai amanuntite, nu pentru ca ai o boala grava, ci doar pentru a te asigura ca totul este okei.
Nu inteleg, ai fact doi ani de zile tratament cu un antidepresiv si tot ti-a fost rau? Dar evaluari facute de psihiatru tau in astia doi ani nu ai facut? In mod normal si toti dr ar trebui sa stie lucrul asta, se fac evaluari dupa primele luni de tratament si daca pacientul nu se simte deloc bine, atunci tratamentul este completat sau schimbat radical.
iti doresc sa nu te lasi si sa te tii de capul lor pina ce iti vei redobandi sanatatea.
Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •