apa la plamani/pleurezia... se poate trata?

10-04-2008
andrey_negru
Nu este medic/terapeut
andrey_negru
nu va suparati am si eu o intrebare.tatal meu a fost depistat recent ca plamanul drept e cicatrizat din cauza apei la plamani pe care a avut o si as intreba dak se poate trata aceasta boala dak o pot numi asa?ce as putea face.multumesc
6 comentarii
0
10-04-2008, ora 00:00
oana220
Nu este medic/terapeut
oana220
eu am avut apa la plamani si mi s-a spus ca pot exista unele cicatrci mai exact pe pleura.acestea nu sunt grave in sensul ca nu influenteaza activitatea plamanului si din cate stiu se pot rezolva cu gimnastica medicala.
0
11-04-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Poate fi vorba de o pleurezie- care are f numeroase cauze sau de hidrotorax drept, care apare in cadrul unei insuficiente cardiace. Numai in context clinic se poate decela cauza si se poate institui un tratament.
Asadar prezenta lichidului in sine nu este un diagnostic ci poate fi o multitudine de diagnostice. Ref la ce spune Oana, nu este in mod sigur vorba de cicatrici aici, pot fi si leziuni active.
Ptr diagnostic, ar trebui inceput cu o punctie pleurala exploratorie si examen biochimic si citologic din lichidul pleural.
0
25-11-2008, ora 22:38
Llaura
Nu este medic/terapeut
Llaura
Care este diferenta intre leziuni active si alte leziuni?
0
21-12-2008, ora 11:14
andrey_negru
Nu este medic/terapeut
andrey_negru
buna ziua.am si eu o problema mai delicata as putea sa zic si daca as putea primi un sfat.mi s-a rupt pielea de la penis si as dori sa stiu daca e ceva grav si cum as putea trata asa ceva.va multumesc anticipat.
0
11-05-2011, ora 20:33
BANCU AURELIA
Nu este medic/terapeut
BANCU AURELIA
Buna ziua,

Am facut o radiografie la plamani si rezultatul dat de medicul radiolog este "tesut peribronhovascular accentuat usor hilar si infrahilar bilateral". Poate sa-mi spuna cineva ce inseamna? Am fost racita inainte de Paste tuse, frisoane si uneori temperatura max 38, 5, am luat doar ambroxol, nurofen, paracetamol si am zis ca s-a rezolvat. Acum 2 zile am avut o durere in partea stanga, o simteam chiar in zona inimii, foarte intensa, am ajuns la UPU si acolo mi-au facut o perfuzie in care am avut si vitamina C, cortizon si un analgezic si dupa 3 ore cat am stat acolo mi-a trecut. Au spus ca este nevralgie intercostala.Electrocardiograma e buna iar analizele la sange care nu au iesit bune sunt leucocitele =13, 70 10^9/l, VSH =40 mm, limfocitele=24, 3% si trombocritul=0, 180 % plus rezultatul de la radiologie despre care am spus. Medicul de la UPU a spus ca radiografia la plamani e buna iar rezultatele de la sange nu le-a vazut pana am plecat eu acasa pentru ca nu venisera. Multumesc anticipat daca poate cineva sa-mi spuna despre ce este vorba!
0
30-08-2015, ora 13:00
Relusa
Nu este medic/terapeut
Relusa
Buna ziua, am si eu o problema destul de gravă.
Tatăl meu in vârsta de 75 ani a fost operat pe inima (mai precis bypass la trei artere), acum 4 luni.
Încă de după operaţie a avut o respiraţiei foarte îngreunată, iar la externare i-a fost recomandat sa consulte un medic pneumolog.
La consult medicul pneumolog in urma radiografiei la plămâni ne-a spus ca are "apa la plămâni".A fost internat in spital, i-a fost scoasă apa atât cât s-a putut, medicul spunându-ne ca cea cea rămas se va resorbi.
Am uitat sa va mentionez ca la analiza lichidului plural nu s-a găsit nimic. La controlul de o luna de la operaţie, in urma radiografiei toracice din nou ni s-a spus ca "apa la plămâni". Aşadar am luat iar drumul către medicul pneumolog, internandu-l in spital, făcându-l-i punctie din nou, trimiţând din nou lichidul colectat la analiza si din negasindu-se nimic.
Medicul s-a hotărât si l-a trimis sa facă un C.T, unde nu s-a găsit nimic, adică toate erau OK. Totuşi continua sa facă lichid la plămâni.
Medicul pneumolog l-a trimis sa facă un consult la un chirug toracic, care ulterior i-a băgat un tub pentru a drena acest lichid. Din nou analiza acestui lichid este buna, dar medicul ne-a spus ca in urma opreratiei de bypass i-a fost paralizat nervul frenic( diafragmei), si acesta ar fi motivul colecţiei plurale.
Întrebarea mea este dacă se poate face ceva, un tratament pentru a nu se mai produce acest lichid plural care-i îngreunează respiraţia, sau toată viaţa trebuie sa meargă sa-i facă punctie pentru a respira mai bine ?
In speranţa unui răspuns de la medici (persoane) care au întâlnit asemenea cazuri, va doresc o viaţa plină de împliniri cu sănătate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Aerosolii țigărilor electronice pot cauza modificări celulare și moleculare în plămâni
  • Vitamine și suplimente pentru plămâni
  •