Ar putea fi acestea simptome ale bolii Parkinson?

23-08-2017
belciuge
Nu este medic/terapeut
belciuge
Bună ziua

Sunt îngrijorată din cauza stării de sănătate a tatălui meu care are 71 de ani.
Am observat de acum doi ani că atunci când este foarte obosit îi tremură mâinile când mănâncă sau scrie. Apoi are și alte simptome: uită foarte des (are pierderi de memorie de scurtă și lungă durată), este confuz uneori, când vorbește îi vine câteodată greu să-și aleagă cuvintele, este mai lipsit de chef și nu mai are același randament fizic și mental.
În plus de aceste simptome, de foarte mulți ani suferă de constipație, îi vine greu să iasă în fiecare dimineață și doarme doar 4-6 ore pe noapte.

Din câte am citit pe internet cred că suferă de Parkinson.
Ce părere aveți?

Știu că trebuie să meargă la un neurolog dar nu prea acceptă că ar fi ceva în neregulă cu el, este dificil și încerc să-l conving cum pot, să facă ceva în privința asta. Am studiat pe internet și am găsit multe terapii alternative care l-ar putea ajuta.

Mulțumesc pentru orice răspuns,
Elena
2 comentarii
1
23-08-2017, ora 22:15
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Din ce enumerati, suna destul de asemanator cu boala Parkinson. Evident, doar un neurolog va poate lamuri, dar e bine sa gasiti o modalitatea de a-l convinge (desi stiu cat de greu poate fi) pe tatal dvs. sa fie consultat. Totusi, daca este Parkinson, cu cat mai repede, cu atat mai usor va fi sa incetineasca deteriorarea. In plus, boala Parkinson se asociaza des cu depresia (tristete, lipsa de chef pentru ceea ce inainte era interesant pentru persoana) si, astfel, devine greu sa distingi problemele de memorie de efectul starilor de inhibitie depresiva.
Una peste alta, apelul la terapii alternative nu trebuie sa fie o (prima) optiune. Daca e Parkinson, medicamentele care regleaza nivelul de dopamina sunt cea mai buna solutie. Daca are si depresie, un antidepresiv se impune.
Va doresc succes si multa rabdare!
0
28-08-2017, ora 21:11
belciuge
Nu este medic/terapeut
belciuge
Mulțumesc mult pentru răspuns.

Elena
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: