Aparat dentar daca nu am toti dintii/ extractii si implant intr-o sedinta

15-08-2018
Liannaa
Nu este medic/terapeut
Liannaa
Seara buna! Am cateva nelamuriri, poate un medic ma poate ajuta cu ceva informatii concrete sau poate primesc pareri si sfaturi din propriile voastre experiente. Imi pot pune aparat dentar daca nu am toti dintii sau daca am coronite pe pe pivot? Cum se procedeaza in acest caz? Spre exemplu, jos am doar 10 dinti, iar molarii ii am extrasi. As vrea sa imi pun implant, insa va mai dura ceva timp. Pe partea de sus am un molar extras pe partea stanga, iar pe dreapta, incepand cu caninul, am 5 coronite pe pivot pentru a inlocui dintii distrusi.
In acest caz, imi poate fixa aparat dentar atat sus, cat si jos? A avut cineva probleme cu lipsa dintilor si s-a putut instala totusi un aparat dentar?

De asemenea, pot sa imi dau jos coronitele pe pivot jos si sa le inlocuiesc pe toate prin implant. Se pot realiza extractiile si montarea implantului cu tot cu partea exterioara in aceeasi sedinta, avand in vedere ca unii dinti sunt frontali si nu pot astepta 3-6 luni cat se sta dupa inserarea implantului?
2 comentarii
1
16-08-2018, ora 08:06
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
Este un plan de tratament complex, va trebui sa gasiti un medic cu care sa discutati pe indelete etapele.
1
16-08-2018, ora 09:21
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
Aveti o radiografie sa o puneti aici ? Disponibilitatea pentru un consult ortodontic aveti? E greu de evaluat fara investigatii suplimentare.
Cel mai bine ar fi sa faceti macar o radiografie panoramica sa se vada starea dintilor tratati si abia apoi analizata muscatura si decis ce ar fi cel mai bine de facut.
Se poate pune aparat si la dinti mai putini, nu este necesar sa aveti toti dintii, cateodata este chiar mai bine asa.
O zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Contenția după purtare aparat dentar
  •