Ar putea fi o candidoza bucala?

06-11-2011
valentina2
Nu este medic/terapeut
valentina2
Stiu ca sfatul si cea mai buna varianta ar fi sa consult un medic specialist...problema este ca sunt plecata din tara, in Germania, pentru urmatoarele 3 luni iar tocmai am aflat ca asigurare medicala nu am. Am 30 de ani iar problema mea este o stare de disconfort in gat cu mici umflatur, nu foarte multe, i pe limba langa omulet iar cand am bagat degetul cat am putut de adanc, am simtit de asemenea umflaturi dar putin mai mari. Pot inghitii sau respira dar ma nelinistesc aceste umflaturi si culoarea albicioara a limbii din zona omuletului. Citind conversatiile de pe forum, tind sa cred ca am o candidoza bucala...ma puteti sfatui ce as putea face sau ce medicamente sa cumpar pentru a inlatura aceasta senzatie de discomfort pana ajung in tara. Va multumesc!
7 comentarii
0
06-11-2011, ora 21:10
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pentru senzatiile neplacute din faringe si de pe limba trebuie exclus din alimentatie
laptele dulce, dulciurile, fructele citrice, bauturile acidulate si mancarea acra cu otet si muraturi
local Gargara cat mai des..si multe bauturi calde
poti face cateva poze cu gatul si le atasezi pe adresa mea de hotmail. -
0
09-11-2011, ora 16:58
valentina2
Nu este medic/terapeut
valentina2
In primul rand, va multumesc pentru promptitudine si sfaturi. De doua zile am eliminat complet din alimentatie cele enumerate, iar senzatia de iritabilitate si culoarea albicioasa de pe limba a disparut. Ceea ce simt acum e doar o senzatie de uscat si ceva in gat. am sa continuu cu lichidele calde si gargara. Cat despre poze, nu prea am cum sa le trimit, dar voi face tot posibilul. Va multumesc!
0
29-12-2011, ora 03:17
me_lavi
Nu este medic/terapeut
me_lavi
Buna seara.Acum 2 luni am depistat ca am candidoza bucala si doctorul mi-a prescris tratament cu glicerira cu nistatina si periaj cu bicarbonat.Dupa 3 saptamani la un alt control mi s-a spus ca nu mai am acea ciuperca, dar ca limba trebuie sa se refaca si am inceput un tratament cu vitamina a ulei si niste pastile pentru imunitate, insa petele nu au disparut.Inspre gat este un strat gros de care nu scap, iar pe restul limbii nu mai este chiar asa grav.Eu iau anticoncepionale si fumez, iar cand am fost la un medic ginecolog mi s-a spus sa iau diflucan 150mg doar 2 pastile la o diferenta de o sapt si pana acum nu am vrut sa iau pentru ca mi s-a spus ca afecteaza ficatul dar vazand ca nu imi trece am recurs si la aceasta varianta.Este de la fumat in mod special?Exista si alte solutii sa scap?
0
29-12-2011, ora 06:57
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie facute investigatii la gastrologie
trebuie tinut un anumit regim aliementar ( fara lapte dulce, ciocolata.s.a produse cu care se hraneste micoza)
0
13-01-2012, ora 16:39
roxolici
Nu este medic/terapeut
roxolici
buna ziua...tin sa incep ca de vreo 3 ani am pe limba mai exact in fundul limbii spre gat niste bubite excrescente pe laterale de care nu mai scap..acum mai nou am vazut ca au coborat si pe gat usor, cat am putut eu sa imi bag degetul pe gat si mi este tare frica sa nu fie ceva grav..azi mi a aparut si ca o alunita mica mica spre varful limbii si niste bubite mici mici pe buza superioara care se vad numai daca intind pielea spre coltu gurii..mentionez ca am si gatul rosu pe opartea stanga, iar amigdalele le am scoase de la 15 ani.am fost la un medic orl-ist si mi a zis ca as avea o faringita dar nu pot scapa de roseala aceea pe toata traheea desi am luat antibiotic.au legatura bubitele acele marisoare de fe fundul limbii cu gatul rosu?va rog sa imi dati un raspuns ca nu stiu ce sa mai fac..durerea pe partea unde este gatul rosu s-a dus si la ureche s-a lasat pe umar si piept..si parca s-a umflat zona din partea gatuli afectata..va rog sa imi dati un raspuns cat mai repede..va multumesc mult
0
13-01-2012, ora 18:53
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
daca cautai un atlas anatomic si vedeai cum arata limba in mod normal.. intelegeai ca acele " bubite" sunt papile gustative normale
in rest crec ca ai o problema gastrica nedepistata si asta intretine faringita
mergi la gastrologie
0
13-01-2012, ora 19:05
roxolici
Nu este medic/terapeut
roxolici
da dar acea pata maronie vinetie care seamna cu o alunita?multumesc ptr raspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: