Aparat dentar sau nu ?

12-03-2018
Contre
Nu este medic/terapeut
Contre
Buna ziua !

Am o masea in partea dreapta sus care a crescut foarte putin si de 2-3 ani nu mai creste deloc (am aproape 18 ani). Mai am si 2 dinti in fata care sunt putin deplasati, dar nu foarte mult. Am fost la un ortodont care mi-a spus ca am nevoie de aparat dentar (e de inteles cat timp banii intra in buzunarul sau presupun) si ca sunt sanse ca maseaua sa creasca sau nu. Daca nu creste a zis ceva de o interventie chirurgicala. Dupa asta, am fost la un dentist care a spus ca mai bine imbraca maseaua si ca nu are rost sa ma chinui 2 ani cu aparat dentar pentru cei 2 dinti care sunt putin deplasati si maseaua care nu se stie sigur daca va creste.

Ce sa fac ? Eu totusi as tinde spre aparat dentar, dar as vrea sa stiu cam care sunt sansele sa mai creasca maseaua de la varsta asta.
7 comentarii
0
12-03-2018, ora 20:40
Dr. Sandita Dan
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Sandita Dan
Buna seara,

Nu stiu cazul dar parerea mea este ca tot timpul sa alegem metoda mai putin invaziva, in situatia de fata fiind aparatul. Puteti sa postati o rx panoramica pentru mai multe detalii
0
12-03-2018, ora 22:28
Dr. Negru Andreea
Ortodontie si ortopedie dento-faciala, Bucuresti
Dr. Negru Andreea
Buna seara. In primul rand sa stiti ca mai sunt sanse sa erupa acea masea, dar trebuie investigat foarte bine cazul, sa nu existe un blocaj, o anchiloza. In al doilea rand, asa cum spunea si dr.de mai sus, un aparat dentar este procedeul cel mai non-invaziv pentru care ati putea opta.
0
12-03-2018, ora 23:01
Contre
Nu este medic/terapeut
Contre
Uitati: https://i.imgur.com/jSDWegi.jpg (este de acum 2 ani, nu cred ca s-a schimbat ceva)
0
13-03-2018, ora 07:45
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna dimineata,
In cazul dvs medicul ortodont are dreptate. In partea dreapta sus maselele dvs nu au iesit cum trebuie. Cu ajutorul unui aparat ortodontic fix problemele se vor rezolva. S-ar putea sa fie nevoie sa scoateti si molarul de minte de pe acea parte, dar acest lucru il va decide ortodontul.
0
13-03-2018, ora 15:03
Contre
Nu este medic/terapeut
Contre
Si se merita sa imi pun in toata gura pentru maseaua respectiva si cei 2 dinti din fata ? Sau sa-mi pun doar in zona maselei ?
0
13-03-2018, ora 16:07
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Aparatul ortodontic fix se pune pe toti dintii, unul la maxilar si unul la mandibula.
0
14-03-2018, ora 08:13
Dr. Negru Andreea
Ortodontie si ortopedie dento-faciala, Bucuresti
Dr. Negru Andreea
Tehnica de aliniere a dintilor cu aparate fixe presupune ca un dinte stramb sau malpozitionat sa se indrepte pe baza suportului cu ceilalti dinti, deci este nevoie de cat mai multi dinti. De asemenea, uneori, problemele de ocluzie (muscatura), se rezolva purtand elastice care se agata de la unii dinti de sus la unii de jos, deci, da, trebuie ca aparatele sa fie pe ambele arcade.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul