Apasari craniene; Sinuzita?

03-04-2012
dmas
Nu este medic/terapeut
dmas
De peste aprox 3-4 ani ma confrunt cu o problema careia nici in ziua de azi nu i-am gasit cauza. Totul a inceput intr-o seara de iarna in care am facut dus, dupa care, fara sa ma usc pe cap, am dormit cu geamul camerei deschis. Dimineata urmatoare n-am mai fost la fel. Am un fel de dureri de cap, mai precis, simt o apasare (ca o strangere) permanenta pe frunte, deasupra capului si in partea din spate a capului. Parca creierul mi-e presat de ceva, asa am senzatia. Din cauza asta, sunt incruntat tot timpul (in special la lumina si in spatii largi) si nu pot sa-mi tin ochii relaxati, pentru ca daca o fac, manifest o stare de lacrimare. Nu pot sa ma concentrez cand sunt intr-o incapere cu multi oameni, si parca in asemenea medii toate lucrurile mi se urca in cap, si apasarea se manifesta cel mai intens. Acum vreo 2 ani am facut CT la cap, si nu mi-a iesit nimic. Am luat acum recent Augmentin vreo 12 zile, la sfatul cuiva; parea sa fie mai bine in primele 2-3 zile (posibil sa fi fost si numai impresia mea, data de optimismul meu, dar am indoieli), apoi problemele au aparut din nou. E posibil sa am o sinuzita care, din cauza ca s-a agravat, n-a putut fi tratata cu Augmentin ? Sau ce boala as putea avea ?
4 comentarii
0
03-04-2012, ora 20:42
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Dmas, vrei sa spui ca de 3-4 ani nu ti-a trecut durerea de cap?? MARE greseala ai facut sa dormi cu geamul deschis o noapte intreaga, pe timp de iarna, SI cu parul ud! Esti inconstient, putea sa ti se declanseze si o meningita si sa mori, Doamne fereste! Vrei sa spui ca nici daca ai stat la caldura si daca ti-ai acoperit capul tot timpul pe frig nu ti-a trecut, in tot acest rastimp?

Si eu am avut problema asta acum cativa ani, faceam dus dimineata si ieseam in frig afara cu parul ud la ceafa, in plus mai faceam si cateva drumuri cu metroul in fiecare zi, cu capul neacoperit, si stateam in curent, astfel incat ajunsesem sa am niste dureri foarte suparatoare ale capului in zona cefei. La un moment dat, am facut si o presinuzita (mi se inflamasera sinusurile din zona fruntii pe o parte). O sa iti spun cum m-am vindecat eu si sper ca sfatul meu sa te ajute si pe tine. M-am dus la Policlinica Batistei (care e policlinica cu plata) si medicii de acolo mi-au facut o radiografie a craniului in zona nasului si a fruntii, unde s-a observat inflamatia, motiv pentru care mi-au dat tratament. Bineinteles, era iarna, asa ca mi-au zis nu care cumva sa mai ies afara cu capul descoperit, sa nu ma mai expun la frig si curent si nu mai tin minte exact intreg tratamentul, dar mi-au zis sa fac zilnic, timp de vreo 2 saptamani, inhalatii, care se fac in felul urmator: se face un litru de ceai de musetel, din musetel la punga, in care se pun vreo 20 de picaturi de inhalant (este foarte ieftin si se gaseste la farmacie. Consta in vreo 5-6 uleiuri esentiale, printre care ulei esential de menta, de eucalipt, lavanda). Iti iei un prosop cu care iti acoperi capul si oala in care ai facut ceaiul si in care ai adaugat inhalantul si, cat e fierbinte, stai deasupra, acoperit, si inhalezi aburii timp de 15 minute, continuu. Se repeta zilnic, timp de 14 zile (parca). Au un puternic efect dezinfectant si iti decongestioneaza imediat nasul si sinusurile.

La Policlina Batistei sunt niste medici batrani, pensionari, la care eu de cate ori am fost, pentru raceli, gripe si presinuzita de care iti vorbesc si durerea din zona cefei, mi-au dat niste tratamente cat mai naturale, extrem de eficiente, care si-au facut efectul in cel mai scurt timp! Asa stateau lucrurile acum vreo 4-5-6 ani, iar o consultatie costa tot pe atunci vreo 30, 30 si ceva de lei. Nu e prea renovata cladirea, dar asta conteaza mai putin. Poti sa dai un telefon sa intrebi cat costa o consultatie, in prealabil.

In concluzie, sfatul meu ar fi sa iti faci un control si o radiografie la Policlina Batistei, sau, daca nu poti, sa faci macar inhalatiile de care ti-am pomenit.

Multa sanatate si ai mai multa grija pe viitor!
0
04-04-2012, ora 15:09
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Poate nu am fost destul de clara, cand am precizat de medicii de la Policlinica Batistei ca sunt in varsta si ca sunt pensionari, vroiam sa scot in evidenta faptul ca au o vasta experienta ca medici si ca isi dau imediat seama ce diagnostic trebuie sa iti puna si ce tratament sa-ti prescrie. Odata ma durea capul ingrozitor in toate directiile si, dupa un consult de 15 minute si o electroencefalograma, un medic neurolog in varsta si-a dat imediat seama ca era doar o nevralgie, provocata de inflamarea nervului stang supraorbital, pe care mi-a tratat-o cu vitamine B si presopunctura. Needless to say, mi-a trecut in 2-3 zile de tratament. Sunt convinsa ca la orice alt spital m-as fi dus, nu si-ar fi dat seama din prima despre ce este vorba si mi-ar fi dat o tona de medicamente de luat care nu ar fi avut legatura cu problema. Spun asta pentru ca mi s-a mai intamplat la viata mea sa dau de medici incompetenti.

Gata, nu mai scriu nimic pe topicul asta. :) E decizia ta la ce medici sa te duci, e capul tau pana la urma.
0
04-04-2012, ora 15:42
dmas
Nu este medic/terapeut
dmas
the_eye, iti multumesc mult de sfaturi. Problema e ca nu sunt din Bucuresti si deci, nu pot ajunge la policlinica respectiva. Sa inteleg ca la neurolog tre sa merg ?
0
04-04-2012, ora 16:09
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@dmas

Nu ai pentru ce sa imi multumesti. Off.. scuze, mereu am impresia ca persoanele cu care stau de vorba pe internet sunt din Bucuresti, chiar daca Romania e mai mare de atat! :))

Du-te mai intai la medicul de familie si vezi ce recomandari iti da acesta si mai ales ca sa iti dea trimitere sa beneficiezi de consult gratuit la medicul neurolog. Asta daca nu ai fost deja...

Multa bafta!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Am sinuzită? - semne și simptome ce susțin diagnosticul
  • Sinuzita a fost asociată cu un risc crescut de boli reumatice
  •