apa la genunchi

180 comentarii 1 2 ..... 456 Înainte ›
0
14-01-2012, ora 19:04
pinky23
Nu este medic/terapeut
pinky23
Buna seara! Am si eu o problema la genunchi si as fi tare recunoscatoare daca as primi un raspuns. Sa incep cu inceputul..In urma cu 8 ani era la bunicii mei cand am cazut de la o inaltime mica, moment in care genunchiul drept s-a umflat pe loc si am simtit o durere foarte mare. Nu am mers la doctor..umflatura a durat cateva zile, cu mentiunea ca dupa acea cazatura nu am putut indoi piciorul jumatate de zi. Revenind acasa, doua saptamani mai tarziu, m-am urcat pe un scaun, iar in momentul in care m-am dat jos, m-am dat cu piciorul drept, iar atunci pur si simplu mi-a fugit piciorul si genunchiul s-a umflat..iar. Am mers la un domn doctor la Eforie, care mi-a facut o radiografie si mi-a zis "n-ai nimic"..De atunci, genunchiul meu fuge, nu pot sta mult in picioare pentru ca dupa aceea ma doare foarte tare in timpul mersului, nu pot sta "picior peste picior", etc..Dar acum durere parca este din ce in ce mai mare. Nu stiu daca are legatura cu problema mea, dar este bine de stiut ca am un umar care pocneste, degetele mele de la maini se dau peste cap din totdeauna si nu le pot tine drepte.
O mentiune in legatura cu genunchiul este ca atunci cand stau cu piciorul intins pe ceva, relaxat, rotul se misca in toare directiile.
Multumesc frumos si astept un raspuns! Va stau la dispozitie cu alte detalii.
0
14-01-2012, ora 19:29
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
fara examen fizic este imposibil de apreciat natura problemei Dvs.
radiografia ne prezinta structurile osoase, o radiografie negativa nu inseamna ca partile moi: meniscul, ligamentele, cartilajul este in ordine.
in prima faza ar trebui sa cautati un ortoped bun care se pricepe si la artroscopia genunchiului, dupa un examen fizic amanuntit poate sa-si dea seama care este problema, sau poate sa va trimite la alte investigatii
0
14-01-2012, ora 19:54
pinky23
Nu este medic/terapeut
pinky23
Multumesc! Stiti pe cineva cu probleme asemanatoare? Imi puteti recomanda pe cineva in Constanta?
0
19-01-2012, ora 16:13
pinky23
Nu este medic/terapeut
pinky23
Am uitat sa adaug faptul ca in urma cu 2 ani, unchiul meu a patit acelasi lucru la picior ( "i-a fugit" ), a mers la doctor imediat (urgenta), i-a facut un RMN si s-a operat la genunchi de menisc si ligamente incrucisate, daca imi aduc aminte bine..In urma unui RMN imi poate spune medicul aceste lucruri? (menisc, ligamente, etc). As dorii un sfat cat mai curand, daca se poate. De dimineata am alergat dupa autobuz si simteam ca se rupe genunchiul..groaznic.. O dupa-amiaza placuta! Multumesc!
0
19-01-2012, ora 16:44
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Esential este examenul clinic direct.
RMN-ul are o oarecare valoare, dar numai ca imagine nemijlocita, in mainile unui veritabil specialist in artroscopia/ligamentoplastia genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
21-01-2012, ora 14:49
nina anina
Nu este medic/terapeut
nina anina
buna ziua.am 52 de ani...si tocmai am fost diagnosticata cu...""apa la genunchi""...printr-o ecografie musculo-scheletala.exista tratament pentru a se resorbi? sau trebui neaparat extrasa?...care ar fi riscurile in acest caz?
0
21-01-2012, ora 16:02
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu exista in ortopedie diagnosticul de """"'apa la genunchi"""", ci mai curand o hipersecretie de lichid articular, ce apare in artroza genunchiului (gonartroza).
Nu se pune in nici un caz problema extragerii lichidului (ilogica) si nici nu exista vreun medicament util in acest sens. Important este tratamentul cauzei ce provoaca aceasta hiperproductie a lichidului articular.
Scuzati-mi ignoranta, dar nu am inteles din relatarea D-voastra singurele elemente esentiale: sexul, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, antecedente traumatice, reumatologic-inflamatorii, vasculare, metabolice, etc etc.
Astept detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
21-01-2012, ora 16:53
nina anina
Nu este medic/terapeut
nina anina
Revin cu ceva detalii..ma numesc NINA ANINA...am 52 de ani...1, 60 m;75 kg;activitate la calculator..si un diagnostic care suna cam asa:.necroza totala cap femural stg..luxatie CONGE coxofemurala.operata.alungire pe. femur 4 cm.in anul 2001.etc..durerile au aparut pe genunchiul drept..la ecografie mi-s-a pus diagnosticul de.lichid la genunchi.de aceea am si pus ghilimele in mesajul anterior.cauzele fiind de suprasolicitare.cam atit...multumesc mult pentru raspuns.
0
21-01-2012, ora 17:41
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Da, intr-adevar este vorba despre suprasolicitare, in contextul celor 25 kg in plus...
Este drept ca si asimetria bazinului, cauzata de problema soldului, poate fi o cauza secundara, insa cauza majora este supraponderabilitatea, care a distrus genunchiul (gonartroza).
Solutia este normalizarea greutatii si reducerea efortului fizic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
21-01-2012, ora 17:48
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
echografia nu este metoda imagistica ideala pentru depistarea problemei, prezenta lichidului in articulatia genunchiului se poate diagnostica si cu un examen fizic, de fapt cu un examen fizic facut de un ortoped pot fi diagnosticate mult mai multe.
deobicei lichidul nu se resoarbe (eventual daca este de origine traumatica). punctia, si extragerea lichidului nu sunt un tratament pentru aceasta problema. se poate efectua in cazuri extreme cu scop diagnostic (pentru depistarea unui agent patogen de ex), sau pentru scaderea durerii. insa trebuie sa stiti ca, chiar daca se efectueaza in conditii maxime de sterilitate, sunt sanse de infectie..
in prima faza ar trebui sa va duceti la un ortoped bun in chirurgia artroscopica a genunchiului. trebuie un examen fizic amanuntit si investigatii suplimentare, mult mai sensibile decat echografia.
deobicei acumularea de lichid (daca nu este traumatica) arata sau o leziune de cartilaj/menisc/ligament cronic sau/si artroza. lichidul in sine nu este o boala, de acea nu are rostul extragerea ei ca metioda terapeutica ci numai eventual ca metoda de investigatie de labor/bacteriologie/histologie.
0
21-01-2012, ora 23:22
nina anina
Nu este medic/terapeut
nina anina
multumesc foarte mult pentru informatii
0
25-01-2012, ora 22:25
_ciprian_
Nu este medic/terapeut
_ciprian_
Revin cu rezultatul consultatiei...bursita traumatica..sau post traumatica (nu mai gasesc biletul) indicatie operatie -, extragerea bursei, in cazul in care incepe sa ma deranjeze...vre=o 10 zile minim repaus.Nu prea m-a lamurit cu granulele alea din lichid..
Am o intrebare..se poate opera si prin metoda aia ce o pomeniti..chirurgie artroscopica.sau musai operatie clasica?
si cam cat as putea amana operatia fara sa agravez ceva...mentionez ca nu ma deranjeaza, nu ma doare..
stima
Ciprian
0
25-01-2012, ora 22:40
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
bursita nu este acelasi lucru cu "apa la genunchi". pentru ca bursa este in afara articulatiei, si "apa la genunchi" este in articulatie.
bursa este ca si o perna care se gaseste in multe locuri a corpului, intre altele intre patela (rotula) si piele (bursa prepatellaris).
in mod normal nu contine, sau contine foarte putin lichid. insa din cauza unui traumatism se poate umple cu sange (sau din cauza unei infectii se poate umple cu puroi). tendinta este ca serul din sange sa nu se retraga din bursa, si sa ramane inchistata acolo, care in sine nu este dureroasa, insa este sensibila la infectii, deci se poate suprainfecta.
deobicei sunt doua tratamente acceptate:
1 punctia cu sau fara injectarea de corticosteroizi. metoda controversata, care nu da rezultate 100%
2 operatia, din pacate deschisa, de extirparea bursei. deobicei sansele de succes sunt mari.
bursa cu timpul se reface, de sansa de recidiva exista cu orice metoda
daca aveti bursita prepatellara, din pacate se poate opera numai cu metoda clasica, deschisa, artroscopic nu cred ca ar avea rostul.
0
27-01-2012, ora 20:01
_ciprian_
Nu este medic/terapeut
_ciprian_
Multumesc pentru raspuns.Inteleg ca nu ar fi o problema asa mare amanarea operatiei.
ciprian
0
30-01-2012, ora 14:02
MadalinaSin
Nu este medic/terapeut
MadalinaSin
Buna ziua!
Am o problema la ambii genunchi si sunt putin speriata din aceasta cauza.Am hotarat sa va cer o parere urmarind raspunsurile dvs. pe acest forum.
De ceva timp, aproximativ 5-6 luni am observat ca am in jurul genunchilor niste "gogosele", mai exact deasupra si sub.
Dureri de picioare(incheieturile) am periodic in special dupa o distanta mai mare de mers pe jos, dar si umflaturi ale ambelor picioare, iar pe partea posterioara a piciorului, intre genunchi si glezna am firisoare subtiri vinetii care devin mai vizibile la efort.
Mentionez ca am 22 de ani, 54 kg, sedentara, nu am avut niciodata lovituri la nivelul picioarelor, iar sport am practicat in urma cu 10 ani(handbal).
In urma unei consultatii a medicului de familie in urma cu 10 ani mi s-a spus ca am reumatism si am facut injectii cu moldamin iar de atunci nu am mai facut alt tratament, decat anumite creme/geluri atunci cand am dureri puternice de picioare.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
0
30-01-2012, ora 16:12
MadalinaSin
Nu este medic/terapeut
MadalinaSin
Intrebarea la cele enuntate mai sus era daca este posibil sa am "apa la genunchi", sau daca este o forma a celulitei, iar daca raspunsul este prima situatie care ar putea fi cauza si tratamentul.
0
27-08-2012, ora 22:57
stefancris1
Nu este medic/terapeut
stefancris1
buna sunt cristi si cred ca am apa la ghenunchi picioarele ma dor doar cand se schimba vremea asi vrea sa stiu cum pot sa scap de ea fara medic cu doar cu tratament sau vreun leac babesc cum se zice
0
28-08-2012, ora 15:59
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- nu exista in medicina notiunea de """'apa la genunchi""';
- exista mai multe cauze ale supra-productiei de lichid articular: post-traumatic, gonartroza (distrugerea cartilajului), supra-solicitarea fizica/sportiva, cauze de tip inflamator-reumatologic etc.
- in nici una dintre cauzele imaginabile nu puteti utiliza vreun """" doar cu tratament sau vreun leac babesc cum se zice """""'.
- este evident ca raspunsul depinde de varsta, inaltime/greutate, status ocupational si sportiv, antecedente diverse etc etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
10-10-2012, ora 21:51
Pusa Elena
Nu este medic/terapeut
Pusa Elena
Buna seara.am 38 de ani, 1, 56m si 56 kg.de aproximativ 2 luni de zile, mi-a aparut o umflatura la genunchiul drept.am facut radiografie si am fost cu ea la 2 medici-unul mi-a spus ca am gonartroza si bursita, iar al doilea, doar bursita.mi s-au dat ceva pastile, inclusiv vitamine, dar nici o ameliorare.acum vreau sa merg sa cer o a 3a parere la Iasi.la ce medic specialist ar trebui sa merg?ortoped sau reumatolog?cum ma sfatuiti sa procedez?multumesc anticipat
0
23-11-2012, ora 04:45
vio12
Nu este medic/terapeut
vio12
Buna ziuz,
am cazut cu bicicleta pe genunchi, m-a durut putin insa m-am ridicat si am plecat mai departe, mi s-a invinetit putin genunchiul pe parte dinspre interiorul genunchiului, insa in 2 mi-a trecut. Nici dureri nu am mai avut., pot misca, roti piciorul fara probleme. Insa mi s-a umflat si am crezut ca imi va trece, Am zis sa-mi pun gheata si mi s-a umflat si mai tare. Cam la 2 saptamani am fost la un doctor care mi-a prescris un antiinflamator pentru 5 zile, dansul precizand ca daca nu mi se desumfla, trebuie sa merg sami extraga lichidul; dansula mai spus ca poate miam spart invelisul/membrana de pe genunchi iar cand merg cauzeaza inflamarea; alta cauza dansul nu vede, iar daca este rupta aceasta membrama trebuie operat genunchiul.. Precizez ca folosesc zilnic bicicleta pentru a ma deplasa la serviciu, insa nu ma doare deloc genunchiul.
0
12-12-2012, ora 14:53
paslariu
Nu este medic/terapeut
paslariu
am 37 de ani si de vreo 5, 6 ani ma comfrunt cu dureri groaznice de oase articulatii dupa unele investigatii
am hla b27 prezent artroze la ambele miini si la genunchi si acum dureri f mari la genunchiul sting
mentionez ca mi afost extras lichid din genunchi si a iesit cu 18000 leucocite mi s adat methotrexate si flexodon dar nu au trcut nici 3 saptamaini genunchiul e la fel umflat trosneste ma doare nu pot sa l indoi ce sa fac mi s a recomandat interventie chirurgicala dar mi saspus sa i au si methotrexatul, intrebarea mea este sa l intrerup sa mai i au si sa mai astept sa ma operez?
multumesc mult.
0
12-12-2012, ora 16:05
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- antigenul HLA-B27 nu afirma prezenta bolii inflamatorii, ci doar reprezinta un factor de predictibilitate a aparitiei spondilartropatiei seronegative;
- maladiile inflamatorii de tip auto-imun se diagnosticheaza mai ales clinic si doar se confirma, eventual, prin teste biologice specifice;
- daca vi s-a prescris Metothrexat inseamna ca ati fost diagnosticat cu o maladie de tip reumatologic-auto-imun (poliartrita reumatoida, spondilartrita etc);
- tratamentul cu Metothrexat isi face efectul numai dupa 1-2 luni de administrare. Este un tratament de lunga distanta (ani, chiar zeci de ani);
- ce procedura chirurgicala vi s-a propus????
Nu in ultimul rand, sunt esentiale si datele personale: greutate/inaltime, status ocupational, alte antecedente etc.
Asteptam detalii cu adevarat relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
13-12-2012, ora 00:11
paslariu
Nu este medic/terapeut
paslariu
Buna seara domnule doctor
am fost diagnosticata in urma unui rmn cu sacroiliita stang precoce in luna martie a acestui
an si in urma analizelor medicale am fibrinogenul 620 vsh18 ccp 28, 75 fr 9, 5 am fost internata
la reumatologie unde s a presupus ca ar fi spondilita acum ca ar fi poliartrita dar inca
nu am un diagnostic concret cum am mai spus sunt diagnosticata cu alte boli reumatismale
am 37 ani 75 kg 1, 55inaltime si cam 6 luni pe an stau in picioare cite 12 14 ore zilnic in restul timpului
sunt casnica, acumoluna am inceput sa am dureri f mari de genunchi am mers la spital
mi a scos lichid mi a dat acel tr plus injectii cu ketonal dexametazona si arcoxia de 90 mg, infiltratie cu goone
dar mi s a umflat din nou genunchiul ma doare f tare nu pot sa urc scarile practic este teapan mi
s a spus sa i au trei luni metrothexat dupa care sa ma prezint la control si daca am din nou lichid
singura solutie e operatia dar nu mi s a explicat in ce consta.metrothexatul il i au de 3 saptamini
credeti ca e posibil sa mi reduca in timp inflamatia ?
multumesc mult
0
13-12-2012, ora 09:03
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
In cazul D-voastra este aproape imposibil de diferentiat originea durerilor de genunchi: poate fi o afectiune inflamatorie auto-imuna de tip reumatologic, dar mai curand putem suspiciona o distrugere a articulatiilor genunchilor determinata de cele 30 kg in plus si de efortul fabulos pentru aceasta greutate (12-14 ore zilnic).
Maladiile inflamatorii reumatologice de tip auto-imun se diagnosticheaza predominant clinic (examinare directa) si doar uneori se confirma prin analize si investigatii imagistice.
Prin urmare, din punctul meu de vedere ar fi mare pacat sa continuati sa va distrugeti organismul cu infiltratii articulare, dexametazona si alte tratamente, cand exista o solutie infinit mai logica si mai fiabila: trebuie sa slabiti 25-30 kg si sa reduceti drastic efortul fizic (stat in picioare, mers pe jos).
Desi Metothrexat-ul este un tratament fiabil si de neinlocuit in maladiile reumatologice, ma intreb daca chiar este necesar, avand in vedere ca nu stim exact daca este vorba despre o maladie reumatologica-auto-imuna sau pur si simplu articulatiile sunt distruse de 30 kg in plus si de efortul fizic excesiv.
La greutatea actuala orice interventie chirurgicala la nivelul genunchilor mi se pare nu numai inutila, ci chiar daunatoare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
13-12-2012, ora 11:38
paslariu
Nu este medic/terapeut
paslariu
Buna ziua
multumesc mult pt raspuns chiar mi a dat de gindit.
problema e ca acum nu fac miscare ca nu pot si nu stiu cum voi slabi.
credeti ca metrothexatul mi ar putea fi daunator in conditiile in care nu as
avea vreo boala autoimuna?si in definitiv eu nu prea inteleg ce inseamna
autoimuna stiu ce produc aceste boli dar nu si ce inseamna
cu respect
0
13-12-2012, ora 11:42
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Trebuie sa intelegeti ca nu puteti slabi prin miscare, ci 100% prin dieta corespunzatoare.
La greutatea actuala, miscarea va distruge rapid articulatiile genunchiului, gleznei, soldului si coloanei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
19-12-2012, ora 22:46
butaaser
Nu este medic/terapeut
butaaser
Buna seara!
In urma cu 3 saptamani am suferit o luxatie la genunchi. Eu practic un sport de contact " kick-boxing" si as vrea sa stiu in cat timp m-as putea recupera?. Inca o problema, s-ar putea sa am " apa la genunchi " si am auzit ca acest lichid se extrage cu seringa :D, as vrea sa stiu, doare?:D
0
20-12-2012, ora 09:15
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- nu cred ca ati suferit o luxatie a genunchiului (diagnostic hiper-gravissim, ce necesita interventie chirurgicala de urgenta), ci o entorsa..
- nu exista in medicina notiunea de """'apa la genunchi""';
- exista mai multe cauze ale supra-productiei de lichid articular: post-traumatic, gonartroza (distrugerea cartilajului), supra-solicitarea fizica/sportiva, cauze de tip inflamator-reumatologic etc.
- actualmente poate fi vorba despre reactia lichidiana post-traumatica, prin urmare este impotriva logicii sa extrageti acest lichid articular in exces (el se va reface imediat).
- recuperarea dupa o entorsa a genunchiului dureaza 10-12 saptamani, insa reluarea sporturilor violente si agresive pentru genunchi este preferabil sa fie amanata 5-6 luni de la traumatism.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
20-12-2012, ora 13:11
butaaser
Nu este medic/terapeut
butaaser
Buna ziua!
Eu m-am accidentat la fotbal, am avut o durere cumplita, m-am uitat la picior ca sa vad despre ce este vorba, iar rotula era deplasata. Cand am ajuns la spital doctorul a trebuit sa impinga rotula la loc. Si pe fisa aceea medicala scrie " luxatie genunchi drept".
0
20-12-2012, ora 13:17
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este un diagnostic partial: luxatia genunchiului este un diagnostic hiper-sever (si rar), pe cand luxatia laterala a rotulei este o entitate relativ frecventa si infinit mai putin severa prin consecinte.
Tratamentul este functional, si anume o orteza specializata de ""centrare a rotulei""timp de 6-8 saptamani, urmata de kineto-terapie de tonifiere a vastului medial.
Recidiva luxatiei laterale a rotulei conduce frecvent la un tratament chirurgical.
Trebuie sa consultati un specialist in chirurgia genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns
180 comentarii 1 2 ..... 456 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum menținem sănătatea genunchilor?
  • Alergarea ar putea fi benefică pentru genunchi, contrar temerilor generale
  • Leziunile genunchilor nu se vindecă complet
  • Alergarea ameliorează inflamația genunchiului, contrar așteptărilor
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  • Tipuri de durere de genunchi în diferite afecțiuni ale genunchilor
  • Recuperarea genunchiului în funcţie de patologie - evoluţie şi durată
  •