aparatul de aerosoli, cum si cu ce se foloseste?

14-10-2009
b_maghi
Nu este medic/terapeut
b_maghi
am un copil de un an care e putin racit, doar niste muci pe care-i scot cu batista bebelusului.
as vrea sa-i fac si aerosoli dar in afara de ser fiziologic nu stiu ce as putea sa-i pun.
stie cineva?
multumesc anticipat.
3 comentarii
0
15-10-2009, ora 23:56
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Terapia cu aerosoli este un metodă de tratament care presupune introducerea pe cale respiratorie (de cele mai multe ori pe gură, dar dacă afecţiunea este localizată la nivelul cavităţii nazale, se fac şi pe nas) în diferite porţiuni (părţi, zone) ale aparatului respirator a unor substanţe pulverizate sub formă de aerosoli ( AEROSÓL ~i m. mai ales la pl. Particule medicamentoase dispersate în aer, care se folosesc la tratarea unor afecţiuni ale căilor respiratorii. /fr. aérosol Sursa: NODEX )...

Aerosolii sunt indicaţi în boli pulmonare (traheite, bronşite, bronşiolite, bronsiectazii, astm bronşic) şi afectiuni ORL (sinuzite, rinofaringite, laringite, amigdalite, rinite alergice perene sau sezoniere etc.).
În funcţie de substanţa medicamentoasă introdusă efectul terapeutic al aerosolilor poate fi: antibacterian, bronhodilatator, antiinflamator, vasoconstrictor etc. dar şi efectele adverse ale aerosolilor apar şi persistă în funcţie de tipul şi funcţionalitatea substanţei medicamentoase introduse.


SFATUL MEU este să consultaţi un medic pediatru pentru a vă recomanda ce să folosiţi: de la soluţii izotonice saline de concentraţii mici, până la diverse ceaiuri sau remedii diluate specifice copiilor (nu foarte puternice, dar nici prea diluate, cât să-şi facă efectul terapeutic dorit de medic şi pacient!) Instrucţiunile de folosire ale aparatului de/cu aerosoli le găsiţi în manualul aferent lui, sau într-un prospect pe care-l găsiţi în cutie (ambalajul lui).

Toate cele bune şi multă sănătate. Să vă trăiască micuţul ;))))


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
25-10-2010, ora 14:18
claudiaana
Nu este medic/terapeut
claudiaana
Buna, Ii poti pune ser fiziologic combinat cu ACC sau Dexametazone. Acc-ul decongestioneaza, este pentru perioada productiva, dexametazona desfunda. 1 ml cu 1ml.
0
13-03-2015, ora 15:16
dami100
Nu este medic/terapeut
dami100
Buna ziua!

Am gasit aici un tutorial pentru dumneavoastra: https://www.youtube.com/watch?v=prNFzOyc908

Sper sa va fie de folos. Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.