Apa e buna pentru dieta?

16-02-2007
anonimous
Nu este medic/terapeut
anonimous
am citit mai multe regimuri de slabire si in toate era recomandat sa bei cat mai multa apa pe zi...de fapt cam 1, 5 litri am vazut ca se recomanda.

De ce apa e recomandata in dieta? Ce efect benefic are ea?

Care tip de apa e mai buna? Apa minerala sau plata? Ceaiurile neindulcite sau alte lichide nu sunt la fel de bune?
14 comentarii
0
16-02-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Apa este recomandata in diete deoarece:
-unul din mecanismele declansarii foamei este golirea stomacului si duodenului. Ingestia frecventa de apa este un mijloc foarte simplu de a atenua (pentru o vreme) senzatia de foame.
-apa are efect depurativ
-exista o tendinta a oamenilor moderni de a bea prea putina apa

Apa plata este preferata de majoritatea dietelor (exista exceptii) fata de apa minerala. Ceaiurile, chiar neindulcite, au efect farmacologic De exemplu ceaiul obisnuit creste apetitul prin stimulare nervoasa centrala: este exact ceea ce nu dorim.
0
17-02-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
...si in plus, apa are 0 calorii! :)
Asa cum spunea si colega mea, unele ceauri au si efect farmacologic. Unele sunt diuretice si laxative, ceea ce nu e tocmai rau daca este o problema cu constipatia, dar scaderea in greutate nu va fi prin pierdere de grasime. Daca au si efect diuretic ai nevoie si de mai multa apa...Pe langa faptul ca daca vrei sa slabesti, trebuie sa faci sport, transipiri, pierzi apa...deci 1.5 litri sunt MINIMUL necesar!
Daca ai o problema cu apa plata, pune lamaie+/- indulcitor cu putine calorii. Iar recomandarea de a bea lichide MINIM 1.5 litri pe pe zi nu este valabila doar in cura de slabire, ci in fiecare zi!
0
17-02-2007, ora 00:00
anonimous
Nu este medic/terapeut
anonimous
Am pus doua intrebari aseara si cand m-am trezit aveam toate raspunsurile! Ce feedback bun...imi place forumul vostru!

Inainte eu beam 3-6 cafele pe zi si nici un strop de apa. Nici sucuri macar pentru ca nu le prea accepta stomacul meu (Coca Cola cel putin e crima pentru mine, daca beau o singura gura imediat imi simt stomacul...curios ca, cafeaua nu pare sa ma afecteze prea mult desi sunt convins ca si ea creste aciditatea...).

Am sa incerc sa-mi iau o sticla cu apa plata cu mine la birou si sa incerc sa o termin pe parcursul unei zile.
Va multumesc.
0
17-02-2007, ora 00:00
electra
Nu este medic/terapeut
electra
Sigur ca apa te ajuta sa ajunci kilogranele nedorite! Spun pe propria-mi experienta.
0
18-02-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
ei, daca mai bei si cafea, care are efect diuretic, ar fi bine sa iei o sticla de 2 litri :)! In ceea ce priveste cafeaua, ai dreptate, creste aciditatea. Atat cea normala, cat si cea decofeinizata. Succes cu bautul apei si pot sa-ti spun sigur ca bunica mintea cand spunea ca faci broashte in burta de la apa :)))
0
09-03-2007, ora 00:00
petrina45
Nu este medic/terapeut
petrina45
apa buna in diete ? cu siguranta nu buna ci indispensabila, dar nu minerala ci plata, redu sarea, si atunci isi va face efectul, bea peste 2 l zilnic, in special dimineata pe stomacul gol
tina
0
24-03-2007, ora 00:00
dora_m
Nu este medic/terapeut
dora_m
Desi se spune ca singurul exces permis in alimentatie este cel de apa, am dat peste un articol in care se spune ca excesul de apa poate duce la intoxicatie (hiponatremie). Cantitatea recomdata se pare ca ar fi de 30-40 ml. pe kg. de corp.
Cat este de adevarat? Cat de ingrijorati trebuie sa fim daca bem prea multa apa?
0
25-03-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
buna dora! este adevarat ca daca bem prea multa apa putem sa facem intoxicatie cu apa. De ce? pentru ca sangele nostru este de fapt apa cu sare si zahar, aceeasi solutie care sa afla si in celule. Daca bem prea multa apa, diluam aceasta solutie, ceea ce duce la dereglarea functiilor celulare. Dar la fel de rau este daca nu bem apa si fortam celulele sa isi desfasoare activitatea "in mlastina". Asadar, trebuie pastrat un echilibru. Dar intoxicatiile cu apa la adult sunt foooarte rare, mult mai rare fata de cazurile de dezhidratare. Exista insa un risc crescut la copiii mici de a face aceste intoxicatii, dar si la ei apare rar o astfel de intoxicatie, deoarece necesarul pe kilogram corp este mai mare. Asadar, nu iti fa griji pentru intoxicatie cu apa, pentru ca rar putem depasi 2 litri de lichide/zi, iar riscul de intoxicatie cu apa apare la cantitati mult mai mari. O zi buna!
0
25-03-2007, ora 00:00
dora_m
Nu este medic/terapeut
dora_m
Asadar, inteleg ca cel mai sigur este sa ma rezum la o cantitate de 2 litri/zi (aveam tendinta sa depasesc aceasta cantitate, de-aici si ingrijorarea mea privind acest subiect).
Multumesc foarte mult pentru raspuns.
0
26-03-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
eu va recomand sa beti apa cata vreti, cata ati baut si saptamana trecuta, fara sa faceti intoxicatie cu apa. DAR, daca beti apa pentru ca va este sete tot timpul, ar fi bine sa va testati o glicemie. Daca beti apa pentru ca asa v-ati educat (felicitari pentru asta), atunci nici o problema! succes!
0
29-03-2007, ora 00:00
dora_m
Nu este medic/terapeut
dora_m
Da, am pornit incercand sa ma autodisciplinez si mi-a reusit.
M-am obisnuit si, daca spuneti ca este bine asa, atunci obiceiurile bune trebuie pastrate. :)
Multumesc inca o data.
0
30-04-2007, ora 00:00
BRIANA
Nu este medic/terapeut
BRIANA
Buna!Apa e foarte indicata!iti recomand aproximativ 2 l de apa plata pe zi iar dimineata pe stomacul gol un pahar de apa plata cu lamaie.Face minuni!BAFTA!PA
0
02-05-2007, ora 00:00
dora_m
Nu este medic/terapeut
dora_m
Da, am mai citit si despre faptul ca un pahar de apa cu cateva lingurite de otet de mere trebuie baut pe stomacul gol.
Dar concret, in ce sens face minuni?
(Auzisem ca e ceva legat de flora intestinala sau cam asa ceva.)
0
04-05-2007, ora 00:00
viory@
Nu este medic/terapeut
viory@
Buna eu beau in fiecare zi 2l de apa plata si ma simt foarte bine nici eu nu puteam sa beau apa dar de cand am tinut o cura de slabire si am vazut ca a dat rezultate beau in fiecare zi 2l obligatoriu imi zic eu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.